اشتراک گذاری :
خبرداری؟ مسعود پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی خود وعده رفع فیلتر بعضی پلتفورمها را داد و بعد از آن هم خبرهایی از پیگیری او برای تحقق این وعده انتخاباتی منتشر شد.
بر اساس آخرین گزارش اسپیدتست از وضعیت اینترنت جهان در ماه می ۲۰۲۴، اینترنت موبایل و ثابت کشور کاهش در میانه سرعت را تجربه کرده است اما از نظر رتبه در جدول میانه سرعت اینترنت نسبت به ماه می جایگاه بهتری داشته است.
گزارش اسپیدتست از سرعت اینترنت کشورهای مختلف جهان در ششمین ماه از سال ۲۰۲۴ میلادی نشان میدهد میانه سرعت اینترنت سیار کشور در ماه می ۳۶.۹۷ مگابیت بر ثانیه بوده و با این میانه سرعت، ایران در میان ۱۵۵ کشور جهان در رتبه ۶۵ قرار گرفته است. رتبهای که ایران در ماه ژوئن به دست آورده نسبت به ماه می به دست آورده بود (رتبه ۷۳) جایگاه بهتری را نشان میدهد اما از نظر سرعت اینترنت ثابت در ماه می سرعت ۳۷.۳۶ مگابیت بر ثانیه را داشت که این ماه این سرعت به ۳۶.۹۷ مگابیت بر ثانیه کاهش پیدا کرده است.
همین چند روز پیش بود عیسی زارعپور وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در دیدار با رئیس جمهور منتخب دلیل کندی اینرنت در ایران را وجود فیلترشکن ها اعلام کرد و گفت: « بیشتر گله کاربران از سرعت اینترنت ناشی از دو موضوع محدودیت در دسترسی به برخی سرویسها و تحریم های غرب در ایجاد محدودیت در دسترسی به سایتهای مورد نیاز کاربران است. چراکه برخی از کاربران برای دور زدن این محدودیتها مجبور به استفاده از فیلترشکن هستند.» این گفته ها در شرایطی مطرح می شود که بیش از نیمی از این وبسایتهای پربازدید، خارج از دسترس کاربران ایرانی هستند.
از بین ۱۳ سایت پربازدید دنیا، ۶ مورد از آنها دچار فیلترینگ شده و چند مورد دیگر نیز بخاطر تحریمها، سرویسی به کاربران ایرانی نمیدهند.
رفع فیلترینگ به این راحتیها نیست
سخنگوی هیات رئیسه مجلس طرح رفع فیلترینگ را دارای ایراد حقوقی دانست و گفت: هیات رئیسه مجلس به آییننامه عمل میکند.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی در واکنش به ادعای محمد قسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه هیأت رئیسه مجلس طرح وی برای رفع فیلترینگ را وتو کرده و در دستورکار قرار نمیدهد، گفت: در وهله اول باید به این نکته اشاره کنم که نمایندگان مجلس شورای اسلامی اخیراً با رهبر معظم انقلاب دیدار داشتند که مقام معظم رهبری در این دیدار تاکید فرمودند که مجلس باید آرامش بخش باشد. بر این اساس، نمایندگان برای پیگیری موارد و موضوعات مدنظر خود باید از ادبیات مناسب استفاده کنند.
وی بیان کرد: سوال و موضوع مهم دیگر این است که مگر فیلترینگ از سوی مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاده است که مجلس رفع فیلترینگ کند؟ فیلترینگ در زمان حسن روحانی و از سوی شورای عالی فضای مجازی اتفاق افتاد؛ بر این اساس، فیلترینگ با مصوبه مجلس شورای اسلامی نبوده است.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ممکن است در اینجا این موضوع مطرح شود که اگر هم مجلس فیلترینگ را انجام نداده است اما موضوع رفع فیلتر فیلترینگ از وادی مجلس دنبال شود که این کار محل بحث و بررسی است.
وی توضیح داد: الان یک بحث حقوقی مطرح است مبنی بر اینکه با توجه به اینکه شورای عالی فضای مجازی زیر نظر رئیس جمهور تصمیمی را در این زمینه گرفته و این موضوع در حوزه اجرا بوده است، در این شرایط آیا مجلس میتواند به این حوزه ورود کند یا خیر.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مباحث کارشناسی و حقوقی را نباید با جار و جنجال پیش برد، گفت: از سوی دیگر، یک بحث حقوقی و کارشناسی این است که با توجه به آنکه مراسم تنفیذ و تحلیف مسعود پزشکیان، رئیس جمهور هفته آینده برگزار میشود، این موضوع از سوی رئیس جمهور و در شورای عالی فضای مجازی دنبال شود و شورای عالی فضای مجازی در این موضوع تصمیمگیری کند.
وی افزود: از سوی دیگر، بررسی طرح در مجلس یکسری ساز و کار دارد و نمایندگان باید مطابق با آن پیش بروند؛ برای مثال یک طرحی که از سوی نمایندگان مجلس ارائه میشود نباید برخلاف اصل ۷۵ قانون اساسی باشد و بار مالی داشته باشد و مواردی از این دست باید در طرحهای مجلس مورد توجه قرار گیرد.
سلیمی گفت: با وجود این، ممکن است یک نماینده ادعایی مطرح کند مبنی بر اینکه من یک طرح دو فوریتی حتی اگر بار مالی دارد تدوین کردم و چرا اعلام وصول نمیشود که علت عدم اعلام وصول چنین طرحهایی آن است که قانون به ما این اجازه را نمیدهد و باید تمام سازوکارهای قانونی در تدوین یک طرح در مجلس مورد توجه قرار گیرد.
بیشتر بخوانید:
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس گفت: ما نباید بحثهای حقوقی، فنی و کارشناسی را نادیده گرفته و با زورگویی بحثهای خودمان را جا بیندازیم.
فرشید سهرابیان کارشناس رسانه و فضای مجازی درباره مراحل رفع فیلترینگ پلتفورمها به خبرنگار ما گفت: دولت توانایی کامل دربراه رفع فیلترینگ ندارد و تنها میتواند پیشنهاد و یا یک رای مثبت برای حذف فیلترینگ دهد.
وی ادامه داد: برای رفع فیلتر پلتفورمی، مجلس، شورای عالی فضای مجازی، قوه قضائیه و چند نهاد دیگر باید نظر مثبت داشته باشند درغیر اینصورت از نظر قانونی هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد و تنها دولت نمیتواند اقدام به چنین کاری کند.