با حمایت انجمن تولیدکنندگان ملی فولاد ایران؛

نمایشگاه ملی فولاد به ایستگاه ششم رسید

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ ایران، تهران، برج میلاد از 18 لغایت 20 دی‌ماه 1403 با محوریت بومی‌سازی ، توسعه تکنولوژی و انتقال دانش‌بنیان فنی براساس نیاز زنجیره آهن و فولاد، میزبان خانواده بزرگ تولید در این حوزه است.

تولیدکنندگان صنعت فولاد طی چند سال اخیر به اندازه ای خوش درخشیدند که توانستیم در بین 10 فولادساز برتر جهان قرار گیریم. در حالی که پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی می کردیم، بحران انرژی خودنمایی کرد و قطع برق، کاهش چشمگیر تولید را در تمامی عرصه ها رقم زد. اما قطعی برق به تابستان مختص نشد و سرمای زودرس، قطعی گاز را رقم زد که البته قطعی دو گانه برق و گاز، تیر خلاصی بر پیکره تولید وارد آورد.

تولید به ابزارهای گوناگونی نیاز دارد که از سرمایه تا نیروی انسانی کارآمد، ماشین آلات، مواد اولیه و بسیاری موارد دیگر را شامل می شود. اگر واقع بین باشیم، با گستردگی تحریم، تمامی بخش‌های تولید در محدودیت و محرومیت قرار دارد. نکته دیگر اینکه تولید در عرصه‌های گوناگون شکل می گیرد که هر کدام مصرف متفاوتی دارد. با نگاهی به مصرف فولاد در صنایع، متوجه می‌شویم که صنعت فولاد حرف اول را می زند و هر چالش یا مشکلی در عرصه این صنعت بروز کند، دیگر بخش‌ها را تحت تاثیر قرار می دهد.

صنعت فولاد گستردگی بسیاری دارد و هر بخشی ماشین آلات و تجهیزات ویژه ای دارد که لازم است به صورت جداگانه تامین شود. اکنون صنعت فولاد جایگاه خوبی در ایران و جهان دارد. فولادسازان ایرانی نه تنها نیاز داخل را تامین کرده‌اند، بلکه بازارهای جهانی را نیز مال خود کرده اند.

اهمیت تولید از نگاه رهبری

رهبر انقلاب در سخنانشان بارها و بارها موضوع تولید را مورد تاکید قرار داده‌اند. این موضوع در شرایط تحریمی بیش‌از گذشته مورد اهمیت است. صنعت فولاد یکی از بخش‌های مهم کشور است که می‌تواند شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» را محقق کند و به طور مستقیم و غیرمستقیم بر اقتصاد کشور تاثیر گذارد.

دولت چهاردهم

در صنعت فولاد بسیار مهم است که شخص رئیس جمهور و اعضای تیم اقتصادی او، با این صنعت استراتژیک و پیشران در صدر معدن و صنایع معدنی کشور آشنایی کافی داشته باشند و البته ضمن بررسی کارشناسی مسائل، با مشورت پذیری از بخش خصوصی تصمیم بگیرند.

دولت جدید با انتخاب‌ متخصصان تلاش کرده تا افراد اهل فن را در جایگاه مناسب خود قرار دهد و به نظر می‌رسد با این اتفاق روزهای خوشی پیش‌روی صنعت فولاد خواهد بود. گرچه این روزها این صنعت با مشکلات فراوانی روبرو است و کار دولت چندان ساده نیست.

وزارت صمت

وزارت صمت به عنوان اصلی‌ترین متولی صنعت نقش بسزایی در بخش فولاد دارد و تصمیمات این نهاد می‌تواند بر روند تولید صادرات زنجیره فولاد اثر داشته باشد.

سید محمد اتابک در مدت اندکی که عهده‌دار رهبری وزارت صمت را برعهده گرفته است، تصمیمات مناسبی در جهت رفع صنایع مختلف گرفته است؛ اما صنعت فولاد همچنان به تصمیمات این وزارتخانه چشم دوخته است و بازیگران این صنعت امیدوار به حمایت وزارت صمت و شخص اتابک هستند.

ایمیدرو پرچمدار فولادی‌ها

ایمیدرو در دولت‌های مختلف کم و بیش فولاد و زنجیره تولید را مورد حمایت قرار داده است. در دولت جدید نیز با روی‌کار آمدن مدیران جدید و اهل فن با ریاست محمد آقاجانلو؛ انتظارات بالا رفته است و بازیگران کوچک و بزرگ فولادی امید دارند تا از این طریق به بدنه دولت متصل شوند و در مسیر رفع مشکلات خود قدم بردارند.

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مثل هر انجمنی در کشور، با اتحاد همه فعالان این صنعت شکل گرفته و طی فعالیت خود نشان داده که به خوبی از این بخش حمایت کرده است.

این نهاد در سال 1380 با حضور 20 شرکت تولیدکننده فولاد در وزارت کار و امور اجتماعی و بمنظور ساماندهي فرايند توليد فولاد كشور و حفظ توازن ونظم و فراهم كردن امكان بهره برداري بيشتر از سرمايه‌گذاری و توليد و همچنين استفاده و انتقال تجربيات علمي و عملی دست اندركاران و به هنگام نمودن آن براي نيل به اهداف قانونی توسعه در اينگونه موارد و دفاع از منافع مشروع اعضاء، به ثبت رسید و در سال 1385 با تغییر مصوبه مجمع عضویت این انجمن از وزارت کار به اتاق بازرگانی و صنايع و معادن ايران تغییر یافت.

نقش زیست بوم فناوری و دانش‌بنیان‌ها

صنعت فولاد هم مانند هر صنعت دیگری برای توسعه و پیشرفت به بروزرسانی تجهیزات و فناوری نیاز دارد. در روزهایی که کشور در تحریم به سر می‌برد؛ این دانش‌بنیان‌ها هستند که می‌توانند صنعت فولاد را روی پا نگه دارد و حتی مسیر رشد و توسعه را با سرعت بیشتری به جلو ببرد.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

این نهاد، نخستین بخش برای اتصال دانش‌بنیان‌ها به صنایع مختلف است که به خوبی می‌تواند اهرمی برای اتکا صنایع مختلف به توان داخلی باشد.

تا به امروز نیز این نهاد دولتی توانسته به خوبی از دانش‌بنیان‌ها و بازیگران زیست بوم فناوری حمایت کند و حالا با روی کار آمدن دکتر حسین افشین به عنوان  معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور و نگاهی به رزومه و تجربه او، به نظر می‌رسد روزهای بهتری پیش‌روی بازیگران این اکوسیستم قرار خواهد داشت.

ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران

ششمین دوره جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران به عنوان بزرگترین گردهمایی تولیدکنندگان، سازندگان و متخصصان صنعت فولاد کشور، از ۱۸ تا ۲۰ دی ماه سال جاری در برج میلاد تهران و به همت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و حمایت و مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو، شرکت‌های بزرگ فولادی و معدنی و سازندگان و شرکت‌های دانش بنیان مطرح داخلی برگزار می شود.

برگزارکنندگان این رویداد در تلاشند تا با گردهمایی بزرگان و کوچکان صنعت فولاد و دانش‌بنیان‌ها و شرکت‌های داخلی، مشکلات این صنعت را بررسی کنند و برای هریک راه‌حلی بیندیشند که این اتفاق در بخش های مختلف این نمایشگاه با برگزاری پنل‌های تخصصی روی خواهد داد.

از سوی دیگر با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب به سواد رسانه‌ای و جهاد تبیین، برگزاری و انتشار اخبار این رویداد می‌تواند اهمیت فراوانی داشته باشد.