اشتراک گذاری :
خبرداری؟ «یکی از مهمترین موجودیهای باارزش ما، همین نسل جوانِ تحصیلکرده است. نسل جوان تحصیلکرده، هم شجاعت دارد، هم امید دارد، هم نشاط و تحرک دارد. من همین جا در داخل پرانتز عرض بکنم؛ یکی از خطاهایی که خود ما کردیم – بنده خودم هم در این خطا سهیم هستم – این مسالهی تحدید نسل از اواسط دههی ۷۰ به این طرف باید متوقف می شد. البته اوّلی که سیاست تحدید نسل اتخاذ شد، خوب بود، لازم بود، لیکن از اواسط دههی ۷۰ باید متوقف می شد. این را متوقف نکردیم؛ این اشتباه بود. عرض کردم؛ مسئولین کشور در این اشتباه سهیمند، خود بندهی حقیر هم در این اشتباه سهیم ام. این را خدای متعال و تاریخ باید بر ما ببخشد. نسل جوان را باید حفظ کرد. با این روند کنونی اگر ما پیش برویم، کشور پیر خواهد شد. خانوادهها، جوانها باید تولید مثل را زیاد کنند؛ نسل را افزایش دهند. این محدود کردن فرزندان در خانهها، به این شکلی که امروز هست، خطاست. این نسل جوانی که امروز ما داریم، اگر در ده سال آینده، بیست سال آینده و در دورهها و مرحلههای آیندهی این کشور بتوانیم آن را حفظ کنیم، همهی مشکلات کشور را اینها حل میکنند؛ با آن آمادگی، با آن نشاط، با آن شوقی که در نسل جوان هست و با استعدادی که در ایرانی وجود دارد. پس ما مشکل اساسی برای پیشرفت نداریم».
هشدار پیر شدن جمعیت
اینها بخشی از سخنان رهبر انقلاب در خصوص اهمیت فرزندآوری است. ایشان به صراحت نسبت به پیرشدن جامعه هشدار دادند و در خصوص اهمیت فرزندآوری موضع گیری و تاکید کردند که باید یک اقدام سراسری برای اصلاح مسیر صورت پذیرد. بدنبال این اظهارات رهبر انقلاب، قوای سه گانه وارد عمل شدند و مجلس شورای اسلامی قوانین بسیاری وضع کرد تا فرزندآوری به عنوان یک مسوولیت، برای زوج ها و دستگاهها مطرح شود.
مشکلات اقتصادی مانع فرزندآوری
بی شک مهمترین دلیلی که مانع فرزندآوری شده و می شود، مشکلات اقتصادی است. گرانی و تورم فزاینده بزرگترین مانع بر سر راه زوج هاست. از یک سو دختر و پسرها بدلیل مشکلات مالی رغبتی برای تشکیل خانواده از خود نشان نمی دهند و از سوی دیگر زوجها نیز رغبتی به فرزندآوری نشان نمی دهند. مجلس شورای اسلامی با درک درست از این شرایط، بانکها را مکلف کرد در قالب تسهیلات تکلیفی، بابت فرزند اول، دوم، سوم و بیشتر، تسهیلات بدون بهره با کارمزد ناچیز بپردازند.
بانک تکلیف پذیر نیست
از آنجا که نظام بانکی تکالیف خاص خودش را دارد، بسادگی تکلیف پذیر نیست. بانک تابع قوانین اقتصادی است و نمی توان و نباید چیزی را به بانک تحمیل کرد که تراز مالی آن را بر هم بریزد. بی شک تسهیلات تکلیفی بر هم زننده تراز بانکهاست، زیرا بانکها را مکلف می کند در قبال سپرده هایی که باید سود 20 درصد بابت آنها بپردازند، تسهیلات فرزندآوری و ازدواج را بدون بهره بپردازند که البته تعداد و مبلغ آن هم ناچیز نیست. به همین دلیل بسیاری از بانکها نسبت به پرداخت این تسهیلات مقاومت می کنند.
مدیریت مناسب
بانکهایی که مدیریت بسیار مناسبی نسبت به ورودی و خروجی نقدینگی دارند و شفافیت و سلامت مالی بر آنها حاکم است، بدون نگرانی در اجرای قانون وارد عمل می شوند. از آنجا که رهبر انقلاب در خصوص ازدواج و فرزندآوری بارها تاکید کرده اند، بانکهایی که ولایتمداری را در صدر مدیریت خود دارند، با میل و رغبت نسبت به این تسهیلات ورود می کنند. اما بانکهایی که نسبت به محکم کردن پایه های نظام اسلامی حساسیت بیشتری دارند، پا را فراتر می گذارند و بخش بیشتری از نقدینگی خود را به تسیهلات تکلیفی اختصاص می دهند.
بیشتربخوانید:
ولایتمداری و مسوولیت پذیری
بانک سینا در بین تمامی بانکها ولایتمداری و مسوولیت پذیری بیشتری را از خود به نمایش گذاشته به نوعی که اعلام کرده در راستای طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، بانک سینا از ابتدای سال 1403 تاکنون، با پرداخت بیش از 100 درصدی بودجه وامهای تکلیفی ازدواج و فرزندآوری، فراتر از تعهدات خود در این زمینه عمل کرده است.
جریمه بانک های قانونگریز
در حالی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی بدلیل قانونگریزی بسیاری از بانکها، در صحن علنی مجلس بارها تذکر داده و بانک مرکزی ملزم به مجازات بانکهایی شده که نسبت به پرداخت تسهیلات تکلیفی کم کاری کرده اند، بانک سینا با اجرای دقیق دستورالعملهای بانک مرکزی و در راستای حمایت از مقوله خانواده و جوانی جمعیت به عنوان بنیان بالندگی و نشاط جامعه، به تمام تکالیف سال جاری خود که از سوی بانک مرکزی در زمینه پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری تعیین شده، عمل کرده است.
احترام به قانون بانک سینا
مهمترین عنوانی که می توان برای بانک سینا بکار گرفت، قانونمداری، احترام به قانون و حرکت در مسیر فرمایشات رهبر انقلاب است. بانک سینا اعلام کرده همواره خود را موظف به ایفای مسوولیتهای اجتماعی دانسته و علاوه بر پرداخت به موقع تسهیلات تکلیفی، با حضور در مناطق محروم کشور، زمینه ارائه مستقیم وامهای قرضالحسنه اشتغالزایی به متقاضیان را در این مناطق فراهم آورده است.