مهمترین و بالاترین رکن بانک توسعه تعاون نظارت بازرسان حرفه ای است

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ همه شرایط برای انجام امور به بهترین نحو ممکن وجود دارد، از سوی دیگر قوانین به عنوان بازوی قوی برای اجرا نیز به اندازه کافی داریم، اما آنچه سالهاست از آن رنج می بریم، قانونگریزی، برداشته های سلیقه ای، سواستفاده، رانت، فساد، اختلاس و بسیاری چالشهای دیگر است. هنگامی که نسبت به این اتفاق ها حساس می شویم و بدنبال دلایل بروز آنها می گردیم، تازه متوجه چالشی جدی به نام ضعف نظارت می شویم.

نمره ضعیف ناظران

نظارت به اندازه ای اهمیت دارد که دستگاههای بسیاری برای نظارت در نظر گرفته ایم. مهمترین و بالاترین رکن نظارتی کشور، مجلس شورای اسلامی است که وظیفه نظارت بر اجرای قانون را بر عهده دارد، اما با نگاهی به وضعیت اجرای قانون، متوجه می شویم تا چه اندازه مجلس شورای اسلامی نسبت به وظیفه نظارتی سستی و کمکاری می کند و اگر بخواهیم نمره ای به کارآمدی در این زمینه بدهیم، بی شک نمره قابل قبولی نیست.

تعدد دستگاههای ناظر

البته اهمیت نظارت باعث شده تمامی دستگاهها معاونت، اداره کل یا بخشی با عنوان بازرسی و نظارت داشته باشند. با وجود این همه بخشهای نظارتی، این سوال با جدیت و قدرت مطرح می شود که چرا این همه چالش در تمامی بخشهای وجود دارد. آیا بهتر نیست اگر فساد،  سواستفاده یا مشکلی به وجود آمد، قبل از آنکه متخلف را مجازات کنیم، دستگاههای نظارتی و بازرسی را مورد بازخواست قرار دهیم، زیرا کمکاری و بی توجهی دستگاههای نظارتی و بازرسی باعث بروز تمامی مشکلات شده است.

توجه جدی به نظارت

خوشبختانه هنوز بسیاری از سازمانها و دستگاهها برای نظارت و بازرسی اهمیت ویژه ای قایل هستند و بخوبی می دانند که اگر چالش یا بحرانی بروز می کند، ریشه در بی توجهی به نظارت دارد. بانک توسعه تعاون یکی از مهمترین بانکهای کشور است که عملکرد درخشانی در خدمات رسانی دارد. آمارهای این بانک نشان می دهد کمترین مشکل را در نظام بانکی دارد و همواره امتیازهای بزرگی را بدلیل اهمیت دادن به نظارت و بازرسی بدست آورده است.

بازرسی در صدر امور

پس از آنکه علی سرزعیم مدیریت بانک توسعه تعاون را بدست گرفت، اهمیت دادن به نظارت بیش از گذشته در دستور کار قرار گرفت به نوعی که عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون در موضع گیری جالب توجه، نقش بازرسی را بازدارنده و اصلاح گرانه توصیف کرد، اظهار نظری که می تواند تحول آفرین باشد و چشم انداز مثبتی برای آینده ترسیم کند.

بازرسی در دولت چهاردهم

بی شک نظارت و بازرسی باید به صورت مستمر صورت بگیرد و تمامی کارکنان سایه بازرسی را بالای سر خود احساس کنند و هر لحظه منتظر باشند دستگاه نظارت و بازرسی با کوچکترین تخلفی بالای سرشان ظاهر شود. در این رابطه محمدجعفرایرانی عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون با تاکید بر اینکه دور جدید بازرسی از شرکت های تابعه در مدیریت جدید دولت چهاردهم با جدیت در دستور کار قرار گرفته گفت: این بازرسی ها با رویکردی مبتنی بر دیتا و بررسی وضع موجود برای دستیابی به اهداف مطلوب است. وی به تشریح اهمیت تغییر مدیریت با انتصاب علی سرزعیم بعنوان مدیرعامل منصوب دولت وفاق پرداخت و گفت: بی شک این دوره از حیات بانک تخصصی توسعه تعاون، نماد تحول، توسعه، ارتقا و تثبیت خواهد بود.

بازرسی حضوری در دستور کار

عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون با تاکید بر اهمیت سیاستگذاری های جدید و اصرار بر اجرای آنها گفت: سیاستگذاری و برنامه های ترسیمی، در راستای تحقق منشور و استراتژی بانک توسعه تعاون قرار دارد که با رویکرد و هدف شفاف سازی دنبال می شود. وی با تاکید بر اینکه اعتمادسازی عمومی وسرعت بخشیدن خدمات به جامعه هدف که در برنامه های جدید بانک سیاستگذاری شده گفت: بازرسان خبره و با دانش بانک توسعه تعاون اقدام به بازرسی حضوری از شرکت ها و واحدهای اجرایی، ستادی، صف و عملیاتی کرده اند.

بیشتربخوانید:

نگاه مهربانانه ی بانک توسعه تعاون به تعاونی ها

نقش نیروی انسانی کارآمد

ایرانی با تاکید بر اهمیت نیروی انسانی کارآمد و متعهد در انجام بهتر وظایف و امور گفت: همیشه عرض کرده و براین باورم که میانگین بالا و بدنه کارشناسی و منعطف همکاران، از ارزشمندترین منابع و سرمایه های بانک است که قدر آن را می دانیم و از آن بهترین بهره را می بریم.