احمدی پنجکی از بدهی 700 هزار میلیارد تومانی دولت انتقاد کرد

 بار ناتوانی دولتها بر دوش سازمان تامین اجتماعی

اشتراک گذاری :

خبرداری؟

پرویز احمدی پنچکی با هشدار نسبت به قرار گرفتن سازمان تامین اجتماعی در آستانه بحرانی بزرگ گفت: وضعیت سازمان تامین اجتماعی و به تبع آن بیمه شدگان و بازنشستگان به هیچ وجه خوب نیست.

وی با تاکید بر این که دلیل وضعیت نامناسب و بحرانی سازمان تامین اجتماعی، عملکرد ضعیف کانون‌های بازنشستگی است گفت: کانون‌ها سازمان را رها کرده‌ و در قبال تمام مشکلاتی که برای کارگران و بازنشستگان بروز کرده، هیچ فشاری به مدیران سازمان تامین اجتماعی نمی‌آورند.

عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان از ضعف نظارت بر عملکرد سازمان تامین اجتماعی انتنقاد کرد و گفت: دستگاه های نظارتی هم ضعیف عمل می‌کنند و پیگیر عملکردهای اشتباه، سومدیریت‌ها و ناتوانی‌های مسوولان سازمان نیستند.

وی با تاکید بر اینکه کانون عالی بازنشستگان به عنوان عالی‌ترین نماینده بازنشستگان، باید با قاطعیت و جدیت به عملکرد پر اشتباه سازمان تامین اجتماعی ورود کند گفت: حقوق ناچیز بازنشستگان، ضعف خدمات در بخشهای دارو و درمان از جدی ترین چالش‌های اصلی بازنشستگان است.

احمدی پنجکی با ابراز تاسف از اینکه هیچ نظارتی بر بخش‌های درمان بازنشستگان صورت نمی‌گیرد گفت: حذف داروهای اساسی از بیمه درمانی بازنشستگان، زندگی را به کام بازنشستگان تلخ کرده و بخش قابل توجهی از حقوق بازنشستگان صرف دارو و درمان می شود.

وی با تاکید بر اینکه مدیرعامل، هیات مدیره و هیات امنای سازمان تامین اجتماعی باید به درمان بازنشستگان ورود کنند گفت: افزایش هزینه‌های درمان سرسام آور شده و مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی نیز رویکرد منفعت طلبی را در پیش گرفته  و بازنشستگان و بیمه شدگان را نمی‌پذیرند.

رییس کانون بازنشستگان شمیرانات با هشدار نسبت به اینکه مراکز درمانی ملکی سازمان به بهانه‌های مختلف از ارائه خدمات به بازننشستگان خودداری می‌کنند گفت: پزشکان متخصص و توانمند، از بیمارستان‌های تامین اجتماعی رفته‌اند و به علت عدم رسیدگی به پزشکان و پرستاران، نیروهای متخصص و توانمند از سازمان تامین اجتماعی خداحافظی کرده‌اند.

وی افزود: یکی از مهمترین چالش‌های حوزه درمان این است که نظارت بر بخش‌های درمان سازمان تامین اجتماعی، به وزارت بهداشت محول شده در صورتی که نظارت بر بخش درمان باید به عنوان زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مانند گذشته باشد.

احمدی پنجکی با ابراز تاسف از اینکه شورای عالی بیمه زیر نظر وزارت بهداشت و درمان است گفت: سازمان غذا و دارو هر جور که دلش می خواهد، افزایش هزینه دارو و درمان را تصویب می‌کند و هیچ مخالفتی با این افزایش های مساله دار صورت نمی‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه شورای عالی بیمه ۱۱ عضو دارد که یک عضو آن سازمان تامین اجتماعی است گفت: هر آنچه در شورای عالی بیمه تصویب می‌شود، بدون تاثیر رای سازمان تامین اجتماعی است، در صورتی که باید آرای زیر مجموعه‌های وزارت کار بیشتر شود، زیرا نیمی از زیر مجموعه‌های وزارت کار همچون صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ای، زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.

نایب رییس کانون بازنشستگان استان تهران با ابراز تاسف از اینکه شورای عالی بیمه هیچ درکی از وضعیت بازنشستگان ندارد گفت: وقتی ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل بگیر هستند، چرا باید افزایش قیمت دارو و درمان رقم بخورد، چرا آقایان درک نمی کنند که بازنشستگان با این حقوق ناچیز از عهده هزینه‌های سرسام آور ویزیت پزشکان و روند وحشتناک افزایش قیمت دارو بر نمی آیند.

وی مشکل بزرگ و جدی را بدهی‌های کلان دولت به سازمان تامین اجتماعی دانست و گفت: متاسفانه دولت‌ها در تمامی ادوار گذشته هزینه‌های ناشی از ناتوانی و سومدیریت خود را به سازمان تامین اجتماعی تحمیل کرده و هرگز پاسخگوی تعهدات خود نبوده است.

احمدی پنجکی با اشاره به بحران کرونا گفت: در زمان شیوع بیماری کرونا دولت از تمامی ظرفیت‌های مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی استفاده کرد و بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان هزینه بر دوش سازمان گذاشت، اما هرگز این هزینه را پرداخت نکرد و اکنون نیز این هزینه و بدهی‌های دولت باری بر دوش سازمان تامین اجتماعی است.

وی با تاکید بر اینکه بدهی‌های دولت سنگ بزرگی پیش پای سازمان تامین اجتماعی است گفت: متاسفانه سازمان هرگاه که قرار است خدماتی به بیمه شدگان و بازنشستگان ارائه دهد، به دلیل بدهی‌های کلان دولت، از عهده این مهم بر نمی‌آید، این در حالی است که امروزه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی از 700 هزار میلیارد تومان گذشته است.

عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان معضل دیگر را بخش اقتصادی سازمان تامین اجتماعی توصیف کرد و گفت: سازمان تامین اجتماعی برای حفظ قدرت مالی، باید حق بیمه‌هایی که دریافت می‌کند، سرمایه‌گذاری کند و به همین دلیل بخش اقتصادی سازمان تحت عنوان شرکت‌های شستا تعریف شده، اما با کمال تاسف شرکت‌های شستا به حیاط خلوت دولت‌ها تبدیل شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه اکنون زمان برگزاری مجامع شرکت‌ها و تعیین سود و ارائه بیلان شرکتهای شستا است گفت: امیدواریم بخشی از سود این شرکت ها برای رفاه حال بازنشستگان اختصاص یابد، نه آنکه در قالب پاداش به مدیران اختصاص یابد.

احمدی پنجکی با تاکید بر اینکه انتظار می‌رود بخشی از سود شرکت‌های شستا، برای تامین هزینه‌های مرتبط با مسائل رفاهی بیمه شدگان و بازنشستگان اختصاص یابد گفت: کانون عالی بازنشستگان باید عملکرد شرکت‌های شستا را با دقت زیر نظر داشته باشد و نماینده بازنشستگان در هیات امنای سازمان نیز باید با دقت در این مورد ورود کند تا بخشی از سود شرکت‌ها برای ارائه خدمات به بیمه شدگان و بازنشستگان اختصاص یابد.

وی با اشاره به چالش‌هایی که بیمه شدگان با مراکز درمانی دارند گفت: یکی از مهم‌ترین مباحثی که باعث می‌شود بازنشستگان بتوانند از خدمات درمانی بخش خصوصی استفاده کنند، مراجعه به مراکز درمانی غیر ملکی سازمان است، اما متاسفانه سازمان هزینه‌های بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و مراکز کلینکی و پاراکلینکی را با تاخیر ۴ ماهه پرداخت می‌کند و همین امر باعث شده که بسیاری از مراکز درمانی قرارداد خود را با سازمان تامین اجتماعی به حالت تعلیق درآورند و خدمات درمانی و دارویی را به بیمه شدگان تامین اجتماعی ارائه ندهند.

نایب رییس کانون بازنشستگان استان تهران با اشاره به تاخیر پرداخت هزینه‌های درمانی از سوی بیمه تکمیلی آینده سازان حافظ گفت: وقتی سازمان تامین اجتماعی در پرداخت هزینه‌ها تاخیرهای طولانی اعمال می‌کند، چه انتظاری از بیمه آتیه سازان حافظ داریم.

وی از هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و کانون عالی بازنشستگان خواست در خصوص پرداخت سریع هزینه‌های درمانی و دارویی با جدیت ورود کنند.

احمدی پنجکی با انتقاد از بیمه تکمیلی گفت: سازمان تامین اجتماعی قانون الزام را اجرا نمی‌کند، در صورتی که قانون الزام از وظایف سازمان در قبال بیمه شدگان است. اگر سازمان تامین اجتماعی، مراکز ملکی درمانی خود را گسترش دهد، بیمه شدگان ناچار نمی‌شوند به مراکز غیر ملکی و بخش خصوصی مراجعه کنند.

وی با اعلام اینکه به دلیل حجم بالای بیماران و ناتوانی سازمان در ارائه خدمات به موقع و گسترده، بازنشستگان در سخت ترین شرایط بسر می برند گفت: بیمه شدگان و بازنشستگان ناچار هستند به مراکز درمانی بخش خصوصی مراجعه کنند.

رییس کانون بازنشستگان استان تهران با هشدار نسبت به اینکه به دلیل حجم زیاد بیماران، مراکز ملکی سازمان پاسخگوی حجم زیاد بیماران نیست گفت: امروزه پزشکان متخصص و فوق تخصص سازمان به شدت کاهش پیدا کرده که نارضایتی بیمه شدگان را فراهم آورده است.

وی از ناتوانی سازمان در احداث مراکز ملکی و بیمارستان‌های تخصصی در شهرستان‌ها و استان‌ها انتقاد کرد و گفت: امروزه یک بیمارستان میلاد در تهران وجود دارد که از سراسر کشور برای دریافت خدمات درمانی به این بیمارستان هجوم می‌آورند که هم هزینه‌های سنگینی روی دست بیمه شدگان و بازنشستگان می‌گذرد و هم نمی‌توانند به موقع از خدمات درمانی مناسب استفاده کنند، در صورتی که اگر در مراکز استان‌ها، بیمارستان‌هایی همچون میلاد احداث شود، بیماران و بازنشستگان ناچار نمی‌شوند به تهران بیایند و خدمات مناسبی در شهر خودشان دریافت می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مطلب می خوانید

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب

آخرین اخبار سایت