کشورهای همسایه؛ هدف اصلی منطقه آزاد چابهار

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ با توجه به موقعیت استراتژیک ایران، مناطق آزاد توانسته‌اند در شرایط تحریمی، اقتصاد کشور را روی پای خود نگه دارند. تسهیل دسترسی به مناطق داخلی و خارجی کشور، یکی از مهمترین عوامل در تفاوت میان مناطق آزاد به شمار می‌آید.

یکی از مزیت های اصلی مناطق آزاد تجاری، توانایی آن‌ها برای جذب سرمایه گذاری خارجی است. با ارائه معافیت‌های مالیاتی و محیطی مناسب برای کسب و کار، این مناطق به مقصدی جذاب برای مشاغل بین‌المللی تبدیل می شوند که به دنبال فرصت هایی برای توسعه و رشد هستند. این هجوم سرمایه‌گذاری خارجی نه تنها اقتصاد محلی را تقویت می‌کند، بلکه فرصت‌های شغلی متنوعی را ایجاد می‌کند و به رونق کلی کمک می‌کند.

علاوه بر این، ایجاد استراتژیک مناطق آزاد تجاری می تواند همکاری تجاری بین المللی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. سهولت انجام تجارت در این مناطق مشارکت و همکاری در مقیاس بین المللی را تشویق می کند و روابط اقتصادی را فراتر از مرزها تقویت می کند. این گسترش همکاری های تجاری به نوبه خود منجر به افزایش درآمدهای ارزی کشور می شود.

منطقه آزاد چابهار به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و گسترده‌ترین بنادر اقیانوسی ایران، در خارج از تنگه هرمز و به لحاظ استراتژیک در یک چهارراه جهانی قرار دارد. ویژگی های منحصر به فرد آن از جمله بندر بودن، منطقه آزاد بودن و اتصال آن به اقیانوس هند، آن را به قطبی محوری برای تجارت و حمل و نقل به جنوب شرق کشور و سواحل مکران تبدیل کرده است.

در فصل جدید مدیریتی منطقه آزاد چابهار تلاش می شود تا این منطقه تبدیل به هاب ترانزیتی و هاب رویکردهای برندسازی شود و ارتقاء آوازه منطقه در فضای بین المللی بر مبنای جغرافیای راهبردی که این سرزمین اقتصادی از آن برخوردار است، بتواند تسهیل گر حرکت آن در مسیر جهانی شدن شود و به عنوان یک بازیگر نوظهور در پهنه کشورهای حاشیه اقیانوس هند یعنی کشورهای آیورا، نقش آفرینی کند.

به گفته مدیرعامل منطقه آزاد چابهار از برنامه های راهبردی بلندمدت برای رقابت در عرصه بین المللی، تبدیل این منطقه به عنوان منطقه آزاد سبز و هدایت آن به سمت لجستیک هوشمند و ارتقاء شاخص های فرهنگی و سلامت محور بر پایه اصول فناوری روز است که همکاران ما با تلاش شبانه روزی و در سایه امنیت ایجاد شده توسط شورای تأمین شهرستان، راه توسعه و پیشرفت را هموار می کنند.

حمیرا ریگی گفت: امیدواریم با دیپلماسی اقتصادی بتوانیم با کشورهایی که منافع آن ها در اقتصاد چابهار گره خورده است به ویژه کشورهای همسایه از جمله پاکستان، افغانستان، هند، روسیه، سریلانکا و کشورهای اتحادیه اروپا و براساس اولویت های راهبردی منطقه بر فعال سازی کریدورهای بین المللی تمرکز کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *