پرداخت بیش از 24 میلیارد تسهیلات نشان می دهد

تخت گاز بانک سپه در جاده پرداخت تسهیلات تکلیفی

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

اقتصاد نامتوازن بدترین مساله در ایران و جهان است. در تمامی نقاط جهان عده معدودی هستند که سهم قابل توجهی از ثروت جهان دارند، افرادی که بدنبال کسب بیشتر ثروت هستند و برایشان هیچ اهمیتی ندارد که مردم در چه شرایطی بسر می برند. در حالی این افراد بخش قابل توجهی از ثروت را در اختیار دارند، که عده ای دیگر برای دشتن حداقل های یک زندگی، رویا پنداری می کنند. افرادی که بدلیل گرانی قیمت خانه، حاشیه نشین و اجاره نشین هستند، جوانانی که بی خیال ازدواج شده اند، زن و شوهرهایی که قید بچه دار شدن را زده اند، افراد خوش فکر و کارآفرینی که بدلیل نداشتن سرمایه اولیه، به حقوق بگیری و مشاغلی همچون دستفروشی روی آورده و بسیاری موارد دیگر که هر کدام در جای خودش قابل بحث و بررسی است.

 

تسهیلات برای رفع مشکلات

 

اگرچه این چالشی آشکار است و برای همگان اثبات شده، اما سوال این جاست که تا چه اندازه بدنبال حل مشکلات بوده ایم و مهمتر اینکه راهکار مقابله با این معضل چیست. از آنجا که نقدینگی در رفع مشکلات حرف اول را می زند، برای مدیریت بسیار از مشکلات کنونی، تامین نقدینگی اهمیت ویژه ای دارد و بهترین راهکار برای تامین نقدینگی، اختصاص تسهیلات بانکی است. از انجا که نمی توان انتظار داشته بانکها بدون ظابطه اقدام به تسهیلات پردازی کنند، لازم است در قالب قانون، تکالیفی برای آنان در نظر گرفت که اکنون تسهیلات تکلیفی برای بانکها تعریف شده که موظف هستند به صورت سالانه نسبت به پرداخت آنها اقدام کنند.

 

ضرورت اجرای قانون

 

اصرار بر خصوصی سازی با توجه به ابلاغیه رهبر انقلاب، اهمیت ویژه ای دارد و نظام بانکی نیز بسوی خصوصی سازی رفته و بانکهای خصوصی بسیاری شکل گرفته، اما بانکهای بخش خصوصی را نمی توان مکلف به پرداخت تسهیلات کرد و اگر هم مکلف کنند، اجرایی نمی شود، اما بانکهای دولتی از این مساله مستثنی هستند و هم مکلف به پرداخت تسهیلات می شوند و هم در صورت اجرا نکردن، مورد بازخواست قرار می گیرند.

 

توجه به قانونمداری

 

اما برخی بانکها بدلیل ریشه های اعتقادی، در مورد تسهیلات تکلیفی بسیار درست عمل می کنند. یکی از این بانکها بانک سپه است. این بانک برای آنکه قانونمداری به ویژه در حمایت از سیاستهای کلان همچون ازدواج و فرزند آوری را اثبات کند، در زمینه پرداخت این تسهیلات بسیار جامع و کامل عمل کرده و آمار این اقدام را به صورت مستمر در طول سال منتشر می کند تا انگیزه ای برای دیگر بانکها باشد و البته دست دولت را در مقام مقایسه با دیگر بانکها باز بگذارد.

 

پرداخت بیش از 24 میلیارد تسهیلات

 

روال کار این گونه است که بانکها پرداخت تسهیلات را برای پایان سال می گذارند و در طول سال با نقدینگی موجود فعالیت اقتصادی انجام می دهند، اما بانک سپه امار عملکرد اردیبهشت سال جاری را منتشر کرد که نشان می دهد از همان ابتدای سال به حمایت از اقشار و جامعه هدف پرداخته به نوعی که مبلغ 24 هزار و 424 میلیارد و 222 میلیون ریال در قالب 13هزار و 445 فقره تسهیلات خرد به حوزه‌های ازدواج، فرزندآوری، قرض‌الحسنه خوداشتغالی و کمک ودیعه مسکن مستأجران اختصاص داده است.

 

تسهیلات ازدواج

 

با توجه به نقش برجسته ای که تشکیل خانواده در سلامت جامعه و رفع ناهنجاری های اخلاقی دارد، ازدواج با جدیت دنبال می شود، اما مشکلات اقتصادی بزرگترین مانع در شکل گیری ازدواج است. به همین دلیل تسهیلات ازدواج تعریف شده تا به این امر مهم پرداخته شود. متاسفانه بانکها در زمینه پرداخت تسهیلات ازدواج بخوبی عمل نمی کنند که شاهد اعتراض های گسترده در این زمینه هستیم. البته بانک که در زمره بانک‌های برتر در زمینه پرداخت تسهیلات است، متفاوت عمل کرده و در راستای اجرای تکالیف ابلاغی بانک مرکزی، به سه هزار و 605 پرونده، مبلغ 12هزار و 368 میلیارد و 700 میلیون ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج با کارمزد 4 درصد در اردیبهشت ماه سال جاری پرداخت کرده است.

 

حمایت از فرزندآوری

 

متاسفانه جامعه در آستانه تهدید جدی سالمندی قرار دارد و با سرعت عجیبی بسوی خالی شدن کشور از جوانان پیش می رویم. اگر واقع بینانه نگاه کنیم، چند سوال اساسی مانع فرزند آوری است. ابتدایی ترین مانع، هزینه های قبل از فرزندآوری از قبیل هزینه های پزشکی یا مراقبت های اولیه است که هر کدام عدد وحشتناکی می شود. اگر بپذیریم که نسل امروز بی گدار به آب نمی زند، این را باید بپذیریم که قبل از فرزندآوری، هزینه های آن را براورد می کنند و به اعدادی می رسند که باعث نگرانی آنها می شود. برای مدیریت این نگارانی ها، پرداخت تسهیلات فرزنداوری در دستور کار قرار گرفته که بانک سپه در حوزه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری نیز خوش درخشیده و اردیبهشت ماه سال جاری یک هزار و 992 میلیارد ریال برای دو هزار و 467 فقره پرونده اختصاص داده است.

 

بیشتر بخوانید:

خوداشتغالی و اجاره

 

دو معضل جدی دیگر که نگرانی های جدی را رقم زده، نداشتن خانه و شغل است که هر کدام می تواند بحران آفرین باشد. خوشبختانه در این دو مورد نیز تسهیلات لازم تعریف و تکلیف شده که بانک سپه به دو هزار و 340 پرونده مبلغ سه هزار و 297 میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات قرض‌الحسنه خوداشتغالی و شش هزار و 766 میلیارد و 22 میلیون ریال در رابطه با تسهیلات کمک ودیعه مسکن مستأجران براساس مصوبه شورای پول و اعتبار در مدت مورد اشاره پرداخت کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مطلب می خوانید

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب

آخرین اخبار سایت