همکاری اقتصادی (اکو) با منطقه آزاد ماکو

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ هنگامی که مدیری دغدغه کشور را داشته باشد، در هر جایگاهی بدنبال استفاده از فرصت ها می گردد، رویکردی که در منطقه آزاد ماکو مشاهده می کنیم. حسین گروسی در هر همایش، جشنواره، نمایشگاه یا مناسبتی حضور می یابد تا فرصت های موجود در آنها را به نفع منطقه آزاد ماکو و البته اقتصاد کشور فعال کند.

یکی از مهمترین مناسبت ها، بیست و هشتمین اجلاس وزرای اکو بود. بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) با حضور وزیران امور خارجه، معاونان وزرا، سفیران، کارشناسان ارشد کشورها، مقامات اکو و ۲۰ هیات خارجی برای ترسیم برنامه این سازمان در دهه پیش رو برگزار شد. در این نشست منطقه آزاد ماکو نیز حضور داشت و با استفاده از فرصت بدست امده، قرارداد مناسبی با منطقه آزاد سرخس امضا کرد.

سازمان اکو از ظرفیت‌های زیرساختی و قانونی لازم برای توسعه نقش خود در کریدورهای بین‌الملل برخوردار است. در این میان، ایران به دلیل موقعیت سرزمینی خود در اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب اهمیت بالایی دارد که می‌تواند در تحقق اهداف ترانزیتی اکو بسیار کمک کننده باشد. یکی از کریدورهای مهم در این چارچوب، مسیر جابهار – ماکو است که به عنوان  کریدور اکو نیز معروف است.

وزیر امورخارجه کشورمان که برای شرکت در اجلاس اکو حضور داشت، به اتفاق تعدادی از وزرای خارجه کشورهای اکو و استاندار خراسان رضوی از غرفه منطقه آزاد ماکو بازدید کرد. عباس عراقچی گفت: طرح فعالسازی کریدور شرق به غرب از طریق منطقه آزاد ماکو با همکاری کشورهای اکو اقدام اساسی در رشد اقتصادی کشور است.

بیشتربخوانید:

منطقه آزاد ماکو میزبان سرمایه گذاران ترکیه

حسین گروسی مدیرعامل منطقه آزاد ماکو که حضور عباس عراقچی را مغتنم شمرده بود، آیین امضای تفاهم نامه همکاری ترانزیتی بین منطقه آزاد ماکو و منطقه ویژه اقتصادی سرخس را به حضور وزیر امور خارجه کشورمان موکول کرد که عباس عراقچی در این مراسم گفت:‌ سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به دلیل قرار گرفتن در شرق آسیا و اروپا موقعیت منحصر به‌فردی در توسعه کریدورهای ترانزیتی شرقی به غرب و  شمال-جنوب داشته و ایران به عنوان یکی از بنیانگذاران آن، در کانون این تلاش‌ها قرار دارد.

حسین گروسی نیز گفت: موقعیت استثنایی منطقه آزاد ماکو در حمل و نقل و ترانزیت کالا بواسطه اتصال به بازارهای اروپا و آسیای میانه (از شمال به جمهوری ترکیه، از شرق با مرز آبی ارس به جمهوری خود مختار نخجوان) ، همجواری با ارمنستان و منطقه قفقاز و گلوگاه كريدور زميني شمال و جنوب (رقيب كانال سوئز در خشكي) و نقطه اتصال آسيا و اروپا پتانسیلی عظیم برای نقش آفرینی این منطقه در توسعه اقتصاد ملی و محلی ایجاد کرده است.

دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) نیز نسبت به اظهارات حسین گروسی واکنش نشان داد و گفت: موقعیت استراتژیک منطقه آزاد ماکو که توسط مدیرعامل این سازمان مطرح شد قطعا در توسعه ارتباطات لجستیکی کشورهای اکو مهم خواهد بود.اسد مجیدخان در گفت و گو با حسین گروسی افزود:‌ بیانیه اجلاس مشهد رویکردی آینده‌نگرانه دارد و در آن بر گسترش انسجام منطقه‌ای و همچنین تلاش برای توسعه ارتباطات زیرساختی و پیوستگی بیشتر اعضا تاکید شده است که در این زمینه منطقه آزاد ماکو را نیز باید در نظر گرفت.

حسین گروسی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز از اسد مجیدخان دبیر کل سازمان همکاری های اقتصادی اکو جهت حضور در اجلاس بین المللی نقش دیپلماسی در توسعه اقتصادی منطقه آزاد ماکو در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما که ۲۷ آذرماه برگزار میشود دعوت به عمل آورد.