اشتراک گذاری :
ظرفیت دیده نشده معادن
یکی از مهمترین ظرفیتهایی که توجه لازم به آن نشده بود، معادن بود. از معادن سنگ آهن تا سرب، روی، آلومینیوم، آهک و بسیاری موارد دیگر را با جدیت دنبال کردیم و، چون اقدام موثری انجام نداده بودیم، از مراحل ابتدایی کار را شروع کردیم. از تحقیق تا اکتشاف و حفاری را با جدیت دنبال کردیم تا توانستیم ظرفیتهای بزرگ در بخش معدن را شناسایی کنیم و به بهره برداری برسانیم.
جایگاه و ظرفیت مس
در حالی بدنبال فعال کردن ظرفیتهای اقتصاد مغفول مانده بودیم که متوجه جایگاه مس و ظرفیتهای آن شدیم. در حالی که سالهای متمادی بر روی ذخایر بزرگ مس زندگی میکردیم، اما نتوانسته بودیم آنها را شکوفا کنیم، در حالی که زمان بی توجهی به صنعت مس به پایان رسیده بود. به همین دلیل از اکتشاف تا حفاری و دستیابی به ذخایر را در دستور کار قرار دادیم و در نتیجه تلاشهای گستردهای که در این عرصه انجام دادیم، توانستیم پلههای ترقی را در مس طی کنیم و به جایی برسیم که در بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار گیریم. اما این کافی نبود و با پیمودن پلههای ترقی، توانستیم به رتبه هفتم جهان دست یابیم و هنوز بدنبال رسیدن به رتبههای بالاتر در صنعت مس جهان هستیم.
بیشتر بخوانید:
فرمان تولید
در این بین فرمان مستمر رهبر انقلاب بر تکیه بر تولید در قالب نامگذاری سالهای صادر میشد. سالی نبود که تولید محور قرار نگیرد و همین تاکید فرمانده کل قوا باعث شد تا تمامی آنهایی که دل در گرو عشق به انقلاب و آرمانهای جمهوری اسلامی ایران داشتند، با جدیت بیشتری دست به کار شوند.
رشد استخراج
بدلیل آنکه مس جایگاه والایی در تولید، اشتغاالزایی، درآمدزایی، ارزآوری و بهره وری داشت، مدیرانی کارآمد در عرصه صنعت مس مشغول بکار شدند و با سرعت چشمگیری، رکورد شکنیهای پی در پی را رقم زدند. به نوعی که شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام کرد با پشتکار نیروهای متخصص و کارآمد، در مسیر تحقق شعار سالجاری با عنوان «مهار تورم، رشد تولید» در ۱۰ ماهه نخست امسال موفق به استخراج کلی ۲۳۳ میلیون و ۵۵۲ هزار تن مواد معدنی شده که این میزان تولید درمقایسه با ۱۰ ماه سال گذشته، رشد ۲۶ درصدی را نشان میدهد. این اعداد و ارقام نشان داد صنعت مس تا چه اندازه در مسیر اهداف و آرمانهای انقلاب گام برداشته است.