گوجه؛ سردمدار تورم اقلام خوراکی در مرداد

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ مرکز آمار طی گزارشی متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری در مرداد ماه را منتشر کرد.

مرکز آمار ایران طی گزارشی، متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور در مرداد ماه سال جاری را منتشر کرد.

در این بازه زمانی تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور، به شرح زیر است:

نان و غلات

در این گروه، اقلام «شیرینی خشک» با ۱.۹ درصد و «ماکارونی» با ۱.۲ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند. همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «رشته آش» با ۲.۹- درصد است.

گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام «ماهی قزل آلا» با ۲.۲ درصد و «مرغ ماشینی» با ۱.۳ درصد است.

لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن

در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن، بیش‌ترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «دوغ پاستوریزه» با ۲.۴ درصد و «ماست و کره پاستوریزه» با ۱.۵ درصد و همچنین بیش‌ترین کاهش قیمت مربوط به «روغن نباتی جامد» با ۱.۰- درصد است.

میوه و خشکبار

در این گروه، بیش‌ترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «پرتقال» با ۴.۲ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «هلو» با ۱۶.۳- درصد و «خربزه» با ۶.۲- درصد است.

سبزیجات و حبوبات

در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «گوجه فرنگی» با ۱۸.۱ درصد و «بادمجان» با ۱۰.۴ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «پیاز» با ۳.۲- درصد  و «سیب زمینی» با ۲.۱- درصد است.

قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها

همچنین در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «سس گوجه فرنگی» با ۵.۲ درصد و «قند» با ۴.۷ درصد است.

تورم اقلام خوراکی در سال 1402

این در حالی است که بر اساس آمارهای اعلام شده توسط مرکز آمار ایران، میانگین تورم ماهانه این گروه در سال ۱۴۰۲ معادل ۱.۹ درصد بوده است. به بیان دیگر قیمت کالاهای خوراکی مانند نان، گوشت و آشامیدنی‌ها هر ماه به طور میانگین ۱.۹ درصد افزایش یافته است.

بررسی روند این تورم در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد تنها در یک ماه از سال کاهش قیمت کالاهای خوراکی در کشور اتفاق افتاده است. طبق آمارها صرفا در بهمن ماه تورم این گروه منفی شده که به سطح منفی ۰.۴ درصد رسیده است.

بیشترین تورم ماهانه در این گروه در آذر ماه سال گذشته بوده که سطح ۴.۱ درصدی را به خود دیده و کمترین تورم مثبت ماهانه این گروه در مهر ماه رخ داده که تورم ماهانه به ۰.۵ درصد رسیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *