سابقه درخشان منطقه آزاد اروند در تولید و صادرات

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ مدتهاست از مناطق آزاد به عنوان فرصتی تاثیرگذار یاد می شود. معافیت های بسیاری برای مناطق آزاد تعریف شده تا از طریق این مناطق بتوان تولید، اشتغالزایی، صادرات، ارزآوری و رونق اقتصادی را رقم زد. با وجود این همه مزایای تعریف شده برای مناطق آزاد، همچنان انتقادهایی به عملکرد مناطق ازاد صورت می گیرد. منتقدان ادعا دارند مناطق آزاد به سکویی برای واردات تبدیل شده و تولید یا صادرات در این مناطق صورت نمی گیرد. اگر هم اشتغالزایی در مناطق آزاد رقم می خورد، ناشی از واردات و فروش کالاهای وارداتی است.

عملکرد قابل قبول مناطق آزاد

واقعیت این است که مناطق آزاد عملکرد قابل قبولی در عرصه تولید و صادرات دارند و بخش قابل توجهی از رونق اقتصادی کشور، از طریق مناطق آزاد صورت می گیرد. اما اشکال اینجاست که اطلاع رسانی درستی صورت نمی گیرد تا نگاه منتقدان به مناطق آزاد اصلاح شود.

دستور اطلاع رسانی

با روی کار آمدن دولت چهاردهم و انتصاب رضا مسرور به دبیری شورای عالی مناطق آزاد کشور، بررسی عملکرد مدیران مناطق آزاد و اطلاع رسانی دقیق در دستور کار قرار گرفت به نوعی که رضا مسرور دستور داد که هر یک از مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی ملزم به ارائه آمار عملکردی خود شامل تولید، صادرات، صادرات مجدد، سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، واردات و ترانزیت خارجی هستند و می‌بایست این آمار را به صورت ماهیانه، فصلی و سالانه از طریق مبادی ذی‌ربط از جمله پایگاه اینترنتی سازمان منتشر کنند. دبیر منطقه آزاد تاکید کرد که این الزام در راستای اجرای قانون شفافیت قوای سه‌گانه و تصویب‌نامه هیات وزیران با موضوع «راهکارهای عملیاتی برنامه راهبردی ارتقای سلامت نظام اداری» و به منظور ساماندهی و ارتقای نظارت بر مبادلات تجاری، شفاف‌سازی جریان اطلاعات، افزایش هماهنگی بین سازمان‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با دبیرخانه شورای‌عالی صورت گرفته است. همچنین سازمان‌های مناطق آزاد موظف به تهیه و بروزرسانی بانک جامع اطلاعاتی سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی دارای مجوز از سازمان منطقه شدند.

اطلاع رسانی مستمر

در حالی این دستور از سوی دبیرخانه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور صادر شده که منطقه آزاد اروند در این زمینه سابقه درخشانی دارد و قبل از آنکه این دستور صادر شود، بارها اطلاعات دقیق و تاثیرگذاری در عرصه های گوناگون اقتصادی ارایه کرده است.

صادرات به عراق

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در جدیدترین اطلاع رسانی، به تشریح عملکرد خود در عرصه های گوناگون پرداخت و اعلام کرد: با توجه به اعلام گزارش رسمی میزان صادرات از مرز شلمچه در منطقه آزاد اروند، در شش ماهه نخست امسال یک میلیارد و 150 میلیون دلار به کشور عراق صادر بوده که نسبت به مدت مشابه رشد بیش از 200 درصدی داشته است.

بیشتربخوانید:

حمایت منطقه آزاد اروند از شلمچه

صادرات به دو روش

علی زارعی با تاکید بر اینکه یکی از اهداف مناطق آزاد، توسعه زیر ساخت صادرات کشور است گفت: بخشی از صادرات صورت گرفته ناشی از تولیداتی بوده که در منطقه آزاد اروند صورت گرفته و سایر اقلامی که از طریق این منطقه صادر شده، از سایر استان ها برای صادرات به منطقه آزاد اروند برای پردازش، انبارداری و صادرات منتقل می شوند .

پشت سرگذاشتن هدفگذاری

مناطق آزاد برای آنکه بتوانند عملکرد خود را ترسیم کنند، نیاز به برنامه ریزی، زمانبندی و هدفگذاری دارند تا مشخص شود چه اقداماتی در فاصله زمانی به عمل آورده اند که منطقه ازاد اروند در هر سه عرصه برنامه ریزی، زمانبندی و هدفگذاری بخوبی عمل کرده به نوعی که زارعى از هدف گذاری یک میلیارد دلاری تا پایان سال خبر داد و گفت: به لطف خدا با تلاش همکاران منطقه و سایر مجموعه های مستقر در مرز شلمچه، برای تسریع عملیات صادرات و بالا بردن کیفیت خدمات به طرف عراقی و صادرکنندگان هدف پیش بینی شده برای امسال را در شش ماهه اول محقق کردیم.

توسعه زیرساختها و خدمات

یکی از جدی ترین چالشهایی که با آن دست به گریبان هستیم، ناتوانی از حضور در بازارهای هدف کشورهای همسایه است. در حالی که ایران از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب با کشورهای بسیاری همسایه است و تولیدات با کیفیتی دارد که مورد استقبال دیگر کشورها قرار دارد، متاسفانه بازارهای کشورهای همسایه در اختیار کشورهای دیگر قرار گرفته به نوعی که چین، ترکیه و بسیاری کشورهای دیگر موفق شده اند این بازارها را مال خود کنند. اما منطقه آزاد اروند با شناسایی ظرفیت این مناطق، رایزنی قابل توجهی داشته که زارعی در این رابطه اعلام کرد: براساس هدف بند ۱۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی یکی از موضوعاتی که در مناطق آزاد به آن تکلیف شده است بحث صادرات می باشد که منطقه آزاد اروند از ابتدای تاسیس در کنار سایر دستگاههای مستقر در مرز اقدام به توسعه زیرساخت و خدمات نموده که حاصل آن بیش از ۱۰۰ هکتار بارانداز تخصصی و عمومی جهت صادرات می باشد .