اشتراک گذاری :
ریزش مو یکی از مشکلاتی است که ممکن است هر فردی را چه زن و چه مرد درگیر می کند و می تواند به دلیل وراثت، تغییرات هورمونی، تنش یا بیماری باشد. خوشبختانه، کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از ریزش مو و رشد مجدد موهای ریخته شده انجام دهید. پس بیایید با این روش ها آشنا شویم!
ریزش موی و طاسی سر در مردان عمدتاً ژنتیکی است و به هورمون تستوسترون مرتبط است. اما جای نگرانی نیست چون بسیاری از این موارد قابل درمان هستند. اثرات طاسی در مردان ابتدا در کاهش خط مو آشکار می شود و درمان سریع می تواند تا حد زیادی متوقف شود. حتی اگر نمی توانیم کاری در مورد ژن هایی که با آنها متولد شده ایم انجام دهیم، در عوض میتوانیم برخی از درمان های موجود را برای حل کردن این مشکل به کار بگیریم. کاشت مو نیز از این موارد است.
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به هر دلیلی نمیخواهید برای درمان ریزش مو یا طاسی سر هزینه زیادی بپردازید، در این شرایط درمان های خانگی میتواند به شما کمک شایانی کند:
ماساژ پوست سر باعث افزایش جریان خون در فولیکول های مو می شود و در نتیجه سلامت فولیکول های مو را بهبود می بخشد. فقط با استفاده از انگشتان خود یا ماساژور مخصوص پوست سر، می توانید بعد از انجام ماساژ در 5 تا 10 دقیقه در روز تفاوت را متوجه شوید.
برخی میوه ها، مغزها و گیاهانی نیز وجود دارند که روغن آنها خواص موثری در رشد مو دارند. مانند روغن زیتون، روغن رزماری، روغن اسطوخودوس، نعناع و غیره. هنگام استفاده چند قطره را با روغن حامل، نارگیل یا روغن زیتون رقیق کنید و سپس آن را روی پوست سر خود ماساژ دهید. برای مشاهده نتیجه ی بهتر اینکار را دو تا سه بار در هفته انجام دهید.
ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان را با 7 روش درمان کن را مطالعه کنید.
رژیم غذایی که برای خودتان در نظر میگیرید نقش مهمی در بهبود رشد موهای شما دارد. مواردی که در ادامه عنوان کرده ایم برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت آنها بسیار مناسب هستند:
مو از ماده ای به نام کراتین(نوع خاصی از پروتئین) تشکیل شده است. بسیاری از انواع غذاهایی که شما در طول روز مصرف میکنید اجزای سازنده ساختار مو و رشد موهای جدید را تشکیل می دهند. غذاهایی مانند تخم مرغ، مرغ و عدس.
اسید چرب امگا 3 موجود در ماهی سالمون، بذر کتان و گردو، برای تغذیه مو و کاهش التهاب که ممکن است منجر به ریزش مو شود، مفید است.
برای نوجوانان تجربه ی ریزش مو میتواند بسیار خجالت آور و تکان دهنده باشد. برای جلوگیری از ریزش مو در نوجوانان که ممکن است در نتیجه عواملی از جمله استرس، تغییرات هورمونی یا رژیم غذایی نامناسب باشد، ابتدا باید ریشه یابی کرد. به هر حال انجام تغذیه معقول، کاهش استرس و پرهیز از استفاده از مواد شیمیایی روی موهایتان از اقدامات پیشگیرانه اساسی است.
شامپوهای ضد ریزش مو می توانند شامل محصولاتی مانند کتوکونازول، بیوتین و نخل اره ای باشند که به ترمیم و تحریک فولیکول های مو و پوست سر کمک می کنند. اطمینان حاصل کنید که محصولی را انتخاب کنید که حاوی سولفات یا مواد شیمیایی مضر نباشد.
آلوپسی آندروژنیک یا ریزش موی ارثی یک مبارزه چالش برانگیز است. بنابراین زمانی که شما ممتاز به دانستن سابقه خانوادگی خود هستید، تجویز اقدامات پیشگیرانه آسان تر خواهد بود. روشهای پزشکی مانند کاشت مو یا لیزر موضعی اغلب میتوانند موهای از دست رفته را جایگزین کنند. در حالی که داروهایی از جمله ماینوکسیدیل و فیناستراید ممکن است تا حدودی به معکوس کردن این روند کمک کنند.
احتمالا شما هم دنبال یک جواب قطعی برای جلوگیری از ریزش مو با یک معجون خاص میگردید. باید بگوییم که نوشیدنی هایی از عصاره چای سبز برای مهار هورمون DHT که مشکوک به ایجاد طاسی است استفاده می شود. این معجون برای کسانی که به جای داروها به دنبال درمان های طبیعی هستند، بسیار ارزشمند است.
بسیاری از افراد مبتلا به سرطان های مختلف که شیمی درمانی انجام میدهند از ریزش موی وحشتناک بعد از شیمی درمانی شکایت دارند. با اینکه ریزش موی شدید یکی از طبیعی ترین عوارض جلسات شیمی درمانی است اما راه هایی برای به حداقل رساندن آن وجود دارد. به عنوان مثال استفاده از کلاه های خنک کننده در حین درمان می تواند اثرات شیمی درمانی بر روی فولیکول مو را با محدود کردن جریان خون کاهش دهد.
تحقیقات نشان داده است؛ تغییرات هورمونی که در مادران تازه وارد اتفاق میافتد تاثیر منفی روی موها میگذارد، به گونهای که منجر به نازک شدن موها میشود. برای معکوس کردن این حالت، می توان رژیم غذایی خود را با مصرف ویتامین هایی مانند بیوتین و آهن و نوشیدن آب به منظور تشویق به رشد مجدد موها بهبود بخشید.