اشتراک گذاری :
خبرداری؟ انجام امور جاری کشور به قوای سه گانه ای ارتباط دارد که ماهیت و مسوولیت هر کدام در قانون اساسی تعیین شده است. مجلس شورای اسلامی قانونگذاری می کند و دولت بر ریل قانونی حرکت می کند که مجلس تعیین کرده، دستگاه قضا نیز مسوولیت تعیین مجازات و برخورد با متخلفانی را دارد که پا را از حیطه قانون فراتر گذاشته یا از قانون سواستفاده کرده اند. بنابر این آنچه از قانون مهمتر است، نحوه اجرای قانون است که در نتیجه برداشت های سلیقه ای، قانون به انحراف نرود یا برای دستیابی به اهداف شخصی، اجرای قانون نادیده گرفته نشود.
نظارت مانع سواستفاده
آنچه مانع برداشت سلیقه ای، قانونگریزی، سواستفاده یا هر عنوان دیگری می شود که ماهیت قانون را زیر سوال می برد، نظارت است. مهمترین رکن نظارت بر اجرای قانون، مجلس شورای اسلامی است که در صورت انحراف قانون، ابزار مقابله با آن تا مرز استیضاح و برکناری وزرا و حتی رییس جمهور پیش بینی شده است. پس از مجلس شورای اسلامی، سازمان بازرسی کل کشور مسوولیت نظارت بر اجرای قانون را دارد که در صورت مشاهده بروز تخلف، تذکرات لازم را می دهد و در نهایت متخلف را به دادگاه معرفی می کند تا متناسب با تخلف صورت گرفته، مجازات تعیین شود.
بازرسی دستگاههای اجرایی
اما دستگاههای اجرایی نیز بخشهای نظارتی دارند که با عناوین گوناگون از جمله بخش بازرسی تعیین می شوند. نقش بازرسی در وزارتخانه ها، سازمانها و ادارات از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا بازرسی ها به صورت مستمر بر عملکرد دستگاههای زیر مجموعه خود نظارت دارند و مهمتر آنکه نگاه تخصصی دارند و نسبت به عملکرد هر یک از مدیریتها یا معاونت های زیر مجموعه، آگاهی و تسلط دارند.
بانکها در معرض تخلف بیشتر
اگرچه تخلف به اشکال و اعداد گوناگون در ادارات صورت می گیرد، اما بانکها بدلیل ماهیت مالی که دارند، بیش از دیگر دستگاهها در معرض تهدید سواستفاده هستند. بانکها بدلیل ارتباط مستقیمی که با نظام پولی و مالی دارند، امکان سواستفاده و اختلاس بیشتری دارند که نمونه آن را در اختلاس کلان خاوری یا موسسات مالی و اعتباری شاهد بودیم. به همین دلیل نظام بازرسی در بانکها از اهمیت و جایگاه بالاتری برخوردار است.
اثبات سلامت با توجه به بازرسی
این مقدمه نشانگر اهمیت ویژه بازرسی در بانکهاست و بانکهایی که به سلامت عملکرد خود اهمیت می دهند، نگاه ویژه ای به بازرسی بانک دارند. یکی از بانکهایی که در زمینه سلامت پولی و مالی از جایگاه بالایی برخوردار است، بانک سیناست. بانک سینا به صورت مستمر بر تمامی بخشها نظارت دارد و از بخش بازرسی فعالی برخوردار است. بانک سینا همواره به بازرسی به صورت مستمر بها می دهد و مدیریت بانک همواره سعی کرده در اتاق شیشه ای کار و فعالیت کند.
اهمیت فضای مجازی
در شرایط کنونی، فضای سنتی روز به روز کمرنگ تر می شود و همه چیز در فضای مجازی انجام و پیگیری می شود. فضای مجازی به اندازه ای کارآمد است که هر عملکردی در فضای مجازی قابلیت پیگیری و بررسی آن هم به صورت سریع را دارد و مدیرانی به سوی فضای مجازی می روند که نسبت به عملکرد خود و زیرمجموعه مدیریت شان اطمینان دارند.
اطمینان به عملکرد مدیران
بانک سینا با اعتماد و اطمینان کامل به عملکرد مدیران ارشد و زیرمجموعه، فعالیت خود را در اتاق های شیشه ای انجام می دهد و هر روز بر امر نظارت توجه بیشتری می کند. در این خصوص، شاهد اقدام مبارک جدیدی هستیم و مدیر امور بازرسی بانک سینا اعلام کرده سامانه جامع نظارت در این بانک در سال آینده راه اندازی می شود.
همایش سالانه بازرسان
اهمیت بازرسی برای بانک سینا به اندازه ای بالاست که همایش سالانه بازرسان بانک به صورت مستمر برگزار می شود تا در قالب این همایش عملکرد بخش بازرسی مورد بررسی قرار گیرد و پیشنهادهایی برای کارآمدکردن بازرسی ارایه شود. سیدهمایون جلایی مدیر امور بازرسی بانک سینا در این همایش به تشریح چشم انداز بانک برای سال آینده پرداخت و گفت: در راستای مکانیزاسیون فرایندها و نظارت مطلوبتر در بانک، سال آینده سامانه جامع نظارت در این بانک راهاندازی میشود که خطاهای انسانی را به حداقل میرساند.
گزارش و مشاهده غیر حضوری
زمانی به اهمیت این سامانه پی می بریم که بدانیم چه نقشی بر گسترش نظارت دارد که مدیر امور بازرسی بانک سینا به تشریح اهمیت فعال شدن این سامانه پرداخت و گفت: در این سامانه گزارشها به صورت غیر حضوری و سیستمی بارگذاری میشود و به مدیران این امکان را میدهد که در لحظه از وضعیت سازمان باخبر شوند و اقدامات لازم را انجام دهند. ضمن آنکه بانک سینا جزو معدود بانکهایی است که شاهد اجرای این سامانه جامع خواهد بود.
بیشتربخوانید:
پاسخگویی همه مدیران
بنابر این، نیازی به مکاتبه، تماس، بازخواست یا پرس و جو نیست و فقط هر مدیری با ورود به سامانه، می تواند به صورت لحظه ای از آنچه در بانک می گذرد، با خبر شود. اهمیت سامانه در این است که تمامی مدیران در برابر هر اتفاقی که در بانک رخ می دهد، مسوول هستند و هیچ مدیری نمی تواند ادعا داشته باشد که در جریان امور نیست، زیرا در پایان هر روز می توان با ورود به سامانه، در جریان تمام اموری قرار گرفته که در طول روز انجام شده است.