حمایت بی‌چون و چرای صندوق کارآفرینی امید از کسب‌و‌کارها

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: امروز در آسیا و کشورهای در حال توسعه در این منطقه بیش از ۹۵ درصد کارگاه‌ها در حوزه کسب‌وکارهای خرد و‌کوچک است و بیش از ۲۵ درصد جی دی پی این کشورها از محل این شرکت‌ها و این کارگاه‌ها است.

هادی آقا بابایی افزود: تقریبا بیش از۵۰ درصد تسهیلات بانکی کشورها تخصیص پیدا کرد به همین کسب و کارهای خرد و کوچک و کارگاه‌های متوسط؛ البته تعریف کسب‌و‌کارخرد و کوچک در کشورها متفاوت است؛ اما عمدتاً شرکت‌های تا ۵۰ نفر نیروی انسانی  را به عنوان شرکت‌های خرد و کوچک تعریف می‌کنند.

وی ادامه داد: در حوزه کشورهای اروپایی این موضوع نقش بیشتری دارد و در بخشی از کشورهای اروپایی امروز بیش از ۷۰ تسهیلات شبکه بانکی به شرکت‌های کوچک و متوسط تخصیص پیدا می‌کند که نقش موثری در جی‌دی‌پی این کشورها دارند.

آقابابایی اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما این سهم خیلی کمتر است و حدود ۱۰ درصد تسهیلات بانکی به کسب و کارهای خرد و کوچک و متوسط تخصیص پیدا می‌کند و نقشی که در جی دی پی کشور دارد نیزعددهای متفاوتی بین 6 تا 8 درصد است و لازم است که حمایت خاصی از این شرکت‌ها صورت گیرد.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۶۱ هزار فقره تسهیلات در سال گذشته و امسال  توسط این صندوق پرداخت شده است گفت: صندوق کارآفرینی امید طی سه سال توانست نقش موثری داشته باشد و ما در این مدت بیش از ۳۰۰ درصد رشد در پرداخت تسهیلات و مانده تسهیلاتی داشتیم و در حوزه اشتغال تقریبا از 5/5 همت امروز به بیش از ۱۷ همت رسیده است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با بیان اینکه نرخ تسهیلاتی که صندوق پرداخت می‌کند نرخ ترجیحی و تقریباً و عمدتاً نوع پرداخت تسهیلات به صورت قرض‌الحسنه و یا با نرخ‌های کارمزدی پایین است، گفت: سعی صندوق کارآفرینی امید، بر این بوده که بتواند در حفظ و ایجاد اشتغال نقش موثری داشته باشد و طی این سه سال و 5 ماهه اول ۱۴۰۳ ، بیش از ۱۷۰ هزار شغل توسط صندوق یا حفظ شده یا ایجاد شده که البته عمدتاً ایجادی بوده است.

آقابابایی افزود: صندوق کارآفرینی امید در پایداری اشتغال هم نقش موثری را داشته است و این صندوق با کمتر از یک درصد از پرداخت تسهیلات حوزه اشتغال توانسته بیش از ۷ تا ۸ درصد اشتغال کشور را حمایت و ایجاد کند.

وی ادامه داد: یکی از کارهای موثری که در سال گذشته و امسال توسط صندوق در حال انجام است احیای واحدهای اقتصادی راکد و نیمه راکد بوده که در ادامه نهضت احیای واحدهای اقتصادی که توسط دولت انجام شد؛ بانک موثر و موسسه عامل این حوزه صندوق کارآفرینی امید بوده است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید ادامه داد: تا امروز بیش از ۱۱۰۰ واحد اقتصادی توسط صندوق حمایت مالی و بیش از ۷ هزار شغل ایجاد شده است و بیش از ۴۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری که مردم انجام داده بودند، دوباره به چرخه اقتصادی کشور برگشت و این امر بسیار مهمی است.

آفا بابایی افزود: یکی از مسائل مهم در شبکه بانکی بحث کاهش مانده مطالبات غیر جاری بانک‌ها و موسسات مالی است که صندوق کارآفرینی امید از سال ۱۴۰۰ تا الان توانسته از نرخ 5.1 این عدد را به کمتر از 1.7 درصد برساند که نسبت خوبی در شبکه بانکی است.

وی با بیان اینکه صندوق در دو، سه سال اخیر حمایت خوبی از بانوان داشته است، اظهار کرد: بیش از ۴۳ درصد از تسهیلاتی که ما پرداخت کردیم به طور متوسط مربوط به بانوان و کارآفرینان حوزه بانوان بوده است و سعی کردیم در نقاط محروم و کم برخوردارتر بیشتر فعالیت داشته باشیم و در استان سیستان و بلوچستان بیش از ۵۵ درصد تسهیلات ما به بانوان تخصیص پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه تا به امروز چندین سامانه در صندوق کارآفرینی امید ایجاد شده است، گفت: امروز سامانه تسهیلات غیرحضوری تا سقف ۱۰ میلیارد ریال در مرحله اول افتتاح شد که کارآفرینان می‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

وی با بیان اینکه این صندوق بیش از 4 میلیون سپرده گذار و مشتری دارد، گفت: بر اساس برنامه‌ای که در سال 1403 به تصویب هیئت امنا و هیئت مدیره صندوق رسیده است سعی داریم بتوانیم تا بیش از ۳۰ همت از کارآفرینان حمایت کنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *