اشتراک گذاری :
خبرداری؟ چرخه و مدار رونق تولید و مهار تورم در ابتدای آبان ماه با آغاز به کار گردهمایی بزرگ سمپوزیوم فولاد در عرضه بینالمللی، تحقق پیدا خواهد کرد.
آبان ماه امسال جزیره کیش بار دیگر میزبان بزرگترین گردهمایی شرکتهای فولادی کشور با عنوان نمایشگاه «سمپوزیوم فولاد 403» خواهد بود.
بیــست و ششمین همــايش پژوهشگران صنعت فولاد كشور در تاریخ 1 الی 3 آبان ماه 1403 توسط انجمن آهن و فولاد ايران در مرکز همایشهای بینالمللی کیش برگزار خواهد شد. علاقهمندان میتوانند ضمن مشاركت فعال، آخرين دستاوردهای تحقيقاتی و تجربيات علمی و فنی خود را در اين همايش علمی ارائه کنند.
بازیگران اصلی صنعت فولاد نیز در این نمایشگاه از آخرین دستاوردهای خود مثل فولاد، آهن، ورق، شمش، بیلت، بلوم، اسلب، میلگرد، گندله تجهیزات خطوط تولید، مواد اولیه فراورده های دیرگداز، روان سازها و غیره پرده برمیدارند.
در این رویداد وزارتخانهها، سازمان ها و مؤسسات و شرکتهای شاخص مشارکت کننده داخلی و خارجی حضور خواهند داشت.
اهمیت صنعت فولاد برای کشور
طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد طی پنج ماهه نخست امسال، آمار صادراتی زنجیره آهن و فولاد حاکی از رشد 3 درصدی حجم صادرات کل زنجیره آهن و فولاد دارد.
صادرات کل زنجیره آهن و فولاد کشور از ۱۱ میلیون و ۷۹۱ هزار تن به ارزش 3 میلیارد و ۱۱۸ میلیون دلار در مجموع پنج ماهه نخست سال گذشته، به ۱۲ میلیون و ۱۲۳ هزار تن به ارزش 2 میلیارد و ۶۹۹ میلیون دلار رسیده است.
این آمار و ارقام نشان دهنده اهمیت این صنعت در اقتصاد کشور دارد؛ به ویژه زمانی که ایران در دوران تحریم به سر میبرد و ارزآوری به کشور از مهمترین اولویتهای دولتها به شمار میآید.
محیط زیست؛ دغدغه سمپوزیوم 403
فولاد و آهن یکی از صنایع با آلایندگی بالا برای محیط زیست محسوب میشوند که کشورهای صنعتی توجه ویژه به این موضوع دارند و همواره در تلاشند تا حد امکان از آسیبهای زیانآور این صنعت بکاهند.
آلودگی ناشی از گازهای گلخانهای (اکسیدهای کربن، اکسیدهای گوگرد، اکسیدهای نیتروژن)، هدر رفتن آب و آلودگی با فلزات سنگین اصلیترین موارد آن هستند. سوختن زغال سنگ و ساخت آهن بیشترین میزان آلودگی را در تمامی مراحل تولید فولاد را دارد.
سنگ آهک و دیگر ناخالصیهای آهن که روی آهن مذاب معلق میشوند بیشترین سهم را از زبالههای تولید فولاد دارند. دی اکسید گوگرد و سولفید هیدروژن به وسیلهی فیلترهای هوا کنترل میشوند و پسماندهای آهکی هم جمعآوری شده و ساختمانسازها فروخته میشوند. البته این کار چیزی از میزان آلودگی کم نمیکند؛ اما حداقل از پخش زباله جامد در طبیعت جلوگیری میکند. غبارهای فلزی، مهمترین منبع آلودگی ناشی از کورههای قوس الکتریکی هستند.
با گسترش فناوری روشهای زیادی برای به حداقل رساندن پسماندهای صنایع قولادی و حای بازیافت آن ابداع شده است.
سمپوزیوم فولاد امسال، یک تفاوت مهم با سالهای گذشته دارد و آن هم رویکرد آن است. برگزارکنندگان این گردهمایی شعار « فناوری های موجود و نوآورانه بازیافت پسماندها در فرآیند تولید فولاد سبز» را برای سمپوزیوم فولاد 403 انتخاب کردهاند تا دستاندرکاران صنایع فولادی کشور ما هم توجه بیشتری به این موضوع مهم داشته باشند و در عمل نیز شاهد کاهش قابل توجه آلایندگی این صنعت باشیم.
همکاری علم و صنعت برای ارتقای فولاد
هدف از برگزاری سالانه سمپوزيومهای فولاد توسط انجمن آهن و فولاد ايران که عموماً با حمایت شرکتهای فولادی و دانشگاههای كشور برگزار میشود، ايجاد زمينه مساعد برای برقراری ارتباط ميان دستاندرکاران صنعت فولاد كشور با اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران در این زمینه و به منظور رفع مشکلات موجود و توسعه هر چه بیشتر این صنعت است.
این رویداد با حضور شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، شرکت صبا فولاد خلیجفارس، شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان، شرکت ترانسفورماتور کوره آریا، شرکت فولاد اکسین خوزستان، شرکت گسترش فناوری خوارزمی، گروه صنعتی ایران ترانسفو، شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت فولاد خوزستان، شرکت ذوب آهن اصفهان، شرکت فولاد آلیاژی، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و شرکت ملی فولاد ایران برگزار خواهد شد.