اشتراک گذاری :
خبرداری؟ در همین راستا، غلامحسین محمدی – معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از کاهش تقاضا برای برخی شغلها و حذف آنها تا چند سال آینده خبر داده و میگوید: در فاصله سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ بسیاری از شغلهای جدید از بین میروند و پیشبینی میشود عناوین شغلی نظیر کارشناس هوش مصنوعی، مهندس رباتیک و مهندس فناوریهای مالی بیشترین سهم در میان مشاغل آینده را به خود اختصاص دهند.
به گفته وی عناوین شغلی نظیر طراحان گرافیک، مهندسان، کارگران ساختمانی، آشپزها و نصابهای تجهیزات با رشد اندکی روبه رو خواهند شد.
به گفته رئیس سازمان فنی و حرفهای ۶۰ درصد نیروی کار تا سال ۲۰۲۷ به آموزش نیاز خواهند داشت و درحال حاضر تنها نیمی از آنها به این فرصت دسترسی دارند که به نظر میرسد در این بخش، کارآفرینان میتوانند ایفای نقش جدی داشتهباشند.معاون وزیر کار در عین حال از عناوین شغلی نظیر باجهدار بانک،کارمند ثبت اطلاعات و تحصیلدار به عنوان مشاغلی یاد کرد که به احتمال زیاد بیشترین کاهش تقاضا و تقلیل را داشته باشند.
وی میگوید:بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد سرمایهگذاری در یادگیری و آموزش حینکار، یکی از رایجترین راهبردهای منافع منابع انسانی است که برای تحقق اهداف کسب و کار سازمانها اتخاذ میشود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با بیان اینکه ۶۰ درصد نیروی کار تا سال ۲۰۲۷ به آموزش نیاز خواهند داشت، تاکید کرد: درحال حاضر تنها نیمی از آنها به این فرصت دسترسی دارند و به نظر میرسد که در این بخش، کارآفرینان میتوانند ایفای نقش جدی داشتهباشند.
هم اکنون بیش از ۹۵۰۰ استاندار آموزشی در دنیا وجود دارد و طبق پیشبینی سازمان جهانی کار، تعداد استانداردها به ۱۷ هزار استاندارد آموزشی خواهد رسید از این رو با توجه به ظهور مشاغل جدید که از حالا ردپای ورود آنها به بازار کار دیده میشود، نمیتوان با ارائه آموزشهای مهارتی به سبک قدیم و سنتی به موفقیتی در حوزه ارائه آموزشهای مهارتی متناسب با بازار کار دست یافت.
خوشبختانه در سازمان آموزش فنی و حرفهای بر مبنای سرنوشت مشاغل در آینده با نگاه بلند، مسیر کلان مهارت آموزی نرم افزاری و سخت افزاری آینده برای جوانان و دانش آموختگان در حال ترسیم است.
بیتردید سیاستگذاری آموزشی باید مبتنی بر آیندهپژوهی و ویژگیهای تحولات مشاغل آینده باشد زیرا با توجه به سرعت روز افزون تغییرات، نهادهای آموزشی وظیفه دارند علاوه بر مهارتهای مورد نیاز امروز بازار کار، مهارتهای مورد نیاز آینده را پیشبینی و نیروی کار را برای ایفای نقش موثرتر در آینده آماده کنند.
مجمع جهانی اقتصاد بر لزوم سرمایهگذاری در امر یادگیری و آموزش حینکار تاکید دارد و بر این باور است که حتی با حذف برخی از مشاغل، شغلهای جدیدی روی کار خواهند آمد و علیرغم آنکه ممکن است ۸۵ میلیون شغل توسط هوش مصنوعی و رباتیک تا سال ۲۰۲۵ حذف شود اما احتمالا ۹۷ میلیون شغل دیگر از محل این تغییرات ایجاد شود.بر همین اساس مهارتآموزی باید یک قدم جلوتر از تحولات گام بردارد و با نوآوری، آینده و فناوریهای آینده را بسازد.
به گزارش ایسنا، تا چند سال آینده شغلهای زیادی هستند که با ورود هوش مصنوعی در معرض خطر قرار میگیرند و ممکن است از بین بروند اما همه شغلها چنین سرنوشتی پیدا نمیکنند. با این حال اگر از ورود هوش مصنوعی نگرانید بهتر است به فکر کسب مهارتهایی باشد که خارج از توان هوش مصنوعی است.خود را به روز کنید تا از خطرات هوش مصنوعی در امان بمانید.