بیمه کوثر با کسب امتیاز ۹۷حاکمیت شرکتی توانست بین ۳ شرکت برتر بیمه‌ای قرار گیرد

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ بی شک بورس مهمترین محل برای حضور و فعالیت شرکتهایی است که عملکرد شفافی دارند و بدنبال گسترش فعالیت خود هستند. بورس قوانین خاص خودش را دارد و هر شرکتی امکان حضور در این بازار را ندارد. به عبارت بهتر برای ورود به بورس باید از هفت خان گذشت.

جذابیت بورس

منبع مالی، مهمترین رکن برای پویا نگه‌داشتن فعالیت‌های یک شرکت است، در نتیجه تامین مالی اهمیت زیادی برای شرکت‌ها دارد. در میان راه‌های مختلف تامین مالی مانند استقراض، فروش دارایی و…، ورود به بورس گزینه جذابی محسوب می شود. ورود شرکت‌ها به بورس مزایای زیادی را برای آن‌ها به دنبال دارد، اما ورود به بورس تنها برای شرکت‌هایی مقدور است که مشمول شرایط پذیرفته شدن در این بازار باشند.

بازار خرید و فروش

به عبارت ساده، بورس بازاری برای خرید و فروش دارایی‌های مالی و یکی از مهم‌ترین کارکردهای بورس، تامین مالی و جذب سرمایه مورد نیاز برای فعالیت شرکت‌های بورسی است. در واقع شرکت‌ها با ورود به این بازار و فروش سهام خود به خریداران حقیقی و حقوقی، منابع مالی کافی را برای ادامه فعالیت خود به دست می‌آورند. بنابراین جایگاه بورس در اقتصاد از اهمیت بالایی برخوردار است.

بورس و فرابورس

بورس و فرابورس هر دو زیرمجموعه‌های بازار سرمایه هستند اما تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که شرایط پذیرش شرکت‌ها در بورس نسبت به فرابورس کمی دشوارتر است. سرمایه کافی تعیین شده، نداشتن زیان انباشته و سودآوری از مهمترین گزینه ها برای ورود شرکتها به بازار سرمایه است. بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و کاهش میزان پرداختی، بررسی ارزش شرکت و به روز رسانی آن، کمک به تامین مالی شرکت، افزایش اعتبار نزد مردم و کسب اعتماد آن‌ها و آسان شدن امکان استفاده از تسهیلات مختلف از جمله مهمترین مزایای ورود به بورس برای شرکت هاست.

پاس کردن گزینه ها

بررسی موانع و شرایط ورود به بورس نشان می دهد شرکتهایی که در بورس پذیرفته شده اند، تا چه اندازه موفقیت داشته و به چه درجه ای صعود کرده اند. اما قرار گرفتن در بین بالاترین ها، اهمیت ویژه ای دارد، وضعیتی که بیمه کوثر موفق به کسب شرکت برتر بیمه ای در حاکمیت شرکتی شد. مطابق اطلاعیه شرکت فرابورس ایران، پس از امتیازدهی حاکمیت شرکتی ناشران پذیرفته شده در بازارهای فرابورس ایران، بر اساس میزان رعایت ضوابط در دستور العمل‌های حاکمیت شرکتی، بیمه کوثر با کسب امتیاز ۹۷حاکمیت شرکتی توانست بین ۳ شرکت برتر بیمه‌ای قرار گیرد.

بیشتربخوانید:

برگزاری همایش مدیریت ریسک و بیمه به همت بیمه کوثر

ماجرای حاکمیت شرکتی

اما حاکمیت شرکتی نیز داستان ویژه ای دارد. دستورالعمل حاکمیت شرکتی، مجموعه اصولی است که برای حمایت از حقوق سرمایه داران و با هدف جلوگیری از تخلفات و كمک به بهبود چارچوب قانونی شرکت هایی که به عنوان ناشر بورسی پذیرفته شده اند، توسط سازمان بورس اوراق بهادار تصویب و ابلاغ شده است.با توجه به اینکه بخش اعظم شرکت های تجارتی، ناشر بورسی بوده و نماد آن ها در باز بورس اوراق بهادار پذیرفته شده و مهم ترین عضو از اعضای این شرکت ها، سهام داران و سرمایه گذاران هستند، باید تدابیری برای بهره وری شرکت، در عین رعایت حقوق سهام داران و سرمایه گذاران نیز در نظر گرفته شود که در این راستا، دستورالعمل حاکمیت شرکتی، ایجاد و ابلاغ شده که در بردارنده نکات و مقررات مهمی بوده که هم سرمایه گذاران و هم اعضای شرکت های ناشر بورسی، باید از آن ها، مطلع باشند.

مفهوم حاکمیت شرکتی

مقصود از حاکمیت شرکتی، مجموعه ای از ارتباطاتی است که بین اعضای شرکت، اعم از مدیر، هیات مدیره، سهام دار و سایر ذی‌نفعان، وجود داشته و سبب شکل گیری ساختاری می شود که با کمک این ساختار شکل گرفته و استفاده از آن به عنوان یک ابزار، می شود، برای دستیابی به اهداف شرکت و نظارت بر عملکرد آن، گام برداشت. در واقع، حاکمیت شرکتی، فرایندی است تدریجی و سیستماتیک که به رشد و بهبودی عملکرد پایدار شرکت و تعالی آن، از هر لحاظ، منجر می شود.مقصود از ناشران بورسی نیز شرکت هایی هستند که اوراق بهادار آن ها، در بورس پذیرفته شده و با جستجوی نماد آن ها در سایت سامانه جامع ناشران codal.ir و مشاهده وضعیت آن ها، می توان پذیرفته شدن آن ها در بورس را مشاهده کرد.