اشتراک گذاری :
خبرداری؟ عرصه های مالی بسیار گسترده و پرچالش است. درحالی که عرصه های مالی می تواند سودده باشد، خطر ورشکستگی و بحران نیز بیخ گوش عرصه های مالی قرار دارد. به همین دلیل نباید از کنار ظرفیت ها، فرصت ها و تهدیدها در عرصه های مالی بسادگی گذشت.
مهمترین عرصه فعالیت
یکی از جدی ترین و مهمترین عرصه های مالی، بانکها هستند. با گسترش فعالیت های پولی و مالی، بانکها نیز افزایش داشته و شاهد تاسیس بانکها به عناوین و رویکردهای متفاوت هستیم. افزایش تعداد بانکها، بازار رقابت را بسیار بالا برده و هر یک از بانکها سعی می کنند با ارایه خدمات بهتر و متنوع تر، گوی سبقت را از دیگران بگیرند و صحنه گردان اصلی فعالیت های پولی و مالی شوند.
ارایه خدمات بهتر و بیشتر
برای آنکه هر یک از بانکها بتوانند بازار رقابت را مال خود کنند، ناچار به ارایه خدمات متنوع، کارآمدی بیشتر و حضوری قدرتمندتر در بازارها هستند. بی شک مردم در اولین نگاهی که به نظام بانکی دارند، دریافت تسهیلات را بیش از پیش دنبال می کنند. البته افراد حقیقی و حقوقی بسیاری هستند که دریافت خدمات مناسب پولی و مالی از بانکها، در اولویت آنها قرار دارد، اما همانها نیز نیم نگاهی به دریافت تسهیلات دارند.
ضرورت داشتن توانمندی
برای آنکه بانک بتواند در عرصه ارایه خدمات بانکی بخوبی عمل کند، باید از توانمندی لازم در تمامی عرصه ها برخوردار باشد. این توانمندی گزینه های بسیاری دارد که در صدر تمامی آنها، افزایش توانمندی مالی حرف اول را می زند. بانک برای آنکه هر نوع خدمتی عرضه کند، باید توان مالی لازم را برای بررسی و پاسخگویی داشته باشد.
افزایش سرمایه
راه های تامین مالی بانکها، به اشکال گوناگون صورت می گیرد که مهمترین آنها، افزایش سرمایه است. اما افزایش سرمایه بدین سادگی امکان پذیر نیست و باید زمینه های بسیاری تعریف و محقق شود تا بانک بتواند سرمایه خود را افزایش دهد. افزایش سرمایه به معنای افزایش اسمی میزان سرمایه ثبتشده یک شرکت است که با هدف اصلاح ساختار مالی، توسعه فعالیتها و تأمین منابع مالی جدید انجام میشود و طی آن تعداد سهامی که شرکت منتشر میکند، افزایش پیدا خواهد کرد.
بیشتربخوانید:
مراحل افزایش سرمایه
افزایش سرمایه در یک فرایند چالش آفرین صورت میگیرد که شامل پیشنهاد هیات مدیره، نظر حسابرس قانونی سازمان بورس، دریافت مجوز افزایش سرمایه از بورس، دعوت به مجمع عمومی فوقالعاده، تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده افزایش سرمایه، تشکیل جلسه هیات مدیره، تمدید مهلت افزایش سرمایه، استفاده از حق تقدم خرید سهام و ثبت افزایش سرمایه است.
روشهای افزایش سرمایه
افزایش سرمایه به روشهای گوناگونی شکل می گیرد که افزایش سرمایه از محل سود انباشته، افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و وصول مطالبات، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها و افزایش سرمایه از محل صرف سهام است که هر یک از این روشها مشکلات و چالشهای خاص خودش را دارد.
عبور از مراحل و موانع
یکی از بانکهایی که با جدیت بدنبال افزایش سرمایه است، بانک صادرات ایران است. این بانک مراحل گوناگون را طی کرده و اکنون توانسته موافقت بانک مرکزی را بگیرد و با افزایش سرمایه بانک صادرات ایران از محل تجدید ارزیابی مازاد داراییها، مجوز این نهاد نیز در پی موافقت وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان خصوصیسازی گرفته شد و سرمایه ثبتی بانک با طی مرحله دیگر برای اخذ مجوز و موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، از محدوده 215 هزار و 353 میلیارد ریال با 263 درصد افزایش به بیش از 783 هزار و 353 میلیارد ریال خواهد رسید.
موافقت بانک مرکزی
بانک صادرات ایران به دنبال اصلاح ساختار مالی و تلاش برای بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای قانونی و انجام نخستین مرحله از افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم سهام و آورده نقدی سهامداران پس 22 سال، مرحله دوم افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی مازاد داراییهای خود را دنبال میکند که بانک مرکزی پس از بررسی گزارش توجیهی افزایش سرمایه حسابرسیشده و ضمن تأکید بر ضرورت واگذاری اموال مازاد بانکی و غیر بانکی، در این مرحله، موافقت خود با افزایش سرمایه بانک تا 783 هزار و 353 میلیارد ریال را اعلام کرد.
تایید سازمان بورس
با موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و برگزاری مجمع ویژه افزایش سرمایه، بانک صادرات ایران به بزرگترین بانک بورسی کشور تبدیل خواهد شد و فصل نوینی از حمایت این بانک از اقتصاد و مردم با تخصیص بهینه منابع و اصلاح ساختارهای مالی رقم خواهد خورد. همچنین با ایجاد منابع مازاد ناشی از تجدید ارزیابی و آزاد کردن آن از محل فروش اموال مازاد، سود انباشته بانک به تناسب افزایش می یابد و راه را برای افزایش سرمایههای بعدی فراهم میکند که قطعا تأثیر مناسبی در بهبود کفایت سرمایه بانک خواهد داشت.