نمایشگاه کیش اینوکس چه ارزش افزوده‌ای برای بازار‌های مالی دارد؟

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

در روز‌های آینده و به رسم هر ساله نمایشگاه بین‌المللی کیش اینوکس کار خود را شروع می‌کند. این رویداد از دوشنبه ۱۴ آبان ماه تا پنج‌شنبه ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی کیش برگزار خواهد شد. بهرنگ اسدی، فعال بازار سرمایه در گفتگو با نبض بورس در خصوص نقش این نمایشگاه به منظور رشد هرچه بیشتر بازار سرمایه توضیحاتی داد.
بهرنگ اسدی، فعال بازار سرمایه درمورد نقش نمایشگاه کیش اینوکس در رشد و توسعه بازار سرمایه بیان کرد: نمایشگاه‌های تخصصی که در حوزه خدمات مالی هستند از چند محور می‌توانند ارزش جدیدی را به مصرف‌کننده یا جمع بازیگران آن صنعت عرضه کنند. البته بخش عمده‌ای از آن به این مسئله برمی‌گردد که شرایط تخصصی بالا و با کیفیتی داشته و در صورت امکان، با نهاد‌ها و چهره‌های مالی منطقه‌ای و بین‌المللی همکاری بین‌المللی داشته باشند و رویداد‌های آموزشی را با حضور موسسات یا چهره‌های بین‌المللی یا منطقه‌ای در دستور کار خود قرار دهند. چون این موارد، ارزش محتوایی – توسعه‌ای به نمایشگاه اضافه خواهند کرد و اگر قرار است نمایشگاه‌های مالی در مسیر رو به جلو حرکت کنند باید این کار‌ها را انجام دهند.
آیا تفاهم‌نامه‌‌های کیش اینوکس اجرایی می‌شوند؟

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: نهاد‌های مالی و هولدینگ‌های بزرگ‌تر می‌توانند علاوه بر سخنرانان داخلی از سخنرانان خارجی برای برنامه‌ها دعوت کنند و همکاری‌ها و تفاهم‌نامه‌ها را از حالت نمایشی بودن خارج کنند. چون به نظرم زمانی ما در برگزاری نمایشگاه‌هایی مثل کیش اینوکس موفق می‌شویم که یک گام هرچند کوچک برداریم. زیرا هر سال، در جریان برگزاری این نمایشگاه‌ها تفاهم‌نامه‌هایی منعقد شده و دوباره تکرار می‌شوند، ولی چند درصد از آن‌ها منجر به همکاری و هم‌افزایی می‌شود؟

بهرنگ اسدی گفت: به نظرم، نمایشگاه‌های صنعت مالی مثل کیش اینوکس کمیته‌هایی دارند که می‌توانند این موارد را رصد کنند؛ البته نه به شکل نظارتی. چون جایگاه قانونی لازم را برای این منظور را ندارند؛ بنابراین نمایشگاهی موفق است که بتواند یک محتوای خوب و بستری برای هم افزایی و همکاری مناسب فراهم کند؛ هرچند که همه مسائل را نمی‌توان بر دوش برگزار‌کنندگان نمایشگاه و سازمان بورس گذاشت. در نتیجه، تمامی ذینفعان بازار سرمایه باید از یک دریچه جدیدی به این فرصت‌ها نگاه کنند. زیرا فقط دو نمایشگاه داریم که شاید، سالانه برگزار شوند.

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: در نمایشگاه تهران باید بر افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه و استقبال و میزبانی از سرمایه‌گذاران حقیقی کشور و همین‌طور، سایر ناشران و نهاد‌های خدمت‌دهنده و خدمت‌گیرنده تمرکز کنیم، ولی در نمایشگاه کیش اینوکس باید علاوه بر نگاه کسب و کاری، عنصر تخصصی تقویت شود و دو سالی است که در این جهت اقداماتی انجام شده است و در این میان، باید به این مسئله توجه کرد که شرکت‌ها چگونه می‌توانند حاضر شوند.

در نمایشگاه کیش اینوکس فرصت همکاری برای شرکت‌ها و نهاد‌های مالی فراهم‌تر است، ولی در آن‌جا، نقش منطقه آزاد و نیاز‌های سرمایه‌گذاری مالی محور جانبی بوده است؛ بنابراین باید روی حوزه تأمین مالی سرمایه‌گذاری مناطق آزاد کار کنیم و ان شاءالله، برای سال آینده نیز، میزبان چندین کارشناس بورس منطقه‌ای باشیم.

بهرنگ اسدی تأکید کرد: به نظرم، بزرگترین راهنما برای این که بتوانیم نمایشگاه و حوزه‌های مختلف را بهبود ببخشیم این است که ارزش جدیدی را خلق کرده و دانش و تجربه و فضای جدیدی برای همکاری تعریف کنیم. زیرا اگر روند نمایشگاه به گونه‌ای باشد که به مسائل همیشگی معطوف باشد فایده و خروجی خوبی به همراه نخواهد داشت.

نمایشگاه بورس تهران و کیش اینوکس چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

این فعال بازار سرمایه با اشاره به تفاوت‌های نمایشگاه بورس تهران و کیش اینوکس خاطرنشان کرد: نمایشگاه کیش اینوکس تفاوت‌های جدی با نمایشگاه بورس تهران دارد؛ بنابراین هر دو رویداد نباید کارکرد‌های مشابهی با یکدیگر داشته باشند و باید با فاصله زمانی کم برگزار شوند. چون در این صورت، اقدام خوبی برای بازار سرمایه خواهد بود و اتلاف منابع نیست.

در حقیقت، دلیل این که نه تنها در نمایشگاه بورس تهران بلکه در کیش اینوکس نیز، موفقیت قابل توجهی نداشته‌ایم این است که گاهی، همه از آن رضایت ندارند. البته به نظر بنده، در نمایشگاه اینوکس کیش موفق‌تر بوده‌ایم و با توجه به تفاوت ماهیت این دو رویداد باید برای آن‌ها برنامه‌ریزی و اقداماتی صورت بگیرد.