اشتراک گذاری :
خبرداری؟ دکتر محمدحسین بیاتی با یادآوری اینکه دانشگاه عدالت به دست آیت الله هاشمی شاهرودی تاسیس شد گفت: دانشگاه عدالت دو هدف اساسی را دنبال میکند، هدف اول تولید علم بومی یعنی علوم انسانی اسلامی است و هدف دیگر معارف اهل بیت از طریق ارتباطات دانشگاهی در سطح منطقه و جهان است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ سال است که دانشگاه عدالت تاسیس شده گفت: تمرکز دانشگاه عدالت عمدتاً بر تحصیلات تکمیلی یعنی دوره دکترا و کارشناسی ارشد بوده که طبق اساسنامه، از طریق دو نظام ورودی، یکی کنکور سراسری و یکی هم آزمون اختصاصی طلاب حوزههای علمیه دانشجو می پذیرد.
رییس دانشگاه عدالت در پاسخ به اینکه جایگاه دانشگاه در ایران و جهان چگونه است گفت: از آنجا که اساسنامه دانشگاه عدالت مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و طبق اساسنامه دانشگاهی، زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعریف شده، مدرکی که صادر می کند مدرک وزارت علوم است و تمام آن مزایایی که بر مدرک وزارت علوم مترتب می شود بر مدارک این دانشگاه هم مترتب می شود.
وی در پاسخ به اینکه جایگاه مدرک تحصیلی دانشگاه عدالت نسبت به دیگر دانشگاهها چگونه است گفت: دانشگاه عدالت، دانشگاهی از جنس وزارت علوم و از خانواده مجموعه دانشگاههایی است که زیر نظر وزارت علوم فعالیت میکنند. دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه عدالت هم در تمامی سالها خوش درخشیدند.
بیاتی با اشاره به آزمونهایی که برای جذب و استخدام در کشور برگزار شده گفت: دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه فقط در رشته حقوق است و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا در آزمونهای قضاوت و وکالت شرکت می کنند که قبولیهای چشمگیری داشته اند.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه عدالت نسبت به دیگر دانشگاه های دیگر نوپا است گفت: خوشبختانه دانشگاه عدالت در جایگاههای بالاتر و گستردهتری قرار گرفته و کارنامه قابل دفاعی دارد.
بیشتربخوانید:
رییس دانشگاه عدالت به تشریح تفاوت مطالب تدریسی در این دانشگاه با دیگر دانشگاهها پرداخت و گفت: سرفصل های دروسی که در دانشگاه عدالت تدریس می شود، از حیث منابع و محتوا در بعضی از دروس همان سرفصلهای وزارت علوم است و در مورد عناوین رشتههای تحصیلی هم همینطور است.
وی با تاکید بر اینکه اهدافی که در دانشگاه عدالت دنبال می شود با دیگر دانشگاهها متفاوت است گفت: با توجه به اهدافی که دانشگاه عدالت داشته، تا حالا توانسته ایم در بعضی از مواد درسی، محتواهای با کیفیتی تولید کنیم که بعضی دانشگاههای دیگر در داخل و مراکز علمی حتی در خارج از کشور مثل بعضی از مراکز علمی در عراق از این منابع و مواد درسی که تولید می کنیم، استفاده کرده و می کنند.
بیاتی چند نمونه محتواهای تولیدی در دانشگاه عدالت که با اقبال جدی رو به رو شده را نام برد و گفت: شرح قانون مجازات اسلامی که به عربی تالیف شده و به عنوان متن جایگزین متون فقهی موجود در دانشگاهها از این متن استفاده میشود یا کتاب المطور که در فقه معاملات تالیف شده و نه تنها در دانشگاه عدالت بلکه در بعضی دانشگاههای دیگر هم به عنوان جایگزین بعضی از متون موجود در حوزه فقه معاملات تدریس میشود.
رییس دانشگاه عدالت با تاکید بر اینکه سرفصل دروسی که در دانشگاه عدالت تدریس می شود، همان سرفصلهایی است که از سوی وزارت علوم تعیین شده گفت: در دروس تدریسی هیچ تفاوتی وجود ندارد.
وی در پاسخ به اینکه دانشگاه عدالت از کشورهای دیگر دانشجو می پذیرد و آیا برنامه ای در این زمینه دارید گفت: دانشگاه عدالت دانشجوی خارجی ندارد و پذیرشی از دانشجویان خارجی را نیز انجام نمیدهد. تاکنون نیز در این زمینه برنامه ای نداریم و تاکید دانشگاه عدالت، بر جذب علاقمندان ایرانی با کنکور سراسری یا طلاب حوزه علمیه است.