ثبت قرارداد در سامانه املاک و مستغلات بازار اجاره را آرام کرد

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ بازار اجاره مسکن یکی از مهم‌ترین بازار‌هایی که است بخش زیادی از جامعه را درگیر خود کرده است بنابراین دولت باید برنامه هایی را برای بهبود وضعیت این بازار در دستور کار خود قرار دهد؛ یکی از این برنامه‌ها راه اندازی سامانه املاک و مستغلات کشور است که از چند ماه گذشته اقدامات اجرایی در این خصوص انجام شده و به گفته فعالان حوزه املاک بخش زیادی از تخلفات و مشکلاتی که در حوزه انعقاد قرارداد وجود داشت برطرف شده است.

بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه املاک و اسکان کشور، سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور راه‌اندازی شد.

این سامانه در راستای وظایف قانونی وزارت راه و شهرسازی از جمله ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن تهیه شده و مبر مبنای این بند قانونی «رصد و نظارت بر بازار مسکن، ثبت همه معاملات املاک و مستغلات اعم از خرید، فروش، پیش خرید، پیش فروش، رهن و اجاره مسکن برای متعاملین در بنگاه‌های مشاوران املاک توسط بنگاه‌ها و برای سایر متعاملین خارج از بنگاه‌های مشاوران املاک توسط خود متعاملین، در سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور و ثبت قرارداد، أخذ شناسه (کد) رهگیری بدون أخذ هزینه الزامی است.»

بر این اساس در اولین فاز شروع به کار این سامانه، امکان ثبت و استعلام قرارداد‌های ثبت شده برای قرارداد اجاره مسکن در حالت یک به یک (یک مالک شش دانگ به یک مستاجر)، به صورت برخط فراهم شده است و مؤجر و مستاجر می‌توانند قرارداد اجاره واحد مسکونی مورد معامله خود را در این سامانه انجام داده و کد رهگیری و نسخه الکترونیکی آن را دریافت کنند.

به معنای دیگر هم اکنون مستاجر و موجر می‌توانند بدون نیاز به مراجعه به بنگاه معاملات املاک با ثبت قرارداد در این سامانه کد رهگیری رایگان دریافت کنند.

 

بررسی‌های میدانی هم حاکی از آن است که بسیاری از مستاجران از اجرای این طرح راضی بوده و اعلام کرده اند که ثبت قرارداد آن‌ها در این سامانه علاوه بر ارائه کد رهگیری مطمئن باعث شده که هزینه جابه جایی هم برای آن‌ها کمتر شود.

امسال با همکاری مالک قرارداد اجاره خود را در سامانه املاک و مستغلات ثبت می شود و خوشبختانه شاهد آن هستیم که قرارداد بدون مشکل و در زمان کوتاهی در این سامانه منعقد شد. در نهایت با دریافت کد رهگیری موفق شدم که برای تسهيلات ودیعه مسکن هم اقدام کنند.

در سال گذشته برای اجاره مسکن در سطح متوسط حدود ۱۰ میلیون تومان برای ثبت قرارداد به مشاور املاک پرداخت می شد، اما امسال با ثبت قرارداد در سامانه در این هزینه صرفه جویی شد.

دولت امسال برای اولین بار ثبت قرارداد اجاره در سامانه معاملات املاک و مستغلات را در راستای ساماندهی بازار اجاره مسکن اجرایی کرد و با این طرح مستاجران علاوه بر دریافت کد رهگیری، قراردادهایشان را بدون هیچ مشکل و جنجالی در این سامانه ثبت کرده اند.

راه اندازی این سامانه از سال‌های گذشته و توسط دولت‌های مختلف برنامه ریزی شده بود، اما هر بار به بهانه‌های مختلف این طرح اجرایی نمی‌شد. امسال با همکاری تمامی دستگاه‌ها و معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی این سامانه راه اندازی شده و گام مهمی در مسیر ساماندهی بازار اجاره برداشته شده است.

طبق جدیدترین اطلاعاتی که وزارت راه وشهرسازی اعلام کرده است تعداد کل کاربران سامانه املاک و مستغلات کشور ۲۹۱ هزار و ۳۴۹ نفر، تعداد کل قرارداد‌های ایجاد شده در این سامانه ۴۹ هزار و ۷۵۲ قرارداد و تعداد کل قرارداد‌های تکمیل شده ۱۴ هزار و ۸۹۳ مورد بوده است. میزان قرارداد‌ها در مقایسه با ماه گذشته رشد زیادی داشته و استقبال مستاجران از این طرح زیاد بوده است.

اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس گفت:ارائه کد رهگیری توسط سامانه املاک و مستغلات برای اطمینان خاطر مستاجران است و از سوی دیگر طی سه سال گذشته برای دریافت تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن باید حتما کد رهگیری ارائه می‌شد بنابراین با راه اندازی این سامانه علاوه بر ایجاد اطمینان خاطر در بین مستاجران، شاهد بهبود شرایط نسبی در بازار اجاره هم هستیم.

او ادامه داد: با راه اندازی سامانه املاک و مستغلات بخش زیادی از کلاهبرداری‌ها و یا تخلفات در حوزه اجاره مسکن برطرف شده است.

همچنین حسینی یکی از کارشناسان بازار مسکن تصریح کرد: در سال‌های گذشته بسیاری از مستاجران برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به مشاوران املاک مراجعه می‌کرده و از با زد و بند‌هایی که انجام می‌دادند کد رهگیری دریافت می‌کردند، اما امسال با راه اندازی این سامانه، تخلفاتی که در این حوزه صورت می‌گرفت کاهش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مطلب می خوانید

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب

آخرین اخبار سایت