اشتراک گذاری :
خبرداری؟ نظام بانکی مسوولیت روانکاری گردش نقدینگی در کشور را بر عهده دارد. از نقل و انتقال پول تا سپرده گذاری، دادن تسهیلات و معاملات ارزی به وسیله نظام بانکی انجام می شود. بانک به اندازه ای در زندگی مردم تاثیرگذار است که تصور انجام هر گونه نقل و انتقال مالی بدون واسطه گری بانک امکان پذیر نیست.
بانکهای بحران آفرین
در شرایطی که بسیاری از بانکها توانسته اند تاثیرگذاری چشمگیری داشته باشند، برخی بانکها به ویژه موسسات مالی و اعتباری، بحران آفرینی کرده و به اندازه ای چالش آفرین بوده اند که باعث شدند بسیاری از مردم مقابل بانکها تجمع و در قالب انواع شعارها، حتی از خط قرمزها عبور کنند، وضعیتی که می بایست مدیران این بانکها و موسسات پاسخگوی آن باشند.
بانکهای کارگشا
در مقابل بانکها و موسسات مالی اعتباری بحران آفرین، بانکهایی هستند که اعتماد از دست رفته مردم به بانکها را بازیابی می کنند. این بانکها در قالب ارایه خدمات مناسب و انواع تعاملات با مشتریان، باعث شده اند مردم همچنان به نظام بانکی اعتماد داشته باشند. اینکه قرار بر تعریف و تمجید از بانک باشد، پاسخگو نیست، بلکه باید عملکرد بانک به اندازه ای مثبت باشد که بتوان در قالب اعداد و ارقام به تصویر کشید.
بانک سینا در اوج
یکی از بانکهایی که با وجود سابقه نه چندان زیاد، توانسته جایگاه خود را در نظام بانکی مستحکم کند، بانک سینا است. عملکرد بانک سینا به اندازه ای تاثیرگذار بود که تمامی آمار و ارقام را جابجا کرده و همه ماهه رکوردهای جدیدی ثبت می کند. آنچه می تواند نقش آفرینی بانک را به رشته تصویر بکشاند، عملکرد 6 ماهه و بیلان یک ساله است. شاید عملکرد یک مجموعه در یک ماه به واسطه شرایط خاص اقتصادی دستخوش تحول شود و در ماههای بعد سیر نزولی داشته باشد، اما عملکرد شش ماهه یا یک ساله بسیار متفاوت است.
رشد از هر نوع
گزارش 6 ماهه ابتدایی بانک سینا بیانگر رشد درآمدها و سود عملیات نسبت به دوره مشابه سال گذشته، آمار و ارقامی که بیانگر عملکرد مدیریت در تمامی عرصه های فعالیت بانکی بوده است.
تسهیلات در مسیر شفافیت
در شرایطی که بسیاری از بانکها بدلایل گوناگون، تسهیلات سوال برانگیزی پرداخته که ریشه در نبود شفافیت دارد، بانک سینا در 6 ماهه ابتدای سال 1403 خوش درخشیده و درآمد تسهیلات اعطایی و سپردهگذاری بانک به ۷۳.۰۷۸ میلیارد ریال رسیده، عددی که حکایت از رشد ۴۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته دارد. همچنین خالص درآمد تسهیلات و سپردهگذاری ۴۲ درصد رشد داشته که از ۲۱.۴۳۲ میلیارد ریال سال گذشته به ۳۰.۳۸۹ میلیارد ریال در سال جدید افزایش یافته است.
رشد درآمدهای کارمزدی
هر بخش از عملکرد بانک حاکی از یک نوع موفقیت و عملکرد است که کارمزد یکی از این بخشهاست. کارمزد بالا حکایت از افزایش معاملاتی دارد که در راستای فعالیت های نقل و انتقال پولی، تسهیلات قرض الحسنه و مواردی از این دست دارد. درآمد کارمزد بانک سینا با ۶۵.۸ درصد رشد به ۸.۷۱۲ میلیارد ریال رسیده، عددی بالا که حکایت از افزایش خدمات متنوع از سوی بانک دارد. البته بخشی از کارمزد صرف هزینه های مربوطه می شود، اما خالص درآمد کارمزد بیانگر سودآوری صرف است. درآمد خالص بانک سینا به ۷.۳۴۰ میلیارد ریال رسیده که در مقایسه با ۴.۳۳۱ میلیارد ریال مدت مشابه سال گذشته، رشد ۶۹.۵ درصدی را ثبت کرده است.
بیشتربخوانید:
رکوردشکنی ارزی
یکی از مهمترین فعالیت های بانکی، در حوزه ارزی است. با توجه به تحریم ها و محدودیتهای بانکی، عملکرد ارزی بانکها بسیار موثر است. بانک سینا در زمینه مبادلات و معاملات ارزی نیز عملکرد چشمگیری داشته و سود این بخش را از ۷۸ میلیارد ریال در سال گذشته به ۶۰۵ میلیارد ریال افزایش داده و رکورد رشد ۶۷۳ درصدی را برجای گذاشته که رشدی تاریخ ساز را رقم زده است.
بهبود سود عملیاتی
ریز شدن در حسابها نیازمند جمع و تفریغ های کارشناسانه است، اما دستیابی به مجموع می تواند بیانگر عملیات کلی باشد. در این رابطه بانک سینا دست بالا دارد و با رشد 48 در این بخش، جمع درآمدهای عملیاتی بانک به ۳۸.۵۴۳ میلیارد ریال رسیده است. البته آنچه برای سهامداران اهمیت ویژه دارد، سود است، زیرا سود در پایان دوره بین سهامداران توزیع می شود. سود خالص بانک سینا در 6 ماهه ابتدایی سال به ۱۱.۵۴۸ میلیارد ریال افزایش یافته که حکایت از رشد ۲۵ درصدی نسبت به سال گذشته دارد.
سود ۲۹۰ ریالی برای هر سهم
سهامداران به صورت مستمر کدال را زیر نظر دارند تا بتوانند میزان سود خود را در پایان سال برآورد کنند که بانک سینا افق روشنی پیش روی سهامداران ترسیم کرده به نوعی که سود پایه هر سهم این بانک در ۶ ماهه ابتدایی سال ۲۹۰ ریال است.
افزایش سرمایه
در حالی که افزایش سرمایه باعث بهبود عملکرد می شود، سهامداران ترجیح می دهند سود دریافت کنند. اما بانک سینا افزایش سرمایه از ۴۰.۰۰۰ میلیارد به ۵۴.۰۰۰ میلیارد ریال را از محل سود انباشته و سایر اندوختهها در دستور کار دارد که این عدد، افزایش کفایت سرمایه و بهبود نسبتهای احتیاطی را رقم می زند و تاثیر مثبتی بر افزایش ظرفیتهای عملیاتی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سهامداران بر جای خواهد گذاشت.