اشتراک گذاری :
خبرداری؟ رابطه بانک و بنگاههای اقتصادی یک رابطه متقابل و تاثیرگذار است. بنگاههای اقتصادی از مشکلات مالی رنج می برند و بارها شاهد بوده ایم که بسیاری از بنگاههای اقتصادی بدلیل ناتوانی مالی، نه تنها توان پرداخت هزینه های جاری از قبیل حقوق کارگران را نداشته اند، بلکه از تهده خرید مواد اولیه و ماشین آلات نیز برنیامده و در بحران مالی گیر افتاده اند، مشکلاتی که در نهایت به ورشکستگی و تعطیلی بنگاه اقتصادی منجر شده است.
عبور از بحران با تسهیلات
در این شرایط که بنگاههای اقتصادی بسیاری بدلیل ناتوانی مالی دچار بحران شده اند، بنگاههای اقتصادی بسیاری را سراغ داریم که به سوی بانکها رفته و با دریافت تسهیلات تولید، نه تنها از مرز بحران عبور کرده اند، بلکه به رونق و شکوفایی دست یافته اند.
اهمیت رابطه دو سویه
البته رابطه بانک و بنگاه اقتصادی یک رابطه دو سویه است. زیرا بانک نیز برای آنکه بتواند هزینه های جاری و سود سپرده ها را تامین کند، باید به سرمایه گذاری منطقی و کارآمد بپردازد که پرداخت تسهیلات به بنگاههای اقتصادی می تواند گام مهمی در این زمینه باشد.
چالش ورشکستگی
البته بزرگترین چالش بانکها در پرداخت تسهیلات، از بین رفتن سرمایه بدلیل ورشکسته بودن بنگاه اقتصادی است. متاسفانه بنگاههای اقتصادی بسیاری را سراغ داریم که در مرز ورشکستگی و دست و پا زدن های آخر قرار دارند. این بنگاهها به سوی دریافت تسیهلات از بانکها می روند تا برای مدت کوتاهی از مرز بحران عبور کنند، اما بدلیل بدهی های کلان و شرایط نامناسب تولید، این تسهیلات نیز گرهی از مشکلاتشان باز نمی کند و پس از آنکه بدلیل ناتوانی در پرداخت اقساط و فشار بانک برای دریافت اصل و سود تسهیلات، زمینگیر شدند، بانک را به عنوان مقصر معرفی می کنند تا سومدیریت خود را توجیه کرده باشند.
نظارت دقیق
از هنگامی که بانک به بنگاه اقتصادی تسهیلات می پردازد تا زمانی که آخرین قسط را دریافت کند، باید به صورت مستمر عملکرد بنگاه اقتصادی را زیر نظر داشته باشد تا در صورت بروز مشکلات، بتواند مشورت ها و هشدارهای لازم را به مدیران مجموعه ای که از بانک تسهیلات گرفته اند، ارایه دهد.
بیشتربخوانید:
رابطه برد – برد
بانک سینا یکی از مهمترین بانکهای کشور حامی تولید و تولیدکننده است که در زمینه همکاری با بنگاههای اقتصادی بسیاری موثر عمل کرده است. در حالی که بانکها با بنگاههای اقتصادی با چالش رو به رو می شوند، بانک سینا بسیار موفق عمل کرده و در زمینه پرداخت تسهیلات به بنگاههای اقتصادی بسیار هوشمندانه ورود کرده به نوعی یک رابطه برد – برد بین بانک و بنگاههای اقتصادی تسهیلات گیرنده برقرار شده و هم بانک سینا و هم بنگاه اقتصادی تسهیلات گیرنده، از این قرارداد نهایت استفاده را برده اند.
پیام های بازدیدها
بانک سینا در قالب بازدیدهایی که از بنگاههای اقتصادی داشته، چندین پیام داده که اصلی ترین آنها، نظارت بر عملکرد آن دسته از بنگاههای اقتصادی است که از بانک تسهیلات می گیرند. مدیرعامل بانک سینا در جدیدترین اقدامی که برای نظارت به عمل آورده، به کرمانشاه و ایلام سفر کرده که در جریان این سفرها، از شرکت صنایع پتروشمی کرمانشاه و قند بیستون بازدید کرده است. علی ابدالی در جریان این بازدیدها با مدیران شرکتها گفت و گو و بر ارائه خدمات متنوع ارزی_ ریالی بانک در حمایت از تولید داخل تأکید کرده است.
تاکید بر تعامل
علی ابدالی، مدیرعامل بانک سینا، در سفر به منطقه کرمانشاه و ایلام پس از بازدید از شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه به سابقه بانک در تعاملات دوسویه با دیگر شرکتهای اقتصادی و فعال اشاره کرد و گفت: امیدواریم تعاملات بین بانک و شرکتها بیش از پیش تقویت شود. بی شک ابدالی با درک درست از تعامل بین بانک و بنگاه اقتصادی، بدنبال رفع مشکلات و مدیریت شرایط غیر قابل پیش بینی است.
قدردانی از همکاری
مدیران عامل صنایع پتروشیمی کرمانشاه و قند بیستون نیز با قدردانی از اقدامات بانک سینا، با اشاره به نیاز سرمایه در گردش برای توسعه فعالیتهای خود، خواستار افزایش همکاریها و تسهیل فرآیند اعطای تسهیلات به این شرکتها شدند.
اگرچه سفر مدیرعامل بانک سینا تاثیرات متقابلی بین بانک و بنگاههای اقتصادی به عمل می آورد، اما معاونان بانک که به صورت ریز و دقیق در جریان همکاری بانک با بنگاههای اقتصادی از زاویه های مسوولیت خود هستند، بهتر می توانند نظر دهند، به همین دلیل معاون برنامهریزی و توسعه کسبوکار، معاون حقوقی و وصول مطالبات، سرپرست مدیریت امور مناطق و شعب و مدیران مناطق کرمانشاه و ایلام بانک سینا در جریان این بازدیدها علی ابدالی را همراهی کردند.