اشتراک گذاری :
خبرداری؟ پیشبینی اخیر بانک جهانی از رشد اقتصاد ایران خبر میدهد.
این نهاد بینالمللی رشد ۳.۲ درصدی و تورم ۳۵.۳ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ پیش بینی کرد. بانک جهانی در گزارش جدید خود از چشمانداز اقتصاد ایران رشد ۳.۲ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ پیش بینی کرده و بر اساس برآورد بانک جهانی، اقتصاد ایران در سال گذشته ۵ درصد رشد کرده بود.
همچنین، رشد بخش غیرنفتی ایران در سال گذشته ۳.۸ درصد بوده که بر اساس پیش بینی بانک جهانی این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۳ درصد خواهد رسید. بخش نفتی ایران که در سال ۱۴۰۲ رشد قابل توجه ۱۷.۱ درصدی را تجربه کرده بود در سال ۱۴۰۳ نیز ۵ درصد رشد خواهد کرد.
بر اساس پیش بینی این نهاد بینالمللی تولید نفت ایران در سال جاری ۲۰۰ هزار بشکه نسبت به سال قبل افزایش خواهد یافت و به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
انتظار میرود بخش کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۳ تنها ۰.۹ درصد رشد کند و رشد بخش صنعت به ۴.۹ درصد و بخش خدمات به ۲.۶ درصد برسد.
نرخ تورم ایران در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۴۰.۷ درصد بوده که پیش بینی میشود این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۳۵.۳ درصد کاهش پیدا میکند.
کاهش نرخ بیکاری
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: گزارش بانک جهانی در ۲۰۲۴ منتشر شد که در آن نرخ بیکاری به ۷.۶ درصد کاهش یافته است.
احسان خاندوزی در مراسم بهره برداری از فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) و پروژه تجهیز انبارها و آغاز عملیاتی طرح احصای کالاهای موجود در انبارها که با حضور وزیر دادگستری برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس گزارش بانک جهانی، ۶.۵ میلیون نفر در ایران از خط فقر خارج شدند که این امر حاصل زحمات دولت و حاکمیت با وجود شرایط تحریمی است که وضعیت اقتصاد را به این نقطه ای رسانده است که چشم بستنی نیست.
وی ادامهداد: مسیر تحول در دولت چهاردهم با قوا دنبال شود.
خاندوزی با تاکید بر ساماندهی انبارهای اموال تملیکی اظهار داشت: مقایسه وضعیت انبارها در دوره قبل از ۱۴۰۰ و بعد از آن نشان میدهد که تحول جدیدی در سازمان اموال تملیکی رخ داده است که اگر این همت و هم افزایی مدیران نبود، نمی توانستیم چندین برابر دوره های گذشته عملکرد اقتصادی موفقی داشته باشیم.
وی با اشاره به اصلاح اساسی در سازمان اموال تملیکی گفت: اقدام مشترک دولت و قوه قضاییه رقم خورد که از فعال کردن ظرفیت های درون سازمانی و تعاملات بین قوه ای بود.
وزیر اقتصاد عنوان کرد: بر اساس گزارش سازمان اموال تملیکی در دولت سیزدهم نسبت به دولت گذشته از سه هزار به ۴۰ هزار میلیارد تومان در اعاده کالاها و از ۶ هزار به ۱۴ هزار میلیارد تومان در اعاده کالاها در دولت سیزدهم رسیده ایم همچنین قفسه بندی انبارها در این دولت به اندازه ۲۰ برابر دولت های قبل ساماندهی شده است.
وی با اشاره به فاز اول سامانه سمات گفت: وضعیت کالاها را در انبارها نشان می دهد که در آینده فاز دوم آن اجرایی می شود. باید نظارت ها صورت گیرد تا خارج از سامانه فعالیتی ثبت نشود و فرایندها الکترونیکی شود.
خاندوزی با انتقاد از بی اخلاقی رسانه ای در فضاهای مجازی گفت: گزارش هایی منتشر می شود که پایین بودن انصاف رسانه ای را نشان می دهد، این افراد چند برابر بودن عملکردها را ندیده اند، بلکه برخلاف آن را در اذهان عمومی القا می کنند که این امر به خاطر منافع سیاسی است که مباحث را وارانه جلوه می دهند.