اشتراک گذاری :
خبرداری؟ چندی پیش خبر بازداشت بنیانگذار پیامرسان پرطرفدار تلگرام در فرانسه، خبرساز شد و بسیاری از طرفداران آزادی بیان با بهراه انداختن کمپینها و اعتراضات اجتماعی از این پلتفرم حمایت کردند.
محمدرضا پیرولی کارشناس فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار خبرداری در اینباره اظهار کرد: ظاهرا تلگرام چندان علاقهای ندارد اطلاعات کاربران خود را در اختیار دولتها قرار دهد و به همین دلیل هراز گاهی خبرساز میشود.
وی ادامه داد: چند سال پیش در ایران هم این پیامرسان خبرساز شده بود که در نهایت با فیلتر شدن تلگرام به پایان رسید.
پیرولی در پاسخ به این سوال که آیا سایر پیامرسانها مثل واتساپ اطلاعات کاربران خود را در اختیار دولتها قرار میدهند یا خیر؟ گفت: واتساپ به دلیل آمریکایی بودن باید از تمامی قوانین آمریکا پیروی کند و به همین دلیل در شرایط خاص قطعا اطلاعات کاربران را در اختیار مراجع آمریکایی یا هر کشوری که توفاقاتی با مدیران این پیامرسان داشته باشد قرار میدهد.
این کارشناس افزود: البته این موضوع تنها مختص واتساپ نیست و اکثر پیامرسانها و پلتفرمها از این رویه پیروی میکنند و اگر چنین کاری نکنند برای ادامه مسیر خود با مشکلاتی مثل فیلتر شدن روبرو خواهند شد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال تازگیها شبکه اجتماعی ایکس در برزیل فیلتر شد یا تیکتاک در آمریکا با محدودیتهایی مواجه شده است.
برزیل حدود ۳.۳ میلیون دلار از حسابهای بانکی شرکتهای ایکس و استارلینک ایلان ماسک برای پرداخت جریمههای صادر شده از سوی دادگاه عالی، برداشت.
دادگاه چهارشنبه گذشته، دستور انتقال پول را صادر کرد و حسابها از آن زمان، دیگر بلوکه نیست.
ماسک با یک قاضی عالی برزیل که کارزار مقابله با اخبار ساختگی و نفرت پراکنی در برزیل را هدایت میکند، درگیر شده است. الکساندر دو مورائس، قاضی برزیلی، ماه گذشته دستور ممنوعیت شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) و بلوکه شدن حسابهای بانکی استارلینک را صادر کرد تا این شرکت فناوری آمریکایی را وادار کند جریمههای قبلی بابت بیاعتنایی به احکام قبلی را پرداخت کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، «ایکس» در برزیل مسدود مانده و هنوز به احکام مورائس برای مسدود کردن برخی حسابهای کاربری و منصوب کردن نماینده قانونی در این کشور عمل نکرده است.