اشتراک گذاری :
خبرداری؟ ایمیدرو با راهبری شرکت های معدن و صنایع معدنی زیرمجموعه و تابعه و در راستای در راستای تحقق اهداف”ساخت داخل” ؛ میزان صرفه جویی ارزی حاصل از بومی سازی طی سه سال گذشه را به 1.5 میلیارد دلار رساند.
با توجه به نیاز کشور و تنوع معادن در داخل و همینطور ظرفیتهای معدنی که در کشورهای منطقه وجود دارد، بومیسازی و توسعه ساخت داخل باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا بتوان از این ظرفیتها بیشترین و بهترین بهرهبرداری را در راستای توسعه و خلق ثروت انجام داد.
ضرورت وجود امنیت سرمایهگذاری در کشور، استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در راستای توسعه و اجرای طرحهای جدید در حوزه معدن و صنایع معدنی ضروری است. تواناییهای تخصصی و علمی و سرمایههای انسانی در ایمیدرو، انجام فعالیتهای معدنی در بخش مطالعات و عملیات در دیگر کشورهای منطقه را فرصت خوبی برای حضور در مجامع بینالمللی بوده است. نقشآفرینی این سازمان در عرصههای بینالمللی و راهاندازی بخش تخصصی در حوزه بینالملل، در تحقق این هدف اثرگذار است. انجام کار کارشناسی و مطالعات دقیق در حوزه واردات مواد اولیه معدنی در راستای بهرهبرداری بهینه و حفظ ذخایر معدنی کشور مفید است.
هفت مجموعه از شرکت های بزرگ فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی با محوریت شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، در راستای تحقق گام دوم انقلاب و با اعتقاد به اینکه پیشرفت و توسعه پایدار کشور در گرو توسعه صنایع مادر از جمله زنجیره آهن و فولاد است، در راستای تقویت اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی، در سال ۱۳۹۸ شرکت کاوشگران صنایع معدنی راشا را تاسیس کردند که در سالجاری مجوز دانش بنیانی از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برای شرکت اخذ شد.
حوزه فعالیت شرکت راشا عملا تمامی زنجیره تولید فولاد از معدن تا محصول نهایی است و در این راستا دپارتمانهای تخصصی با عناوین «فرآیندهای تولید و مدیریت پسماندهای حاصل»، «محیط زیست و انرژی» و «هوشمندسازی و توسعه فناوریهای نوین» در حوزه پژوهش و توسعه تکنولوژی در شرکت شکل گرفته و مشغول فعالیت هستند، اما از آنجا که رسالت اصلی راشا شناسایی و حل چالشهای کلان زنجیره تولید آهن و فولاد از طریق توسعه، بومی سازی و سپس تجاری سازی تکنولوژی است، تمرکز بیشتر فعالیتهای شرکت بر چالشهای کلان زنجیره نظیر فرآوری سربارههای کورههای قوس الکتریکی، پرعیارسازی و استفاده از سنگ آهنهای کم و بدعیار غیرمگنتیتی (هماتیتی) و همچنین بازیافت و استحصال عناصر ارزشمند از پسماندهای زنجیره تولید آهن و فولاد نظیر انواع لجن ها، غبارها، باطلهها و شورابهها و… قرار داده شده و خوشبختانه دستاوردهای باارزشی نیز تاکنون داشته ایم که از جمله آنها میتوان به توسعه تکنولوژی احداث خطوط فناورانه فرآوری سرباره کورههای قوس الکتریکی به شیوهای کاملا اقتصادی و سازگار با محیط زیست اشاره کرد و عملا ۱۰۰ درصد سرباره برای کاربردهای مختلف، فرآوری و مورد استفاده قرار میگیرد که مصداق تحقق تولید بدون پسماند است.
از جمله شرکتهای پیشرو در پیاده سازی این استراتژی، میتوان به ملی صنایع مس، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، چادرملو، گل گهر، گهر زمین، آلومینیوم جنوب، تهیه و تولید مواد معدنی، فولاد هرمزگان، فولاد خراسان، آلومینای ایران، مناطق ویژه اقتصادی تحت پوشش ایمیدرو اشاره کرد.
طبق گزارش عملکرد سال گذشته “دفتر بومی سازی و ساخت داخل ایمیدرو” در راستای هدفگذاری صرفه جویی ارزی از محل بومی سازی و استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای داخل کشور، برنامهها و اقدامات شرکتها به طور منظم پایش میشود و میزان صرفه جویی ارزی حاصل از بومی سازی؛ افزایش خواهد یافت.
بومی سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع طی سالهای گذشته، موجب شد تا خطوط تولید در شرایط تحریم به دلیل تامین به موقع قطعات، دچار وقفه نشوند. “بومی سازی” از جمله راهبردهای اصلی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) محسوب میشود.