پخت برنج نذری برای 100 نفر با ته دیگ طلایی

پخت برنج نذری

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

پخت برنج نذری چون در حجم بالایی انجام می شود سخت تر است و نیازمند ترفند هایی برای پخت آن است. برای هر نفر چه مقدار برنج لازم است؟ فوت و فن های پخت برنج نذری را در خبرداری بخوانید.

چند کیلو برنج برای پخت برنج نذری برای 100 نفر لازم است ؟

شستن برنج - پخت برنج نذری

برای پخت برنج نذری برای 100 نفر، نیاز به تقریباً 10 کیلوگرم برنج دارید. برای محاسبه دقیق‌تر، از این فرمول استفاده کنید:

۱. متوسط مصرف برنج برای هر نفر در جشن‌ها و مراسم مختلف حدوداً ۱۰۰-۱۲۰ گرم است.

۲. برای 100 نفر، برنج مورد نیاز تقریباً:

12 کیلوگرم برنج.

۳. هر کیلوگرم برنج حدوداً 7-8 پیمانه است. بنابراین، برای 12 کیلوگرم برنج، تقریباً 84-96 پیمانه برنج مورد نیاز خواهد بود.

این محاسبات مبتنی بر برنج ایرانی و استاندارد مصرف در مراسم‌های رسمی و جشن‌های بزرگ هستند. با این حساب، شما می‌توانید تعداد دقیق‌تری از برنج برای تهیه غذای نذری برای تعداد مشخصی از مهمانان خود به دست آورید.

فوت و فن های پخت برنج ساده برای تعداد بالا

برای تهیه برنج به حجم زیاد که به طور مناسب پخته شود، مراعات زیر را داشته باشید:

برنج زعفرانی - پخت برنج نذری

  1. شستشو و خیس کردن برنج:

    • برنج را از شب قبل شسته و به مدت حداقل چند ساعت (تا ۱۲ ساعت) خیس کنید تا به طور کامل نرم شود.
  2. تعیین نسبت آب به برنج:

    • به طور معمول برای هر ۲ تا ۳ پیمانه برنج، یک قاشق سوپ خوری نمک در نظر بگیرید.
    • حجم آب باید ۴ برابر حجم برنج باشد. این به این معناست که برای یک کیلوگرم برنج، چهار لیتر آب نیاز است.
  3. پخت برنج:

    • آب را در یک دیگ مناسب به جوش آورید. دیگ باید به اندازه برنج مناسب باشد، زیرا برنج قد می‌کشد و حجم آن افزایش می‌یابد.
    • برای اینکه برنج خوب پخته شود و به هم نچسبد، از یک دیگ دیگر برای روغن آماده کنید و در آن نان تافتون یا یک لایه نازک روغن قرار دهید. این جلوی چسبیدن برنج به دیگ را می‌گیرد.
  4. آبکشی برنج:

    • برنج را در آب جوش بریزید و آن را طبق نکات زیر آبکش کنید:
      • به ازای هر کیلوگرم برنج، ۳ قاشق سوپ خوری سرکه و یا آب لیمو یا آب نارنج را به آب جوش اضافه کنید.
      • شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس آتش را کم کنید تا برنج به طور یکنواخت پخته شود.
      • اگر برای برنج نذری سفید می‌پزید، باید زمان پخت را دقیق کنید. حدوداً ۱۰ دقیقه پس از آغاز جوش برنج آماده آبکشی است.
  5. آبکشی به روش مناسب:

    • برای آبکش کردن برنج دیگی با اندازه مناسب برنج استفاده کنید. از کمک دیگران یا استفاده از آبکش‌های بزرگ کمک بگیرید.
    • برنج را به داخل آبکش بریزید و آب را به آرامی اضافه کنید تا برنج خنک شود و نمک آن شسته شود.
  6. دم کشیدن برنج:

    • برنج را بر روی شعله گاز قرار دهید و روغن بریزید (حدوداً سه چهارم پیمانه آب و یک چهارم پیمانه روغن برای هر کیلوگرم برنج).
    • برای دم کشیدن برنج، یک پارچ آب سرد روی برنج بریزید تا بهتر بخار تشکیل شود و برنج یکنواخت پخته شود.
  7. آماده‌سازی برای سرو:

    • پارچه را به شکل لوله ای دور لبه دیگ بچرخانید تا برنج به طور یکنواخت دم کشیده شود.
    • با دقت دست خود را به دیوار دیگ بزنید؛ اگر صدای جیغ آشنایی شنیده شد، برنج آماده است.

با این راهنما، انتظار می‌رود برنج نذری شما به درستی و به شکلی کاملاً خوشمزه پخته شود.

پخت برنج مجلسی - پخت برنج نذری

چگونه ته دیگ خوش رنگ و طلایی درست کنیم ؟

برای ته دیگ خوش رنگ و طلایی، مراعات زیر را داشته باشید:

انتخاب برنج مناسب:

برای ته دیگ، بهتر است از برنج با دانه‌های کوچک و چسبنده مانند برنج سفید کهنه استفاده کنید. این نوع برنج بهترین نتیجه را برای ته دیگ می‌دهد.

شستشو و خیس کردن برنج:

برنج را از شب قبل شسته و به مدت حداقل چند ساعت (تا ۱۲ ساعت) خیس کنید تا به طور کامل نرم شود.

آب‌پز کردن برنج:

  • آب را در یک دیگ به جوش آورید و برنج را در آب جوش بریزید.
  • نمک را به طور مناسب (معمولاً به ازای هر ۲ تا ۳ پیمانه برنج یک قاشق سوپ خوری نمک) اضافه کنید.

آبکشی برنج:

  • برنج را آبکش کنید و آن را زیر آب سرد بگذارید تا نمک اضافی آن شسته شود.

آماده سازی ته دیگ:

  • در یک دیگ مناسب، روغن را گرم کنید. معمولاً برای ته دیگ، از روغن سرخ کردن مانند روغن گیاهی یا روغن زیتون استفاده می‌شود.
  • برنج خیس شده را به دیگ روغن گرم بریزید و به طور یکنواخت در دیگ پهن کنید.
  • دقیقاً بعد از اینکه برنج در دیگ پهن شد، با دستمال کاغذی یا پارچه مرطوب بپوشانید و در یک حرارت متوسط تا پایین قرار دهید.
  • پس از چند دقیقه، شعله را کم کنید و دیگ را با پارچه مرطوب می‌پوشانید تا بخار داخل دیگ تمام شود.

دم کشیدن برنج:

  • به مدت حدود 30 تا 45 دقیقه بگذارید تا برنج به طور یکنواخت دم کشیده شود و ته دیگ خوش رنگ و طلایی شود.
  • می‌توانید با دقت دست خود را به دیواره دیگ بزنید تا مطمئن شوید که برنج درست پخته است.

سرو و تزیین:

  • برنج را با کمی کره یا روغن زیتون نیز می‌توانید تزیین کنید.
  • می‌توانید از یک پارچه نازک نیز در زیر قرار دهید تا این نوع طلایی نگه داشته شود.

برنج نذری - پخت برنج نذری

نحوه ی دم کردن زعفران برای برنج نذری

۱. آماده‌سازی زعفران:

  • ابتدا مقدار لازم از زعفران را انتخاب کنید. معمولاً چند نخ زعفران کافی است برای یک ظرف غذا یا یک پیش غذا.
  • زعفران را به دقت انتخاب کنید، زیرا کیفیت آن بسیار مهم است برای بدست آوردن طعم و رنگ بهتر.

۲. خرد کردن زعفران:

  • نخ‌های زعفران را در یک مرحله آسیاب کنید. این کار به شما کمک می‌کند که زعفران بهتر به آب منتقل شود.

۳. دم کردن زعفران:

  • یک لیوان آب را بر روی حرارت قرار دهید و به جوش بیاورید.
  • زعفران خرد شده را به آب جوش اضافه کنید.
  • آب را از روی حرارت بردارید و زعفران را در آب جوش حداقل برای 10 تا 15 دقیقه به آرامی می‌گذارید تا رنگ و طعم زعفران به آب منتقل شود.

۴. استفاده از زعفران دم شده:

  • زعفران دم شده آماده استفاده است. می‌توانید آن را برای پخت غذاها، املت‌ها، پیلاف و سایر غذاها استفاده کنید.

۵. ذخیره زعفران دم شده:

  • اگر زعفران دم شده را برای استفاده بعدی نمی‌خواهید استفاده کنید، می‌توانید آن را در یخچال در یک ظرف بسته‌بندی شده نگه دارید تا طعم و رنگ آن حفظ شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *