برای رفع ترشی غذا این 9 ماده رو اضافه کن !

رفع ترشی غذا

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

دانستن راه هایی که به رفع ترشی غذا کمک می کنند به شما این امکان را می دهد که غذا را نجات دهید. با اضافه کردن چند ماه ی غذایی می توانید ترشی غذا را خنثی کنید و طعم جدیدی به غذایتان ببخشید. ترفند های رفع ترشی غذا را در خبرداری بخوانید.

برای رفع ترشی غذا چه کنیم ؟

اگر غذایی بیش از حد ترش شده و می‌خواهید طعم آن را متعادل کنید، چند روش ساده وجود دارد که می‌تواند به کاهش ترشی غذا کمک کند:

اضافه کردن ادویه - رفع ترشی غذا

1. افزودن شکر یا عسل

  • چگونه کمک می‌کند؟: شکر یا عسل می‌تواند طعم ترش را متعادل کند و مزه غذا را متعادل‌تر کند.
  • روش استفاده: به تدریج مقدار کمی شکر یا عسل به غذا اضافه کنید و مزه آن را بچشید. این کار را تا زمانی که ترشی کاهش یابد ادامه دهید.

2. افزودن مواد لبنی

  • چگونه کمک می‌کند؟: لبنیات مانند ماست، خامه، شیر، یا کره به دلیل داشتن چربی و پروتئین می‌توانند طعم ترش را ملایم کنند.
  • روش استفاده: به غذا کمی ماست، خامه یا شیر اضافه کنید تا طعم آن متعادل شود. این روش برای غذاهای خورشتی یا سوپ‌ها مفید است.

3. افزودن سیب‌زمینی

  • چگونه کمک می‌کند؟: سیب‌زمینی نشاسته زیادی دارد و می‌تواند بخشی از طعم ترش را جذب کند.
  • روش استفاده: چند تکه سیب‌زمینی پوست‌کنده را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه در غذا بجوشد. پس از پخت، سیب‌زمینی‌ها را از غذا خارج کنید. این کار می‌تواند طعم ترش را کاهش دهد. از این ترفند برای از بین بردن شوری غذا نیز استفاده می شود.

4. افزودن مواد چرب

  • چگونه کمک می‌کند؟: چربی‌ها می‌توانند طعم‌ها را متعادل کنند و ترشی غذا را کاهش دهند.
  • روش استفاده: افزودن روغن، کره یا روغن زیتون به غذا می‌تواند کمک کند ترشی کاهش یابد و طعم ملایم‌تری ایجاد شود.

5. افزودن سبزیجات یا نشاسته

  • چگونه کمک می‌کند؟: سبزیجات تازه یا مواد نشاسته‌ای مانند برنج یا نان به غذا حجم بیشتری می‌دهند و طعم ترش را کم می‌کنند.
  • روش استفاده: به غذای ترش، سبزیجات تازه مثل هویج یا کرفس اضافه کنید. یا غذای خود را با برنج، نان یا سیب‌زمینی سرو کنید تا ترشی غذا کمتر حس شود.

6. استفاده از آب

  • چگونه کمک می‌کند؟: اضافه کردن مقداری آب یا عصاره مرغ یا سبزیجات می‌تواند طعم ترش را رقیق کند.
  • روش استفاده: به تدریج آب یا عصاره اضافه کنید و طعم غذا را بچشید تا به مقدار دلخواه برسید. سپس ممکن است نیاز باشد تا غذا را برای مدت کوتاهی بجوشانید تا غلظت مناسبی پیدا کند.

7. افزودن مواد اسیدی دیگر

  • چگونه کمک می‌کند؟: گاهی افزودن کمی اسید ضعیف‌تر مانند آبلیمو یا سرکه بالزامیک می‌تواند طعم ترش تند را ملایم‌تر کند.
  • روش استفاده: چند قطره آبلیمو یا سرکه بالزامیک به غذا اضافه کنید و مزه آن را بررسی کنید. این کار می‌تواند طعم را متعادل‌تر کند.

8. تعادل با نمک

  • چگونه کمک می‌کند؟: نمک می‌تواند به کاهش حس ترشی کمک کند و طعم غذا را متعادل کند.
  • روش استفاده: مقدار کمی نمک به غذا اضافه کنید و سپس مزه غذا را چک کنید. توجه کنید که نمک بیش از حد اضافه نشود تا غذا شور نشود.

این روش‌ها می‌توانند به شما کمک کنند ترشی زیاد غذا را متعادل کنید و طعم بهتری ایجاد کنید. بسته به نوع غذا، یکی یا ترکیبی از این روش‌ها می‌تواند مؤثر باشد.

رفع ترشی غذا با نمک

رفع ترشی غذا با نوشابه

کنترل میزان استفاده از مواد اسیدی

مواد اسیدی مانند سرکه، آبلیمو، رب گوجه‌فرنگی، تمر هندی و دیگر ترکیبات ترش می‌توانند عامل اصلی ترش شدن غذا باشند. بنابراین:

هنگام افزودن این مواد به غذا، کم‌کم اضافه کنید و مرتب مزه آن را بررسی کنید.

اگر تمایل به طعم ترش کمتر دارید، می‌توانید به جای سرکه از آب پرتقال یا آب نارنج که کمتر اسیدی هستند، استفاده کنید.

افزودن مواد شیرین به‌طور متعادل

افزودن مقدار کمی شکر یا مواد طبیعی مانند عسل می‌تواند طعم غذا را متعادل کند و از ایجاد ترشی شدید جلوگیری کند. برای غذاهایی مانند سس‌ها، خورشت‌ها یا سالادها، افزودن شکر به تعادل طعم کمک می‌کند.

رفع ترشی غذا با نوشابه

انتخاب مواد اولیه مناسب

برخی از مواد غذایی به‌طور طبیعی دارای ترشی هستند. برای مثال، گوجه‌فرنگی‌هایی که نارس یا بسیار ترش هستند، می‌توانند غذای شما را ترش کنند. در نتیجه:

از میوه‌ها و سبزیجاتی استفاده کنید که طعم متعادلی دارند.

در غذاهایی که از گوجه‌فرنگی یا رب استفاده می‌کنید، مراقب میزان اضافه کردن آن‌ها باشید.

زمان‌بندی مناسب در پخت مواد اسیدی

مواد اسیدی مانند آبلیمو یا سرکه را در انتهای پخت اضافه کنید. پخت طولانی مدت مواد اسیدی ممکن است ترشی غذا را بیشتر کند. بنابراین:

در انتهای پخت، هنگام آماده شدن غذا، مواد اسیدی را به غذا اضافه کنید تا میزان ترشی تحت کنترل بماند.

جلوگیری از استفاده بیش از حد از ادویه‌های ترش

برخی ادویه‌ها مانند سماق یا تمر هندی طعم ترشی به غذا اضافه می‌کنند. اگر نمی‌خواهید غذای شما ترش شود، میزان مصرف آن‌ها را کنترل کنید.

مراقبت در پخت غذاهای ماندگار

برخی از غذاها مانند خورشت‌ها و سس‌ها، اگر طولانی‌مدت نگهداری شوند، ممکن است به مرور ترش شوند. برای جلوگیری از این مشکل:

از نگهداری طولانی‌مدت غذا در دمای اتاق پرهیز کنید و غذاها را در یخچال نگهداری کنید.

غذاهای ماندگار را به‌موقع مصرف کنید و از ماندن آن‌ها در یخچال به مدت طولانی خودداری کنید.

استفاده از ترکیبات خنثی‌کننده

استفاده از مواد نشاسته‌ ای مانند سیب‌زمینی یا برنج می‌تواند به تعادل طعم ترش در غذا کمک کند. اگر احتمال ترش شدن غذا زیاد است، این مواد را به‌عنوان پایه غذا در نظر بگیرید.

تنظیم دما هنگام پخت

پختن غذا در دمای خیلی بالا ممکن است طعم‌های اسیدی را تشدید کند. بنابراین، از حرارت ملایم و زمان پخت مناسب برای جلوگیری از ترشی غذا استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مطلب می خوانید

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب

آخرین اخبار سایت