کاهش مالیات مشکلات واحدهای تولیدی را بر طرف خواهد کرد؟

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ این روزها واحدهای تولیدی با مشکلات زیادی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند از قطعی برق گرفته تا هزینه‌های مالیاتی و عوارض‌‌های مختلف. به تازگی سازمان امور مالیاتی کشور از کاهش نرخ مالیاتی این صنف خبر داد تا شاید بخشی از فشارها از واحدهای تولیدی حذف شود.

معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، کاهش نرخ ۵ واحد درصدی مالیات عملکرد واحدهای تولیدی دارای پروانه بهره برداری برای عملکرد سال ۱۴۰۲ را ابلاغ کرد.

محمدتقی پاکدامن، تعدیل نرخ ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌های مستقیم از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد را برای عملکرد سال ۱۴۰۲ واحدهای تولیدی اشخاص حقوقی دارای پروانه بهره برداری را به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور، ابلاغ کرد.

بر اساس این بخشنامه، در راستای سیاست‌های حمایت از تولید، نرخ مالیات موضوع ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌های مستقیم اشخاص حقوقی دارای پروانه بهره برداری از وزارتخانه‌های ذی‏ربط در فعالیت‌های تولیدی در سال ۱۴۰۲، معادل 5 واحد درصد کاهش می‌یابد و این بخشودگی علاوه بر سایر معافیت‌ها و بخشودگی‌ها و مشوق‌های قانونی اشخاص مذکور است.

بنابراین با توجه به مراتب فوق و انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی برای عملکرد سال ۱۴۰۲، اعمال مقررات مذکور مستلزم تسلیم اظهارنامه اصلاحی در اجرای تبصره ماده (۲۲۶) قانون مالیات‌های مستقیم نبوده و ادارات امور مالیاتی مکلفند با رعایت مقررات در زمان رسیدگی نسبت به اعمال کاهش نرخ مذکور اقدام نمایند.

در این بخشنامه آمده است: در صورتی که مالیاتی اضافه دریافت شده باشد، مالیات اضافه دریافتی با رعایت مقررات مواد (۲۴۲) و (۲۴۳) قانون مالیات‌های مستقیم قابل استرداد خواهد بود.

کاهش نرخ مالیاتی تاثیری دارد؟

وحید شیرزاد کارشناس اقتصاد در پاسخ به این پرسش به خبرداری گفت: بدون شک کاهش مالیات اثر مثبتی روی واحدهای تولیدی دارد؛ اما مشکلات این صنف به قدری زیاد است که ابلاغیه اخیر، چندان کارساز نیست.

وی ادامه داد: متاسفانه فشارها روی واحدهای تولیدی زیاد است و به همین دلیل شاهد تعطیلی بسیاری از آن‌ها هستیم و این کار در نهایت روی اقتصاد کشور تاثیرات منفی می‌گذارد.

شیرزاد افزود: با تعطیلی تولیدی‌ها جا برای اجناس خارجی به ویژه کالاهای چینی باز می‌شود و بیکاری در کشور افزایش پیدا می‌کند.

این مدرس دانشگاه اظهار کرد: دولت باید برای جلوگیری از چنین اتفاقی در همه بخش‌ها از قبیل تامین مواد اولیه، مشکلات مالیاتی و … از اصناف حمایت بیشتری کند و آن‌ها را پابرجا نگه دارد تا بیش از پیش نیازمند کالاهای خارجی نباشیم.

وی ادامه داد: ما در حال حاضر توانایی تولید بسیاری از کالاهای مورد نیاز کشور را داریم؛ اما متاسفانه محصولات چینی بازار را اشباع کرده‌اند و جایی برای تولید داخل وجود ندارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *