ناترازی انرژی و عدم ثبت سفارش مواد اولیه؛ بهره‌وری صنعت فولاد را به 6 ماه کاهش داده است(+ فیلم)

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: این دور از نمایشگاه ایران‌متافو با امکانات مناسب و حضور گسترده شرکت‌ها برگزار شد و همه فعالین زنجیره تولید از مبدا تا محصول نهایی در این رویداد حضور دارند.

مهدی کوهی با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز با نمایش جدیدترین دستاوردها و اشتراک‌گذاری دانش خود، به این نمایشگاه آمده است، افزود: با هماهنگی که بین بخش معدن، تولید و ساخت تجهیزات وجود دارد، فکر می‌کنم تا یکسال آینده دانش فنی و تجهیزات و امکانات خوبی در اختیار این صنعت قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: در حال حاضر ما مجبوریم مواد اولیه خود را از بورس کالا تهیه کنیم و از طرفی دوستان معدنی ما هم در کنار معادن، کارخانه‌‌های فرآوری را احداث کردند و سنگ و مواد اولیه را به طور مستقیم به تولیدکننده‌ها تحویل نمی‌دهند که این موضوع باعث شده تا زنجیره تامین تا تولید دچار مشکلاتی شود که امیدواریم با تغییرات جدیدی که در ایمیدرو، وزارت صمت و معاونت معدنی اتفاق افتاده است، کمک کند تا صنعت راه توسعه خود را پیش ببرد.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان این صنعت، اظهار کرد: تولیدکننده برای 12 ماه هزینه و برنامه‌ریزی می‌کند؛ اما یکباره در موضوع تامین انرژی مثل گاز با چالش روبرو می‌شود و سه ما از سال را  برای انجام کار از دست می‌دهد؛ که امیدوارم با مسئولان جدید چاره‌ای برای این معضل پیدا کنند.

کوهی افزود: در تامین برق نیز با مشکلاتی مواجه هستیم و اگر قرار باشد تولیدکنندگان سه ماه از سال را برق نداشته باشند یا کم داشته باشند؛ با مشکلاتی در تولید روبرو می‌شوند.

وی با بیان اینکه امسال در ذوب‌آهن با کمبود آب نیز مواجه بودیم، گفت: با همه این موضوعات، مشکل عدم ثبت سفارش مواد اولیه نیز در سه ماه اول سال به وجود آمد که مجموع همه این چالش‌ها، تولیدکننده را در محدودیت قرار می‌دهد تا با اینکه برای 12 ماه خود هزینه و برنامه‌ریزی کرده است؛ نتواند بیش از 6 ماه کارایی و بهره‌وری داشته باشد.

مدیرعامل ذوب آهن با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت فروش محصولات فولادی با نرخ اواخر سال 1400 است که این موضوع باعث زیان شرکت‌ها می‌شود، اظهار کرد: از سوی دیگر ارز نیمایی در حدود 51 هزار تومان است؛ در حالی که این رقم در بازار آزاد 70 هزار تومان است که این فاصله 20 هزار تومانی به تولید‌کننده داخلی زیان می‌رساند و باعث می‌شود تا دلالان و افراد سودجو، از این اتفاق سواستفاده کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما سال گذشته به همراه 40 شرکت بزرگ ایرانی توفیق داشتیم تا در محضر رهبر انقلاب باشیم و گزارشاتی را در زمینه فعالیت خود در اختیار ایشان قرار دادیم و گزارشی‌ درباره تولید ریل، تیرآهن و بال‌پهن به استحضار ایشان رساندیم که از این موضوع ابراز خرسندی کردند.

کوهی افزود: در این دیدار بنا شد تا ما از طریق وزارت راه و شهرسازی، قراردادهایی را برای تامین ریل، تیر آهن و بال‌پهن با شرکت‌های مربوطه امضا کنیم که پیش‌نویس این قراردادها آماده شد؛ اما با اتفاقاتی که برای شهید رئیسی و تغییر دولت به وجود آمد، باعث شد تا کارها طبق برنامه انجام نشود که امیدواریم با روی‌کار آمدن مسئولان جدید شاهد ادامه و اجرایی شدن این قراردادها باشیم.