اشتراک گذاری :
خبرداری؟ روند پیشرفت به اندازه ای سریع شده که تا قبل از نهادینه شدن و حتی اجرا شدن یک فناوری، روش دیگری اختراع می شود که آسانتر، بهتر و مناسب تر است. سرعت در اختراع باعث می شود قبل از آنکه یک فناوری ماندگاری خود را به جامعه مخاطل تحمیل کند، از گردونه خارج شود. این وضعیت باعث می شود تمامی سرویسها به سوی ایجاد فناوری های جدید بروند و از آنچه در گذشته وجود داشته، فاصله بگیرند و اصراری بر استفاده از آن نداشته باشند. نکته مهمتر اینکه مردم منتظر نمی مانند تا یک دستگاه یا بخش اقتصادی اقدام به ساخت یا ابداع یک فناوری کند، بلکه دایم بین بخشهای اقتصادی کنکاش می کنند و با آن بخش اقتصادی فعالیت می کنند که نرم افزار یا روش جدیدی را ابداع کرده است.
ایستادگی نوآوری در برابر سنت
مدتهاست نوآوری در مقابل سنت ایستادگی می کند و آنچه اکنون به عنوان نوآوری از آن یاد می شود، در مدت کوتاهی به روش سنتی تبدیل می شود و در برابر اختراعات جدید ناچار به تسلیم می شود و عرصه را برای اختراعات جدید ترک می کند. به همین دلیل است که همواره بخشهای جدید اقتصادی تعریف می شود و این بخشها به صورت تخصصی پا به عرصه وجود می گذارند.
شرکتهای پرداخت
یکی از مهمترین بخشهایی که امروزه فعالیت مستقل اما وابسته ای دارند، شرکتهای پرداخت هستند. این شرکتها به نظام بانکی وابسته هستند و بدون وابستگی به بانک، امکان فعالیت ندارند. مهمترین ابزار شرکتهای پرداخت، دستگاههای کارتخوان یا پوز است. بدلیل گستردگی خدمات رسانی در دستگاههای کارتخوان، شرکتهای بسیاری در این زمینه فعالیت می کنند که به پرداخت ملت در صدر آنها قرار دارد و همه ساله رکوردهای جالب توجهی برجای می گذارد.
تخصص ویژه در اپلیکیشن
نکته بسیار مهمی که در شرکت به پرداخت ملت مشاهده می شود، انتصاب محمدمهدی تقی پور به عنوان مدیرعامل این شرکت است. تقی پور تخصص ویژه ای در زمینه اپلیکیشن ها و فضای مجازی دارد که این تخصص باعث شده تحولات چشمگیری در به پرداخت ملت رقم بخورد. تقی پور در هر همایشی که مرتبط با فضای مجازی به ویژه در عرصه پرداخت باشد، به عنوان صاحب نظر وارد می شود و علاوه بر ارایه برنامه های جدید، برای تمامی سوالات، پاسخ های مناسبی دارد.
امنیت در اولویت
از جدی ترین چالشهایی که فضای مجازی را تهدید می کند، هکرها و حملات فناورانه به خدماتی است که در فضای مجازی ارایه می شود. در شرایطی که کارت بانکی و دستگاههای کارتخوان به جدی ترین نیاز مردم تبدیل شده، اتفاقات نامبارکی که صورت می گیرد، عملکرد این بخش را به چالش می کشاند. بدلیل حملات گسترده ای که در این بخش صورت می گیرد، ایجاد امنیت در اولویت قرار دارد و تمامی شرکتها سعی می کنند امنیت دستگاههای خود را بالا ببرند.
خطر حملات هکرها
امروزه هیچ بخشی از نقدینگی شناور در فضای مجازی از حملات هکرها در امان نیست. حتی رمزارزها که با کدبندی های پیچیده، ایمنی بالایی دارند، مورد حمله هکرها قرار گرفته که بیت کوین به عنوان برترین رمزارز، به وسیله هکرها غارت شده و افراد بسیاری از تهاجم هکرها زیان دیده اند.
استفاده از دستگاههای الکترونیکی
در شرایط کنونی مردم سعی می کنند تمام امور مالی خود را با استفاده از دستگاههای الکترونیکی انجام دهند. البته هنوز رایانه ها مهمترین ابزار برای نقل و انتقال مالی هستند، اما رایانه برای گردش مالی گسترده صورت می گیرد و بسیاری از مردم، فعالیت های مالی خود را به وسیله تلفن همراه انجام می دهند که این تلفن ها نیز مورد تهدید قرار دارد و به اشکال گوناگون امکان سواستفاده از ان وجود دارد. در این رابطه مدیرعامل شرکت بهپرداخت ملت با اشاره به مخاطرات ناشی از حملات فناورانه که موجب امنیتی شدن فضای دادهها و سرویسهای ارائهشده روی تلفنهای هوشمند میشود گفت: «بیشترین چالشی که در ارائه سرویسها وجود دارد، در بخش معماری و آیندهی آنها است.»
امکان تامین امنیت
در شرایطی که هک و تهاجم از جدی ترین چالش فضای مجازی است، این سوال مطرح می شود که باید از فعالیت در فضای مجازی خودداری کرد و بار دیگر به موقعیت سنتی بازگشت یا می توان امنیت را به اندازه ای بالا برد که با خیال آسوده در این فضا به فعالیت پولی و مالی پرداخت. محمدمهدی تقیپور با تاکید بر امکان تأمین امنیت در لایه معماری هر اپلیکیشن گفت: «هرچه بتوانیم از معماریهای متمرکز دوری کرده و سرویسها را از نظر امنیت رتبهبندی کنیم، نرمافزارهای ما ایمنتر خواهند بود.» مدیرعامل به پرداخت ملت بر پراکنده کردن فعالیت ها تاکید دارد و معتقد است اگر بتوانیم از تمرکز بر یک معماری دوری کنیم، به همان اندازه می توانیم بر امنیت فعالیت خود بیفزاییم.
بیشتربخوانید:
اولویت بندی
از آنجا که تقی پور بر فاصله گرفتن از تمرکز گرایی تاکید دارد، این سوال پیش می آید که گستردگی مشکلات خاص خودش را دارد و چگونه باید شرایط را مدیریت کرد. مدیرعامل به پرداخت بر اولویت بندی نیازها تاکید دارد و معتقد است: «شاید لازم نباشد یک سوپراپلیکیشن در دوران بحران تمامی سرویسها را ارائه دهد، بلکه میتواند براساس اولویتبندی خدمات خود، صرفا سرویسهایی را ادامه داد که اهمیت بیشتری دارند.» این پیشنهاد تقی پور بر این مهم تاکید دارد که بسیاری از اقدامات در اولویت چندم قرار دارد و شاید به صورت مستمر مورد استفاده قرار نگیرد، اما می توان آن بخشهای پرمصرف را در اولویت قرار داد تا بتوان نظارت بیشتر و بهتری بر آنها داشت. این دیدگاهها نشان می دهد که ایمنی و امنیت در به پرداخت ملت جایگاه بالایی دارد و مدیریت این مجموعه بخوبی از چالشها و مدیریت آنها خبر دارد.