عرضه اعتباری در اولویت شرکت ملی صنایع پتروشیمی

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ صنعت پتروشیمی طی چند سال گذشته پیشرفت و توسعه قابل توجهی داشته است و احقاق این هدف در شرایط تحریمی و فشار اقتصادی بی امان خارجی، کار چندان ساده‌ای نبوده است.
شاید نگاه به ظرفیت‌های داخلی، از مهمترین عوامل توسعه صنعت پتروشیمی باشد که در چند سال اخیر با پشتکار متخصصان ایرانی و مدیریت مناسب به وقوع پیوست.
امروز در حوزه طراحی اجرا و ساخت و نصب پروژه ها و همینطور در بازه راه اندازی و تعمیرات و بهره برداری، ایران به تمامی حوزه دست پیدا کرده و ما در این چند لایه خودکفا هستیم.
در حوزه کاتالیست که وابستگی به خارجی‌ها داشتیم امروز خودکفا شده ایم و در حوزه تجهیزات، با پیگیری‌های فشرده ای که شرکت صنایع پتروشیمی انجام داد، بسیاری از کالاها بومی سازی شد و امروز در مسیر ساخت اکسترودر هستیم که یکی از پیچیده‌ترین تجهیزات دوار صنعت تلقی می شود.
عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی، یکی از راهکارهایی بود که توانست شرکت‌های پتروشیمی را یاری کند تا بر سرعت توسعه خود و صنعت پتروشیمی کشور بیفزایند.
عرضه اعتباری از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در صنعت پتروشیمی شروع شد و در سال گذشته حدود ۱۶هزار واحد پایین دست، ۸۰ هزار میلیارد تومان عرضه اعتبار از صنعت پتروشیمی داشتند که در این زمینه هم شرکت ملی صنایع پتروشیمی بسیار خوش درخشید و توانست بدنه مجتمع‌ها و تولیدکنندگان بخش خصوصی را با لایه‌های وزارت صمت که خریدار این محصولات هستند و با عاملیت بانک‌ها کنار یک میز بنشاند تا به صورت مدت دار بتوانند عرضه اعتباری داشته باشند.
تنها در مردادماه امسال بیش از 12 هزار میلیارد تومان محصولات پتروشیمی به صورت اعتباری در بورس‌های کالایی به صنایع پایین‌دستی عرضه شد که این رقم در مدت مشابه پارسال 7 همت بوده است.
حدود 12.4 هزار میلیارد تومان محصولات پتروشیمی در مرداد 1403 در بورس‌های کالایی عرضه شد که مجموع فروش اعتباری این محصولات 38 درصد بوده است.
مقدار عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی در مرداد ماه پارسال 7 هزار میلیارد تومان بوده که با افزایش بیش از5.4 هزار میلیارد تومان در مرداد 1403، افزایش 75 درصدی عرضه ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: شاهمیرزایی: مشارکت در ساخت طرح های پتروشیمی با تشکیل کنسرسیوم

تقویت و توسعه صنایع تکمیلی همسو با تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و متناسب با توسعه صنایع بالادستی پتروشیمی در کشور افزون‌ بر تأمین نیاز داخل، جلوگیری از خام‌فروشی و واردات محصولات پتروشیمی و اشتغال‌زایی، تأثیری بسزا در ارزآوری، رشد اقتصادی و ارتقای جایگاه ایران در منطقه و جهان دارد.
سال گذشته حدود 80 همت عرضه اعتباری محقق شد و امسال نیز تا پایان مرداد ماه بیش از 46 همت عرضه اعتباری با هدف تامین نیازهای صنایع تکمیلی از سوی هلدینگ‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی انجام شده است.