اشتراک گذاری :
خبرداری؟ میان تکنولوژی و ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … یک کشور رابطهای مستقیم برقرار است. این تعامل باید دو طرفه باشد چرا که از یک سو صنعت به ظرفیت های علمی موجود در دانشگاهها و مراکز علمی برای حل مسائل خود و از سوی دیگر دانشجویان به منابعی برای پیاده سازی و پردازش ایدههای خود نیازمندند.
شرکت های دانش بنیان با هدف شناسایی چالشها و رفع نیازمندیهای فناورانه معدن و صنایع معدنی زنجیره آهن و فولاد راهاندازی شد و قرار است این شرکت با حمایت، بهکارگیری و تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی، صنعتی و ایدههای فناورانه گام بردارد و توانمندترین حلقه ارتباط مؤثر بین پژوهش، فناوری و صنعت باشد.
با توجه به مشکلات موجود در صنعت و پتانسیل شرکتهای دانش بنیان بر آن هستند که ارتباط میان دو حوزه علم و صنعت برقرار شود. با استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها و با بررسیهای انجام شده و با استفاده از ظرفیتهای علمی و دانشی کشور و روشها و ابزارهای موثر، به سمت و سوی حل چالشهای صنعت فولاد حرکت شده است.
توسعه فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان در زمینههای مختلف از افزایش سهم سیانجی در سبد سوخت کشور گرفته تا گوگردزدایی از مازوت پالایشگاهها بوده، با هدف حفظ محیطزیست، بومیسازی و اقتصادیکردن فعالیتهای پالایشی انجام شده، به توسعه فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان کمک خواهد کرد. با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان در صنعت نفت، این قراردادها و تفاهمنامهها در هفته پژوهش به امضا رسید.
همراهی دانشگاه با صنعت نفت برای عبور از تحولات جهانی
سید رضا غفاریان عنبران، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به نمایندگی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر که تفاهمنامهای با پالایشگاه آبادان در زمینه تقویت و گسترش همکاریها با هدف بررسی کاربرد مایعات یونی به عنوان کاتالیست امضا کرد، با اشاره به اینکه در ۱۰ سال آینده تحولات قابل توجهی را شاهد خواهیم بود که تاثیر آن در جنبههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و … وجود خواهد داشت، افزود: از منظر علم اتفاقاتی که در انرژیهای نو و درهمتنیدگی دنیای مجازی و واقعی و هوش مصنوعی رخ میدهد زمینهساز خواهد بود. از منظر تحولات جهانی نیز جابهجایی قدرت اقتصادی، نظامی و تفکرات تحولساز در دنیا رخ خواهد داد که زمینه تغییرات را فراهم خواهد کرد.
وی ادامه داد: ما در برهه ویژهای قرار داریم و سوال این است که وظیفه ما در مواجه با این تغییرات چیست.
غفاریان با تاکید بر حرکت به سمت دانشگاههای نسل ۳ و ۴، گفت: حرکت دانشگاه امیرکبیر به سمت دانشگاه تراز تمدن نوین اسلامی خواهد بود.
وی تاکید کرد: باید برای تحولات حرفهای و تربیت نیروهای متخصص و دلبسته به کشور حرکت کنیم.
همه باید تفکر کنیم در تحولاتی که در جهان قطعی است آیا با این سبکوبرنامه، میتوانیم جوابگوی این تحول باشیم.
بومیسازی سامانه هوشمند سوخت در کشور
همچنین احسان بهروزی به نمایندگی از شرکت صنعتکاران الکترونیک مراغه که قراردادی با پالایشگاه بندرعباس در زمینه تولید پیگ هوشمند ضد نفوذپذیری و ضد هک امضا کرد، گفت: در ۱۰ ماه توانستیم ۴ پروژه ملی را که در ۱۰ سال گذشته شرکتهای خارجی بر روی آنها فعالیت میکردند آماده رونمایی کنیم.
بهروزی افزود: یکی از رباتهایی که ما طراحی کردیم گویهای هوشمند است که نشتی و مشکل در خطوط لوله را شناسایی میکند.
وی ادامه داد: این رباتها تا پیش از این از خارج وارد میشد که با تحریم در تامین آن مشکل به وجود آمد که اکنون امکان تولید آن در کشور ایجاد شده است.
بهروزی تاکید کرد: در سامانه هوشمند سوخت نیز دستگاههای کل سامانه را ساختیم و به صورت عملیاتی مورد استفاده قرار گرفت.
پروژه دانش بنیان بهسازی و نوسازی پست برق اصلی کارخانه ذوب آهن اصفهان با موفقیت انجام شد
محمدرضا امین صبوری مدیر تولید و توزیع برق شرکت، گفت: طی یک سال گذشته عملیات مطالعه، طراحی، تأمین قطعات و تهیه مقدمات اجرای پروژه توسط پرسنل این مدیریت انجام گرفت و سپس این طرح در بهار سال جاری محقق گردید.
وی افزود: این کار از تخصصیترین فعالیتها در حوزه برق میباشد و برای اولین بار از تأسیس کارخانه ذوب آهن این تجهیزات به روز رسانی گردید و قطعاً قابلیت اطمینان برق رسانی کارخانه را افزایش میدهد.
مدیر تولید و توزیع برق شرکت مراحل اجرایی این طرح را چنین عنوان کرد: مدرنیزاسیون حفاظتهای الکتریکی اتوترانسهای ۱۲۵ مگاوات آمپری و خطوط ۲۳۰ کیلوولت از پست برق شهر نجف آباد به پست برق اصلی ذوب آهن شامل عملیات ساخت تابلوها، نصب رله ها، وایرینگ، انواع تستها و رویت پذیری در دو مرحله روی هر یک از خطوط برق ۸۳۳ و ۸۳۴، دمونتاژ دژنکتورهای روغنی ۲۳۰ کیلو ولت قدیمی و جایگزینی دژنکتورهای جدید خریداری شده و انجام انواع آزمایشات لازم و در مدار آوردن آنها روی خطوط برق ۸۳۳ و۸۳۴، تعویض مقرهها و ایزولاتورهای قدیمی با انواع سیلیکونی در پست برق و خطوط ۲۳۰ کیلو ولت و سرویس اساسی اتوترانسهای ۲۳۰ کیلو ولت در محل، ضمن تخلیه روغن هر کدام به میزان ۶۰ تن و تصفیه روغن و سرویس کلیه تجهیزات جانبی و آچار کشی و سرویس اکتیو پارت و انجام کلیه آزمایشات لازم.
شایان ذکر است این اقدامات برای اولین بار از زمان بهره برداری پست برق اصلی کارخانه در چهل سال گذشته صورت گرفته و صرفه جویی در هزینهها و زمان را در پی داشته و همچنین به طور قابل ملاحظهای ضریب اطمینان برق رسانی کارخانه افزایش یافته است.
این مقام مسئول تصریح کرد: در سالیان اخیر شاهد حوادثی بر روی تجهیزات فوق بودیم که هر کدام باعث کاهش قابلیت اطمینان برق رسانی در کارخانه شده بود که به لطف خدا با انجام پروژه مذکور، این قابلیت اطمینان به طور چشمگیری افزایش مییابد.
در پایان امین صبوری از پشتیبانیهای معاون بهره برداری، مدیر امور مهندسیهای بهره برداری، مدیریتهای راهبری و پشتیبانی ماشین آلات، سفارشات، شرکت مهندسی و پویش ساخت و سایر مدیریتها که به نوعی در این طرح همکاری داشتند، تقدیر و تشکر نمود.
وی همچنین از کلیه پرسنل زحمتکش و خستگی ناپذیر این مدیریت شامل پرسنل بهره بردار پست برق ۲۳۰ کیلوولت، شبکه و پست ها، آزمایشگاه برق، تعمیرگاه ترانسفورماتور، تعمیرگاه الکتریکی، ایمنی فنی، دفتر فنی و روابط صنعتی تشکر و قدردانی کرد.