بیمه پاسارگاد نقش حیاتی در افزایش رشد اقتصادی

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ با تحولاتی که در عرصه های پولی و مالی صورت می گیرد، نقدینگی به اشکال گوناگون می تواند مطرح شود. اگر در گذشته روش های کسب درآمد سلام محدود بود و بخوبی می شد منشا و منبع آن را شناخت، امروزه مشاغل به اندازه ای گسترده و متنوع شده که در بسیاری از موارد نمی توان آنها را شناسایی کرد. به عبارت بهتر افراد بسیاری درآمدهای کلانی بدست می آورند که نمی توان عملکرد آنها را شغل توصیف کرد. فردی که هر روز سرچهاراه می ایستد، دلار یا سکه می فروشد، اگرچه درآمدهای کلانی بدست می آورد اما عملکرد او در قالب ماهیت شغلی تعریف نمی شود.

از بزهکاری تا مشاغل کثیف

درآمدهای بسیاری از رفتارهای مساله دار بدست می آید که نه تنها سلامت جامعه را تهدید می کند، بلکه اقتصاد را به چالش می کشد. قاچاق مواد مخدر و داروهای روان‌گردان، قاچاق انسان و اعضای بدن انسان، دزدی، رباخواری، رشوه و فساد، فرار از مالیات، تروریسم و بسیاری موارد دیگر، منشا درآمد برای بسیاری از افراد هستند که هیچ تعریف قانونی برای شغل ندارند، اما بخش بزرگی از افراد جامعه را مشغول بخود کرده است.

تبدیل پول کیثیف

درآمدهای ناشی از این رفتارها به اندازه ای کلان است که یکباره نقدینگی قابل توجهی را به جیب این افراد سرازیر می کند، اما حکومت ها برای آنکه بتوانند دایره فعالیت این افراد را محدود کنند و بتوانند با آنها برخورد کنند، قوانینی را وضع می کنند. در این شرایط عنوان پولشویی معنان و مفهوم پیدا می کند، زیرا این افراد با توسل به رویکردهای مساله دار، پولهای نامشروع و الوده به خون مردم را در چرخه اقتصادی به نوعی تبدیل می کنند که وجهه فاسد و جنایتکار این افراد به افراد موجه تغییر می دهد.

پولشویی چیست

پولشویی ترفندهای خاص خودش را دارد و ماهیت پول کثیف را نمی توان یک باره تغییر داد، به همین دلیل باید فرآیندی زیرکانه را انجام داد تا پول کثیف، غیرقانونی و نامشروع در چرخه‌ای از مبادلات گذارده شود که پس از خروج از چرخه، قانونی و تمیز جلوه کند. به عبارت بهتر منبع سرمایه های حاصله که از راه های غیرقانونی به دست آمده، با استفاده از ترفند مبادلات و انتقالات پیاپی، چنان مخفی نگاه داشته شود که کاملاً قانونی به نظر برسد.

بیشتربخوانید:

بیمه پاسارگاد؛ محبوب‌ترین شرکت بیمه‌ای کشور شد

آثار مخرب و گسترده

پولشویی، اثرات نامطلوب و زیانباری بر جای می‌گذارد که به صورت کلی موجب گسترش فعالیت های مجرمانه و زیرزمینی و امکان ادامه حیات مجرمان و خلافکاران می شود. فرار سرمایه از کشور برای شستشوی پول را رقم می زند. معاملات هدفمند و کاذبی که انجام می شود، باعث افزایش تقاضای کاذب در بخشهایی همچون ارز، طلا، مسکن و خودرو می شود که این بخشها را بی ثبات می کند. انباشت ثروت و قدرت در دست مجرمان و گروه‌های بزهکار که امنیت ملی و اقتصاد را تهدید می‌کند. کاهش تمایل به سرمایه گذاری در فعالیت های مولد را رقم می زند. بخش خصوصی واقعی را تضعیف می کند، زیرا پولشویان شرکت ها صوری تشکیل می دهند و عواید حاصله را با وجوه قانونی ادغام و محصولات و خدمات خود را با قیمتی کمتر از بازار ارائه می کنند که این رویکرد رقابت را برای شرکت های خصوصی مشکل می کند و موجب تضعیف بخش خصوصی می شود. بدتر آنکه پولشویی موجب فاسدشدن ساختار حکومت و آسیب رسانی به اعتبار دولت ها و نهادهای اقتصادی کشور می شود.

قانون مبارزه با پولشویی

پولشویی به اندازه ای ویرانگر است که در کشور ما نیز در قالب اصل 123 قانون اساسی، اصل قانونی مشتمل بر دوازده ماده وهفت تبصره برای مقابله با آن تعریف و برای اجرا به سازمان های مشمول ابلاغ شد.

بیمه ها در معرض پولشویی

بازار سرمایه از اساسی ترین ارکان مدیریت ریسک و ارائه پوشش در مقابل انواع ریسک های مالی است که شرکت های بیمه از سرمایه گذاران سنتی بازار سرمایه هستند. بیمه، نقش حیاتی در افزایش رشد اقتصادی یک کشور دارد. این بخش هم در فعالیت های سرمایه گذاری و هم در تأمین وام برای سایر صنایع نقش مهمی ایفا می کند که به توسعه بهتر اقتصادی می انجامد. به طور کلی در سراسر جهان بخش بیمه انتقال ریسک پس انداز و خدمات سرمایه گذاری را برای افراد، شرکت ها و دولت به همراه دارد. بخش بیمه نیز مانند سایر بخش های مالی به شدت در معرض پول های حاصل از فعالیت های مجرمانه قرار دارد که به دلیل ماهیتی خاص، یکی از بخش های بسیار جذاب برای پولشویی است. به همین دلیل باید تدابیر مفیدی به منظور مقابله با این معضل اتخاذ شود تا از نفوذ پول های آلوده به بخش بیمه جلوگیری به عمل آید. بررسی ها حکایت از آن دارد که اقدامات پیشگیرانه در مقابل پولشویی مؤثر نیستند که دلیل اصلی نااگاهی و بی توجهی بخش بیمه به پولشویی است.

دوره های آموزشی

اگر درک درستی از خطرهای پولشویی باشد، برای مقابله با آن اقدام می شود که بیمه پاسارگاد درک درستی از این معضل دارد و برای آنکه کارکنان این شرکت در دام پولشویان نیفتند، بیمه پاسارگاد به منظور آشنایی و به روز رسانی اطلاعات کارکنان با قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی، دوره آموزشی «مبارزه با پولشویی» را برگزار کرد. این دوره آموزشی مقدماتی «مبارزه با پولشویی» به‌منظور اجرای تکالیف قانونی «مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد» و با هدف آموزش مدیران/معاونان مناطق و رؤسا/معاونان شعب به‌عنوان مسوولان مبارزه با پولشویی در شرکت، با حضور ۱۴۰ نفر از سراسر کشور در بستر «سامانه آسمان» بیمه پاسارگاد به درخواست «اداره مبارزه با پولشویی» ، توسط مدیریت «آموزش» و با همکاری مدیریت «برنامه‌ریزی، امور مجامع و بورس» برگزار شد.

همه چیز در باره پولشویی

دوره آموزشی پولشویی، به صورت گسترده در بیمه پاسارگاد برگزار شد به نوعی که قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، برنامه‌ریزی و تطبیق مقررات، جرم‌انگاری، مبانی رویکرد ریسک‌محور و سایر مباحث با اهمیت این حوزه با تدریس «شمس‌الله تیموری»، رییس «گروه نظام بانکی و مؤسسات مالی و اعتباری مرکز اطلاعات مالی» به مدت ۸ ساعت ارائه شد.