کسب و کارهای خرد اولویت اصلی بانک توسعه تعاون

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ اگرچه تغییرات مدیریتی یکی از مهمترین اتفاقاتی است که بدنبال تغییر دولت ها صورت می گیرد، اما تغییر مدیریت تحولات بنیادین برجای می گذارد و می تواند موجب شکوفایی اقتصاد شود. مدیر جدید، تفکرات جدید دارد، بدنبال تحول آفرینی است و تلاش می کند تاثیرات مثبت حضور خود در پست مدیریت را نهادینه کند. به همین دلیل است که در بیشتر موارد با تغییرات مدیریتی، اتفاقات مبارکی در مجموعه صورت می گیرد.

تغییرات گسترده نظام بانکی

یکی از بخشهایی که با روی کار آمدن دولت چهاردهم دچار تحول شده، سیستم بانکی است. تاکنون مدیران بسیاری از بانکها تغییر کرده و دیگر بانکها نیز آبستن تغییرات است. البته تغییرات مدیریتی بانکها به وزارت خانه های مختلفی بستگی دارد که وزارتخانه های اقتصاد، تعاون و صمت را دربر می گیرد.

مسوولیت حمایت از تعاون

از آنجا که مسوولیت هر وزارتخانه متفاوت است، بانک زیر مجموعه وزارتخانه نیز عملکرد متفاوتی دارد. بانک توسعه تعاون زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. همانگونه که از نام این بانک پیداست، مسوولیت مستقیم حمایت از بخش تعاون کشور را بر عهده دارد. زمانی به اهمیت این بانک پی می بریم که بدانیم بخش تعاون تا چه اندازه محروم است. بر اساس قوانین و ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 از سوی رهبر انقلاب، می بایست سهم تعاون از اقتصاد کشور 25 درصد باشد، در خوش بینانه ترین حالت به 5 درصد می رسد، این اعداد ناهماهنگ نشان می دهد که تعاون تا چه اندازه مورد بی مهری یا بی توجهی قرار گرفته است.

درخشش بانک در گذشته

واقعیت این است که انتصاب مدیران بانک توسعه تعاون همواره با توجه به توانمندی آنها بود که محمد شیخ حسینی نیز از جمله توانمندترین آنها بوده است. در مدتی که شیخ حسینی مدیریت بانک توسعه تعاون را در اختیار داشت، توجه ویژه به تعاونی ها در صدر عملکرد این بانک قرار داشت و رونق بخش تعاون رقم خورد. امید تعاونی ها به بانک توسعه تعاون بود و راه اندازی بسیاری از تعاونی ها به همت نگاه مهربان این بانک بود.

بیشتربخوانید:

سرپرست بانک توسعه تعاون منصوب شد

واقعیت تغییر مدیریت

اصطلاحی بین مدیران وجود دارد که می گوید”صندلی مدیریت به هیچ کس وفا نکرده است”، اتفاقی که در بانک توسعه تعاون نیز شاهد هستیم. در دولت ابراهیم رییسی دو بار وزیر کار تغییر کرد و با روی کار آمدن احمد میدری، سومین وزیر در مدتی کمتر از 3 سال بر کرسی این وزارتخانه تکیه زدند. با آمدن میدری، مدیریت بانک توسعه تعاون نیز تغییر کرد و محمد شیخ حسینی جای خود را به علی سرزعیم داد تا تعاونگران و مشتریان بانک توسعه تعاون، در انتظار تحولات ریشه ای و البته مثبت باشند که با روی کار آمدن مدیر جدید رقم می خورد. تحولاتی که بدلیل تجربه و تخصص سرزعیم در امور بانکی رقم خواهد خورد.

آمدن برای خدمتگزاری

علی سرزعیم پس از معارفه به عنوان سرپرست، در جلسه هیات مدیره بانک توسعه تعاون شرکت کرد و گفت: خدا را شاکرم که فرصتی دست داد تا بتوانم به مردم کشورم و این بانک خدمت کنم. وی با بیان اینکه حجم مشکلات کشور زیاد است گفت: وظیفه داریم در هر جایگاه، مقام و با هر توان، بخشی از مشکلات را حل کنیم. سرزعیم با تاکید بر اینکه وزیر تعاون باور دارد که بانک توسعه تعاون باید«فقرزدایی»را در اولویت عملیاتی و فعالیت حرفه ای خود قرار دهد گفت: بانک های توسعه ای همچون بانک توسعه تعاون وظایفی به جز سودسازی نیز دارد و نباید همچون بانک های تجاری عمل کند.

سیاستهای انقباضی

سرپرست بانک توسعه تعاون با تاکید بر اینکه «تنگنای نقدینگی» در اقتصاد کشور بسیار جدی است گفت: سیاست انقباضی در بانک ها حاکم شده و عطش برای تسهیلات نیز به شدت افزایش یافته است. سرزعیم تاکید کرد: فشاردیگر بر نظام بانکی از ناحیه بودجه منتقل می شود و همین امر موجب بروز ناترازی در سیستم پولی کشور می شود.

تهدید نگاه دولتی

در ادامه این نشست، نعمت اله رضایی رییس هیات مدیره بانک توسعه تعاون با تاکید بر اینکه انتظار می رود در بانک دولتی توسعه تعاون نگاه دولتی حاکم نباشد افزود: انتظار می رود بر اساس برنامه ریزی های انجام شده میزان منابع بانک تا پایان سال جاری به 100 همت و میزان تسهیلات پرداختی به 70 همت برسد.

نبود تناسب ناشی از نبود بهره وری

در ادامه یک عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون با تاکید بر اینکه بخشی از نبود تناسب بین سهم عملکردی و سخت افزاری به نبود بهره وری برمی گردد گفت: بانک توسعه تعاون از حیث سخت افزار و نیروی انسانی سهم 1/5 تا 2 درصدی و در حوزه عملکردی سهم یک درصدی دارد. سید باقر فتاحی افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون را جزو اولویت های بانک توصیف کرد و گفت: بانک به نقطه مطلوب برسد. وی مشکل هزینه های ثابت بانک توسعه تعاون را استیجاری بودن بیش از ۸۵ درصد شعب بانک اعلام کرد و گفت: امید است با افزایش سرمایه بانک در سال ۱۴۰۴ بر اساس برنامه های دولت، مطابق با برنامه هفتم توسعه و اصلاح نسبت دارایی های ثابت به حقوق صاحبان سهام، نسبت به خرید محل شعب از محل فروش اموال مازاد اقدام کرد .

شکاف نقدینگی و کفایت سرمایه

پس از آن محمدجعفرایرانی دیگر عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون، شکاف نقدینگی و موضوع کفایت سرمایه را از مهمترین چالش های نظام بانکی دانست و گفت: باتوجه به ظرفیت های بانک توسعه تعاون می توان خدمات بانک به بخش تعاون را توسعه داد اما باید موضوع افزایش سرمایه بانک را دراولویت قرارداد.

نگاه به کسب و کارهای خرد

در ادامه نیز عضو دیگر هیات مدیره بانک توسعه تعاون مهمترین چالش بانک را سودآوری دانست و گفت: باید با کمک یکدیگر بر این چالش غلبه کنیم. حمیدرضا البرزی افزود: اولویت اصلی بانک توسعه تعاون، کسب و کارهای خرد و کوچک است و با حضور سرزعیم ضریب نفوذ بانک افزایش خواهد یافت.