اشتراک گذاری :
وعده درمانی بدترین نوع مدیریت است. اینکه در یک منطقه مشکلات و چالشهایی وجود داشته باشد که مردم را آزار می دهد، یک بحث است، اما اینکه به جای حل مشکلات، به وعده درمانی روی بیاورند، بدترین شکل ممکن است. یکی از مواردی که بارها بر اهمیت آنها تاکید می شود، سفرهای استانی مسوولان است. مسوولان در قالب این سفرها به میان مردم می روند، با آنها سخن می گویند، مشکلاتشان را از نزدیک می بینند و به آنها قول می دهد که آن مشکلات حل شود. پس از آن جلساتی با مسوولان برگزار می شود و همه چیز به فراموشی سپرده می شود. اما در سفر استانی بعدی باز همان آش و همان کاسه است. آقای مسوول به میان مردم می آید و باز هم وعده می دهد در حالی که هنوز مصوبات سفر قبلی اجرا نشده است.
برای آنکه مصوبات سفرهای استانی روی زمین نماند، نیازمند پیگیری است به ویژه آنکه فرد وعده دهنده، رییس جمهور باشد. اگر رییس جمهور بداند وعده هایش پیگیری می شود، یا ناچار می شود وعده ها را عملیاتی کند یا از سفرهای استانی منصرف می شود یا از دادن وعده های بیهوده خودداری می کند. اینکه دایم سخن از اهمیت سفرهای استانی و رفتن به میان مردم به میان آوریم، نه تنها دردی دوا نمی کند، بلکه مصوبات بر زمین مانده باعث جو بی اعتمادی بین مردم می شود.
یکی از اتفاقات مبارکی که شاهد بودیم، جلسه بررسی روند اجرایی مصوبات سفر شهرستانی به پلدشت بود که به همت مدیرعامل منطقه آزاد ماکو با استاندار آذربایجان غربی برای پیگیری عاقبت مصوبات سفر استانی رییس جمهور برگزار شد، رویکردی که اگر در تمامی شهرها و از سوی تمامی ادارات انجام شود، وعده دادن را مدیریت می کند.
نکته بسیار مهمی که در جلسه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با استاندار آذربایجان غربی مطرح شد، این بود که حسین گروسی گفت: وزراتخانه ها اگر به وظایف ذاتی خود عمل نمی کنند، لااقل قانون ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور و مدیریت واحد در منطقه آزاد را اجرا کنند. گروسی با این پیشنهاد به صورت غیر مستقیم از بحران موازی کاری و بروکراسی اداری خبر داد و تاکید کرد که اگر ماده 65 اجرایی شود، مناطق ازاد می توانند با مدیریت مستقل، چالشهای منطقه را رفع کنند
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو تاکید کرد: محرومیت زدایی و توسعه زیربنایی منطقه آزاد ماکو با ایفای وظایف ذاتی دستگاه های اجرایی محقق می شود.وی با اشاره به شعار سال و تاکید مقام معظم رهبری به مشارکت مردم در جهش تولید گفت: هرجا که مردم میداندار کارها و فعالیتها بودهاند، تجربیات مثبتی رقم خورده و معتقدیم گرهگشایی اقتصادی منطقه با مشارکت خود مردم رقم خواهد خورد.
آنچه مدیرعامل منطقه آزاد ماکو خطاب به استاندار مطرح کرد، ظرفیت های بالقوه منطقه بود که اگر به مرحله اجرا برسد، تاثیرات چشمگیری بر اقتصاد منطقه می گذارد. گروسی با اشاره به اینکه منطقه آزاد ماکو پتانسیل فراوانی در حوزه کشاورزی و پرورش آبزیان دارد گفت: زیرساخت ها برای هرگونه فعالیت اقتصادی در این منطقه فراهم است.
وی افزود: برای منطقه آزاد ماکو، چندین مگا پروژه از جمله ایجاد شهرک اقتصاد دانش بنیان در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار با همکاری معاونت فناوری رییس جمهور، ایجاد قطب دیتاسنتر و لجستیک هوشمند، احداث دهکده لجستیک با مشارکت کشورهای عضو اکو و سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی شرکت ماهان در حوزه گردشگری تعریف شده است.
پس از اظهارات گروسی، نوبت به استاندار آذربایجانغربی بود که در خصوص وعده های بر زمین مانده توضیح دهد، اما محمدصادق معتمدیان همچنان وعده داد و گفت: اعتبارات مورد نیاز برای تحقق تمامی وعدههای داده شده در مصوبات دور اول سفر شهرستانی به پلدشت، تامین میشود. وی با اعلام اینکه بسیاری از مصوبات دور اول سفر شهرستانی به پلدشت به اتمام رسیده گفت: در ادامه مصوبات باقیمانده که براساس نظریه های کارشناسی و اولویتها و مطالبات بحق مردم تصویب شدهاند، اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه تمامی پروژههای اقتصادی و عمرانی، در راستای بهرهبندی مردم منطقه اجرایی شده گفت: در راستای افزایش تولید و سرمایهگذاری و افزایش درآمدهای مردم، زمینه سرمایهگذاری و مشارکت آنان در پروژههای اقتصادی و به ویژه در حوزه شیلات و کشاورزی فراهم میشود.
استاندار آذربایجانغربی به اجرای موفق طرح باغ پسته یکپارچه هوشمند در پلدشت اشاره کرده و افزود: با همکاری منطقه آزاد ماکو در حوزه شیلات و کشاورزی و بهرهگیری از توان علمی و تجربیات سرمایهگذار باغ پسته، روند سرمایهگذاری مردم در حوزه کشاورزی راهبری میشود تا مردم و کشاورزان بویژه تعاونی های کشاورزی بتوانند در زمینه کشت محصولات باغی کم آب بر از جمله پسته و گردو فعالیت کنند.
معتمدیان با تاکید بر فعال شدن طرحهای حوزه مسکن روستایی و شهری افزود: رونق احداث مسکن میتواند موجب تحول اقتصادی در منطقه شده و ضمن ایجاد فرصتهای اشتغال، زمینه تثبیت روستاییان در مناطق روستایی و بازگشت آنان از شهرها به روستاها را فراهم سازد.
وی با اشاره به افتتاح طرح پروژه سرمایهگذاری باغ یکپارچه هوشمند پسته، افزود: این طرح از نظر وسعت و هوشمندی در کشور بینظیر بوده و ضمن سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی به روز شده و ایجاد اشتغال برای ۲۰۰ نفر از افراد بومی و محلی، الگوی مناسبی از تغییر الگوی کشت در منطقه ارائه کرده است.
استاندار آذربایجانغربی بر لزوم کشت گیاهان کم آب بر از جمله پسته و گردو در استان تاکید کرد و گفت: کشت پسته ضمن اینکه میتواند باعث کاهش مصرف آب در استان شود، در مقایسه با محصول سیب نیز ۱۲ برابر ارزش افزوده برای کشاورزان به دنبال خواهد داشت.
معتمدیان بر تعمیم و ترویج الگوی کشت گیاهان کم آب بر از جمله پسته و گردو در استان تاکید کرد و افزود: با توجه به آب و هوا و خاک مناسب استان برای کشت گردو و پسته، این الگوی کشت میتواند ضمن ایجاد فرصتهای جدید اشتغال در حوزه بخش کشاورزی، موجب بهبود وضعیت معیشت مردم به ویژه کشاورزان شود.
اگرچه این جلسه برای بررسی شرایط موجود و روند اجرای مصوبات سفرهای استانی رییس دولت سیزدهم برگزار شد، اما در پایان هیچ دستاوردی نداشت و برنامه زمانبندی برای اجرای این مصوبات اعلام نشد، اتفاقی که نشان می دهد سفرهای استانی و مصوبات تاثیرات مثبت چندانی ندارد، بلکه نارضایتی و بی اعتمادی را رقم می زند. البته شاید با پیگیری مدیران پایین دستی همچون مدیرعامل منطقه آزاد ماکو، نسبت به اجرای مصوبات امیدوار شد.