اشتراک گذاری :
خبرداری؟ درختان شکسته شده یکی از خطرناکترین و زشتترین صحنههایی است که هر ازچندگاهی با وزش باد و طوفان در جایجای شهرها به چشم میآید. این موضوع تنها به تهران ختم نمیشود و تبریز، اصفهان، مشهد، شیراز و سایر شهرهای کشور نیز با این معضل دستوپنجه نرم میکنند.
این درحالی است که بعد از وقوع چنین اتفاقاتی، مسئولان شورای شهر، سازمان محیط زیست و شهرداریها از پیگیریها در این زمینه خبر میدهند؛ اما حوادث بعدی نشان میدهد که در عمل اتفاق و تدابیر چندانی صورت نگرفته است و همچنان شاهد خسارت آفرینی و افتادن درختان روی خودروها، منازل و حتی عابران هستیم.
به گفته سخنگوی سازمان آتشنشانی تندباد چند روز پیش در پایتخت140 مورد حادثه به وجود آورد که خوشبختانه طلفات و خسارت جانی به همراه نداشت.
سیدجلال ملکی افزود: البته چندین مورد شکستن درخت و سقوط بر روی خودروهای پارک شده در معابر، پارگی کابل برق در برخی مناطق و سقوط سنگ برخی سازههای فلزی در پایتخت رخ داده است.
البته این میزان خسارت تنها مواردی است که شهروندان با آتشنشانی تماس گرفته بودند و از سایر خسارتهای مالی و حتی جانی اطلاعات رسمی در دسترس نیست.
مناطق 12 و 7 تهران با توجه به اینکه تعداد درختان زیادی دارند همیشه از مناطق پرحادثه در طوفانها هستند.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه ١٢ تهران درباره طوفان اخیر پایتخت گفت: طبق اعلام گزارش هواشناسی درباره تغییرات جوی و احتمال وقوع توفان و وزش باد شدید، با هماهنگی شهرداران نواحی ششگانه و نیروهای اجرایی و همچنین آتش نشانی و اورژانس برای آمادگی هرچه بیشتر درمقابل آثار ناشی از وقوع توفان و احتمال بروز خسارت به مردم و تاسیسات شهری، عوامل اجرایی و اکیپهای عملیاتی نواحی با ادوات و تجهیزات کامل در معابر اصلی مستقر و هرگونه اتفاق و حادثه را تحت کنترل گرفتند.
فرزاد هنرور، اضافه کرد: در طوفان اخیر به چند اصله درخت واقع درخیابانهای بهشت، فیاضبخش، خراسان تقاطع کوچه فومنی و همچنین ٢ اصله درخت چنار و صنوبر با بن ١٨٠ و ٢٩٠ سانتیمتری درمحدوده منطقه آسیب جدی وارد شده بود که با حضور میدانی و در صحنه عوامل اجرایی نواحی و همکاری نیروهای آتشنشانی اقدامات ضروری برای رفع خطر انجام و معابر مذکور برای عبور و مرور رانندگان و شهروندان پاکسازی و ایمنسازی شد.
حمیدرضا فولادوند کارشناس محیط زیست درباره علت شکستگی درختان در کلانشهرها به خبرنگار ما گفت: مهمترین علت این اتفاقات که بعضا به طلفات جانی و مالی سنگین نیز منجر میشود؛ به علت پیری و خوردگی درختان در کنار معابر است.
وی ادامه داد: البته شهرداری باید شاخههای درختانی که بیش از حد رشد کردهاند را قبل از شروع بهار، قطع کند که متاسفانه در بیشتر معابر بهویژه کوچههای شهر این اتفاق نمیافتد.
این کارشناس در پاسخ به این سوال که شهرداری در رابطه با درختان مسن و یا درختانی که به هردلیلی با پوکی مواجه شدهاند چه راهکارهایی میتواند داشته باشد گفت: با بررسیهای متواری درختان میشود تا حد زیادی از پوکی تنه و شاخههای آنها جلوگیری کرد و در نهایت آن درختانی که با افزایش سن و یا بیماری دچار پوکی شدهاند، قبل از وقوع حادثه قطع شوند.
بیشتر بخوانید: قطع شدن برق هزاران مشترک در “میشیگان” بر اثر گردباد شدید
وی ادامه داد: البته این موضوع نیز برای شهرداریها چالشهایی را به همراه دارد و آن اقدام غیرکارشناسان مردم و بعضی رسانهها درباره قطع درختان است که در این مورد به شدت موضع میگیرند.
فولادوند افزود: به عنوان مثال شهرداری با قطع درختان خشکیده در خیابان ولیعصر و شریعتی تهران همیشه با چالشهایی روبرو میشود و اگر اینکار را نکند و حادثهای اتفاق بیفتد، همین رسانهها با موضعی جدید، شهرداری را به قطع درختان شهر و درآمدزایی در این زمینه متهم میکنند.