اشتراک گذاری :
خبرداری؟ سالهاست از تحریم ها رنج می بریم و به اشکال گوناگون با محدودیت و ممنوعیت های جدی دست به گریبان هستیم. از یک سو امکان واردات ماشین آلات و مواد اولیه مورد نیاز تولید را نداریم و از سوی دیگر برای واردات کالاهای اساسی و دارو نیز محدودیت های جدی علیه کشورمان اعمال می شود. اما این تمام ماجرا نیست، بلکه صادرات هر نوع کالایی که به اشکال گوناگون انجام می دهیم نیز مشکلات اساسی دارد به نوعی که امکان واردات ارز صادراتی نیز وجود ندارد. میلیاردها دلار پول ایران در بانکهای جهان بلوکه شده و تحریم ها اجازه نمی دهد این پولها را به کشور وارد کنیم. بدتر آنکه اجازه مصرف این پولها برای واردات کالاهای اساسی و دارو نیز داده نمی شود یا به سختی داده می شود.
در این شرایط باید بی نیاز باشیم و بتوانیم مشکلات کشور را حل کنیم. اگر اجازه واردات کالا را به ما نمی دهند، باید آنها را در داخل تولید کنیم. اگر برای صادرات نفت مشکل درست کرده اند، باید از خام فروشی فاصله بگیریم و با ایجاد صنایع پایین دستی، تمامی مشکلات را حل کنیم و محصولات نفتی همچون پتروشیمی را تولید و به خارج از کشور صادر کنیم، رویکردی که با جدیت در حال انجام است.
برای تامین نیازهای داخلی و ارز مورد نیاز کشور، تولید در دستور کار قرار گرفته و رهبر انقلاب سالهاست تولید را محور نامگذاری سالها قرار داده اند. اما برای آنکه تولید را ساماندهی کنیم، لازم است بخشهایی با محوریت تولید فعال شوند. در این رابطه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) نقش آفرینی برجسته ای دارد. ایمیدرو به اندازه ای در عرصه تولید خوش درخشیده که دو منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد و پارسیان را فعال کرده و در این مناطق، کارخانه های بزرگ تولیدی فعالیت می کنند.
این دو منطقه مکمل یکدیگر شده به نوعی که محور تولید و صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم، مس و بسیاری موارد دیگر شده است. منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان از توانمندی بسیار بالایی در عرصه تولید و صادرات برخوردار است. پارسیان با قرار گرفتن در جوار دریا، از اسکله های توانمندی برخوردار است که می تواند مواد اولیه را وارد کشور کند و محصولات تولید داخل از همین طریق صادر شود.
بدلیل اهمیتی که منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان دارد، سید محمد اتابک وزیر صمت به اتفاق هیات همراه از این منطقه بازدید کرد. هدف از این بازدید، مشاهده توانمندی های این منطقه و فعال کردن ظرفیت های مغفول مانده آن است. در تمامی سالهای گذشته اعتبارات قابل توجهی برای زیرساختهای پارسیان و لامرد هزینه شده و کار بجایی رسیده که امروز این مناطق ویژه اقتصادی مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته اند. تفاوتی نمی کند که سرمایه گذار مایل به سرمایه گذاری در کدام بخش باشد، بلکه کافی است تصمیم به فعالیت در یک بخش بگیرد تا بتواند از ظرفیت های این دو منطقه ویژه نهایت استفاده را ببرد.
بیشتربخوانید:
در بازدیدی که اتابک وزیر صمت از منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به عمل آورد، آقاجانلو رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) ، جعفری معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صمت و حمید زادبوم مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان اتابک را همراهی کردند.
زادبوم که بتازگی حکم مدیرعاملی منطقه ویژه اقتصادی پارسیان را از آقاجانلو دریافت کرده، در اولین آزمون تسلط به حیطه کاری، گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه زیرساخت های ایجاد شده برای سرمایه گذاران به وزیر صمت و هیات همراه ارایه کرد. این گزارش به اندازه ای پر بار بود که ایمیدرو با خیال راحت می تواند اعتبار لازم را از وزیر صمت برای توسعه منطقه ویژه اقتصادی پارسیان دریافت کند.
از آنجا که وزیر صمت باید نسبت به گسترش صنایع و تولید اطلاعات جامع و کاملی داشته باشد، در این بازدید از روند احداث پتروشیمی سروش انرژی پایدار و اسکله های منطقه ویژه اقتصادی پارسیان دیدن کرد.