اشتراک گذاری :
خبرداری؟ شرکت پالایش نفت بندرعباس به عنوان یکی از مهمترین بازیگران صنعت نفت کشور در شرایط تحریمی، دستاوردهای مهم و بینظیری داشته است.
این پالایشگاه توانسته روزبهروز از وابستگی خود به خارجیها کم کند و امروز در بسیاری از حوزهها به خودکفایی کامل رسیده است و حتی در بعضی از بخشها به صادرکننده مبدل شده است.
کک اسفنجی یکی از این محصولات است که به میزان قابل توجهی به کشور وارد می شد، اما به همت شرکت پالایش نفت بندرعباس، این محصول در داخل کشور تولید می شود تا نه تنها به واردات پایان دهد؛ بلکه نیم نگاهی به بازار های جهانی داشته باشد.
کلید تولید این محصول با ظرفیت ۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۴ میلادی زده شد و چین به تنهایی ۴۹ درصد این محصول را تولید می کند. ۷۶ درصد مصرف کک نفتی در جهان به صنعت آلومینیوم، ۵ درصد به صنعت فولاد و بقیه به دیگر صنایع اختصاص دارد. نیاز آلومینیوم ایران به کک، سالانه ۲۰۰ هزار تن است که بخشی زیادی وارد می شود.
هم اکنون میزان خوراک پالایش نفت بندرعباس حدود ۳۵۰ هزار بشکه در روز است که بین ۷۰ تا ۹۰ هزار بشکه از این میزان به نفت کوره تبدیل می شود.
تولید کک اسفنجی علاوه بر اینکه کشور را از واردات بی نیاز می کند، باعث اشتغال 8 هزار نیرو می شود.
علاوه بر تولید کک اسفنجی، درحال حاضر حدود 20 درصد بنزین و 18 درصد انرژی کشور توسط پالایشگاه بندرعباس تامین می شود.
افزایش کیفیت محصولات
با وجود اینکه سایه سنگین تحریمها همچنان برسر صنایع نفت و پتروشیمی کشور پابرجاست؛ اما فعالان این صنایع همواره کوشیدهاند تا این معضل بزرگ نتواند بر میزان تولید و کیفیت محصولات اثر بگذارد.
پالایشگاه بندرعباس پروژه ارتقای کیفی فرآوردههای سنگین را در دست اقدام دارد که این پروژه، یک پروژه زیست محیطی است و با اجرای این طرح علاوه بر کمک به مسائل زیست محیطی، فرآوردههای سنگین پالایشگاه بندرعباس به فرآوردههای سبکتر با ارزش افزوده بالاتری تبدیل میشود.
با اجرای طرح ارتقا کیفی فرآورده های سنگین، پیچیدگی در شرکت پالایش نفت بندرعباس از حدود ۵.۶ به بالای ۱۲.۶ خواهد رسید که قطعا این میزان با راه اندازی زنجیره های پایین دستی که در حال حاضر مطالعات و عقد قرار داد آن در حال انجام است، طی چند سال آینده بالاتر نیز خواهد رفت.
هوشمندسازی در اولویت
ارتقای خطوط تولیدی و هوشمندسازی در پالایشگاه نفت بندرعباس به یکی از کلیدهای موفقیت این شرکت تبدیل شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس اجرای پروژه هوشمندسازی پالایشگاه بندرعباس از اولویتهاست.
احمد هاشمی در این باره با اشاره به اینکه اکنون در حال فازبندی هستیم، افزود: هوشمندسازی و استفاده از فناوری هوش مصنوعی در پالایشگاه بندرعباس، فاز به فاز اجرا خواهد شد.
هوش مصنوعی یکی از فناوریهای پرکاربرد و پراهمیت در دنیای امروز است که در بسیاری از صنایع و حوزههای مختلف کاربرد دارد. یکی از حوزههایی که هوش مصنوعی در آن به خوبی مورد استفاده قرار میگیرد، حوزه صنایع پالایشگاهی است. پالایشگاهها به عنوان مراکزی که نفت خام را به محصولات نهایی مانند بنزین و سایر محصولات نفتی تبدیل میکنند، نقش بسیار حیاتی در صنعت نفت دارند.