اشتراک گذاری :
بنگاههای اقتصادی به دو بخش تولیدی و خدماتی تقسیم می شوند. بنگاههای تولیدی مسیر مشخصی دارند، بدین معنا که مواد اولیه را می خرند و آن را تبدیل به محصول نهایی می کنند و می فروشند. بنابر این کار در بنگاههای اقتصادی تولیدی روشن است و بیلان عملکرد شرکتهای تولیدی در گرو فروش محصولات تولیدی است و هر چقدر کیفیت تولید بالاتر و قیمت مناسب تر باشد، تقاضا برای خرید افزایش می یابد که سوددهی را رقم می زند. اما ماجرای شرکتهای خدماتی متفاوت است. شرکتهای خدماتی باید به اندازه ای مناسب عمل کنند که مشتریان را به سوی خودشان جلب می کنند.
یکی از مهمترین بخشها در شرکت های خدماتی، شرکتهای بیمه هستند. از آنجا که شرکتهای بیمه مدیریت ریسک را بر عهده دارند، استقبال خوبی در این زمینه صورت می پذیرد، به ویژه آنکه برخی بیمه ها همچون بیمه شخص ثالث خودرو، حالت اجباری پیدا کرده و دارندگان خودرو باید بیمه شخص ثالث را خریداری کنند. البته برخی بیمه های دیگر همچون بیمه زندگی، به اندازه ای اهمیت یافته که روند رو به رشدی را طی می کند. بنابر این تنها منبع درآمد شرکتهای بیمه، دریافت حق بیمه از محل فروش انواع بیمه هاست.
اکنون 31 شرکت بیمه در کشور فعال هستند که هر کدام در بخش های گوناگون خدمات ارایه می دهند. بنابر این تنوع خاصی در فروش بیمه ها وجود ندارد و تنها در قالب های جزیی، تنوع خدمات فروش دارند. در نتیجه فروش بیمه نامه بسیار سخت است و شرکتهای بیمه در رقابتی نفس گیر قرار دارند.
بازاریابی، روابط عمومی، معرفی مناسب، نیروهای توانمند و بسیاری گزینه های دیگر می تواند در فروش بیمه نامه موثر باشد. اما برای آنکه بتوان عملکرد شرکتهای بیمه را با یکدیگر مقایسه کرد، باید به آمارهای فروش بیمه نامه توجه کنیم. یکی از بیمه هایی که بخوبی درخشیده و عملکرد خوبی ارایه کرده، شرکت بیمه دی است. اتفاقی که در شرکتهای بیمه رخ می دهد، ارایه بیلان در پایان سال است، اما بیمه دی به صورت مستمر بیلان ارایه می دهد که بتازگی نیز بیلان دو ماهه ابتدای سال را ارایه کرده است.
بیمه دی اعلام کرد که در 2 ماهه منتهی به اردیبهشتماه 1403 بالغ بر 189,000 میلیارد ریال فروش حق بیمه داشته است. این فروش از آن جهت ارزش دارد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از رشد چشمگیری برخوردار بوده و نسبت به مدت مشابه سال قبل 54 درصد رشد نشان میدهد.
اینکه بیمه دی رشد 54 درصدی داشته، یک طرف ماجراست، اما نکته مهمتر آن است که بیمه دی اعلام کرده با توجه به اطلاعات موجود مربوط به فروش 2 ماهه سایر شرکتهای بیمه خصوصی، به نظر میرسد بیمه دی توانسته رتبه اول فروش را در 2 ماهه امسال به دست آورد.
آنچه باعث موفقیت یک بنگاه اقتصادی می شود، برنامه ریزی است اما مهتر از برنامه ریزی، حرکت بر ریل سیاستگذاری و دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده است. بیمه دی در بررسی بازار و ظرفیت های موجود، به این نتیجه رسیده بود که باید توجه ویژه ای به خرده فروشی داشته باشد و از این طریق به جذب مشتری بپردازد. بیمه دی با این فروش در دو ماهه ابتدای سال، علاوه بر جذب پرتفوی بزرگ کشوری، توانسته بالغ بر 22,000 میلیارد ریال در رشتههای مختلف بیمهای نیز خرده فروشی داشته باشد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (بالغ بر 15,000 میلیارد ریال) معادل 47 درصد رشد نشان میدهد.