زمان استفاده صحیح از مسواک

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

اینکه بعد از صبحانه نباید مسواک زد، به مواد مورد استفاده در صبحانه بستگی دارد.

 

 

شاید شما هم جزء کسانی باشید که مسواک‌زدن برای‌تان بسیار مهم باشد. بنابراین برای داشتن اطلاعات در این زمینه ممکن است در سایت‌های مختلف درباره این موضوع مطالب زیادی هم بخوانید یا حتی توصیه‌هایی نیز می‌شود، اما آیا همه این مطالب ریشه علمی دارند؟ یا مورد تایید اساتید این حوزه هستند؟ شاید بسیاری از این توصیه‌ها مضراتی هم به همراه داشته باشد. بنابراین بهترین مرجع برای آگاهی از آن، پزشک و متخصص این حوزه است. در این رابطه با خانم دکتر فاطمه طباطبایی اشکذری، دندانپزشک به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه نخستین بخش از آن را می‌خوانید.

 

برای این که به این سئوال جواب بدهم  ابتدا باید فلسفه مسواک زدن را بدانید، این‌که چرا باید مسواک بزنیم یا چرا نباید بزنیم. باید بدانید که مینای دندان، شبکه‌ای از الیاف پروتئینی است که روی این الیاف املاح رسوب کرده‌اند. اگر در هر شرایطی در محیط اسیدی این املاح برداشته شود، ولی هنوز این شبکه برجای باشد اگر دوباره ‌PH آن برگردد و قلیایی شود، دوباره املاح جایی برای نشستن روی این الیاف را دارند، اما اگر به هر علتی در محیط اسیدی املاح برداشته شود و شما بیایید با هر وسیله‌ای این شبکه را بردارید دیگر املاح جایی برای بازنشستن ندارند، گویی شما یک لایه‌ای را از روی مینای دندان‌تان برداشته‌اید.

 

 

وی افزود: قضیه به یک واکنش شیمیایی می‌رسد، برای مثال اگر شما چیزی بخوردید که اسید تولید کند، PH دهان را پایین می‌آورد. چون املاح در بزاق دهان روی این شبکه پروتئینی حل شده‌اند، شما نباید مسواک بزنید بلکه باید صبر کنید تا دوباره PH دهان به طرف قلیایی برود تا که آن شبکه پروتئینی برای نشستن املاح روی آن باشد، در واقع به خانه‌شان برگردند و تخریب نکرده باشیم.

 

اینکه بعد از صبحانه نباید مسواک زد، این به مواد مورد استفاده در صبحانه بستگی دارد. این که چه بخورید؟ یک چیز شیرین که فوری  اسیدی نمی‌شود بلکه برای اسیدی شدن باید باکتری‌های دهان، آن را تخمیر کنند، مثل انگوری که می‌خواهد سرکه شود تخمیر می‌شود، اسید این املاح را حل می‌کند بعد آن وقت می‌گوییم که شما نباید مسواک بزنید پس بستگی به نوع صبحانه تان دارد. اگر یک آب میوه شیرین می‌خورید چرا می‌گوییم آب میوه؟ چون میوه‌ها دارای اسید ضعیف هستند و در آب میوه‌های گازدار احتمالا کمی اسید سیتریک باشد. تمام میوه‌ها اسید ضعیف دارند آن لحظه دهان اسیدی است چون اسید مستقیم وارد دهان شده است. بنابراین تا 30تا 40 دقیقه بعد نباید مسواک بزنید.‌
استفراغ کردن، ریفلاکس معده، نوشیدن نوشابه یا حتی تنفس هوای اسیدی نیز باعث اسیدی شدن دهان می‌شود، اینجا نباید مسواک بزنید!  بنابراین هر جا که اسید داشته باشیم نباید بلافاصله بعد از آن مسواک زد. کسانی که ریفلاکس معده دارند پوسیدگی دندان هم در بین آن‌ها زیاد است.

بیشتر بخوانید:

روش سفید کردن دندان با جوش شیرین و 8 راهکار طبیعی دیگر

 

آیا بعد از نوشیدن قهوه می‌توان مسواک زد؟از آنجایی که معیار اسیدی یا قلیایی بودن PH بین 0 و 14 است و با توجه به این که PH زیر 7 نشان دهنده اسیدی بودن آن محیط است و این موضوع که PH قهوه حدود 5 است بنابراین اسیدی است اما میزان اسیدی بودن آن خیلی بالا نیست. بنابراین بعد از نوشیدن آن جهت احتیاط، مسواک نزنید ولی به خاطر مواد رنگی که تولید می‌کند بهتر است دهان شسته شود تا آن رنگ‌اش برود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مطلب می خوانید

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب

آخرین اخبار سایت