نگرانی از تکرار زیان عدم النفع صنایع

صنایع در خطر تکرار تجربه عدم‌النفع

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ شهباز حسن پور بیگلری در گفتگو با خبرنگار پول نیوز با اشاره به ظرفیت معادن و زیرمجموعه‌های مرتبط با آن گفت: معادنی همچون سنگ آهن و صنایع پایین دستی آن که در زمینه تولید محصولات فولادی فعالیت می‌کنند، بهترین ظرفیت برای رونق اقتصادی کشور است.

وی به تشریح چالش‌های ناشی از تحریم و اهمیت توجه به ظرفیت‌های داخلی برای مقابله با تحریم‌ها پرداخت گفت: سالهاست که کشورمان با انواع تحریم‌ها رو به رو است، اما توانسته ایم با استفاده از توان داخل این مشکلات را مدیریت کنیم.

نماینده سیرجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تحریم‌ها صادرات نفت و مواد خام را هدف گرفته است گفت: اگر بتوانیم مواد خام را به فراورده تبدیل کنیم، برای صادرات آن هیچ مشکلی نداریم و تحریم‌ها نیز نمی‌تواند تاثیری بر آن‌ها داشته باشد.

وی با یادآوری اینکه برای فروش نفت خام چالش‌های بسیاری داریم، اما برای فروش بنزین، گازوییل، قیر، محصولات پتروشیمی و دیگر فراورده‌های نفتی مشکلی نداریم گفت: از سوی دیگر با تبدیل مواد خام به فراورده، ارزش افزوده بسیاری برای کشورمان ایجاد می‌شود و اشتغالزایی قابل توجهی را رقم می‌زند، به همین دلیل باید زنجیره تولید را کامل کنیم.

حسن پور با اشاره به اینکه برای مقابله با تحریم‌ها به ویژه تحریم نفت، باید به سراغ دیگر محصولات برویم گفت: معادن و ذخایر زیر زمینی می‌تواند بهترین گزینه برای مقابله با تحریم‌ها و تهدید‌ها باشد.

وی با تاکید بر اینکه وقتی معادن و صنایع بهترین فرصت برای دور زدن تحریم هاست، نباید برای آن‌ها مشکل ایجاد کنیم گفت: مهمترین چالش صنایع در سال‌های اخیر، قطع برق صنایع است که میلیارد‌ها تومان خسارت به صنعت و معادن کشورمان وارد کرده و می‌کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه با فرا رسیدن تابستان و افزایش مصرف برق، در آستانه تجربه تلخ دیگری هستیم گفت: این نگرانی وجود دارد که بار دیگر برق صنایع قطع و صنایع قربانی کمبود برق و تامین مصارف خانگی شوند.

وی با ابراز تاسف از اینکه قطع برق یک پروژه ادامه دار است گفت: اگرچه آقایان قول داده اند برای امسال برق صنایع قطع نمی‌شود، اما تحولات گسترده‌ای در تولید برق صورت نگرفته و به نظر می‌رسد امسال نیز درگیر قطعی برق باشیم.

حسن پور با تاکید بر اینکه قطع برق، دو سوال جدی ایجاد می‌کند گفت: اول اینکه چرا دولت پیش بینی لازم را نمی‌کند و چرا نباید در زمینه تامین انرژی به اندازه کافی عمل کند تا مشکل کمبود یا قطعی برق نداشته باشیم.

وی صنایع و معادن را مکلف به تامین نیاز‌های خود کرد و گفت: هنگامی که سالهاست صنایع با چالش قطع برق رو به رو هستند، چرا به سوی ایجاد نیروگاه نرفته و به صورتی عمل نکرده اند که در تامین برق مورد نیاز خودکفا شوند؟

نماینده سیرجان با اشاره به چالش کمبود و قطع گاز صنایع گفت: ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی اگرچه برق صنایع را تامین می‌کند، اما به گاز نیاز دارد که چالش قطع گاز را سبب می‌شود، بنابر این فولادسازی ها، معادن و صنایع باید به سوی تولید انرژی از خورشید یا انرژی‌های تجدید پذیر بروند تا از برق تولیدی خودشان استفاده کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سومدیریت در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور گفت: قطع برق و گاز یک داستان ادامه دار است که در تمامی سال‌های گذشته رخ داده و با روند افزایش گرما که همه ساله با آن رو به رو هستیم، قطع برق یک بحران بی پایان است که باید منتظر باشیم همه ساله رخ دهد. در این شرایط مسوولان پاسخ دهند که چرا برای این معضل چاره اندیشی نکرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مطلب می خوانید

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب

آخرین اخبار سایت