افزایش کارایی گل‌گهر با تدبیر و مدیریت دقیق

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر در شرایط بحرانی و تحریمی ایران، همواره دست یاری به اقتصاد کشور داده است و تا حد توان با صادرات خود بر تامین ارز نقش‌آفرینی کرده است.
به تازگی نیز انجمن جهانی فولاد اعلام کرد که ایران از ابتدای ژانویه تا آوریل ۲۰۲۴، حدود ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کرد که همچنان به عنوان ۱۰ کشور برتر (در میان ۷۱ تولیدکننده فولاد جهانی) تلقی می‌شود و این درحالی است که کشور‌های تولیدکننده فولاد جهان طی ۴ ماهه نخست ۲۰۲۴ میلادی، ۶۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فولاد خام منتشر کردند که در مقایسه با تولید مدت مشابه سال گذشته میلادی، ۹ دهم درصد کاهش نشان می‌دهد.
براساس آخرین گزارش سازمان مدیریت صنعتی، این شرکت توانسته با رتبه 21 در جمع 100 شرکت برتر کشور قرار گیرد و این درحالی است که گل‌ گهر در سال 1394 رتبه 59 این لیست را به خود اختصاص داده بود.
براساس اعلام ایمیدرو، ۱۰ شرکت بزرگ تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن از ابتدای فروردین تا پایان بهمن سال 1402، ۴۶ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۹۱۷ تن محصول تولید کردند که در مقایسه با رقم تولید شده در مدت مشابه سال 1401 (۴۲ میلیون و ۹۳۶ هزار و ۵۱۱ تن)، حدود ۹ درصد رشد نشان می‌دهد. براین اساس شرکت‌ گل گهر ۱۰ میلیون و ۷۱۹ هزار و ۲۸۱ تن از این میزان را به خود اختصاص داده است و توانسته از این طریق به اقتصاد کشور کمک کند.
سهم گروه گل‌گهر در سال ۱۴۰۲ در تولید کنسانتره ۱۱.۵۱ میلیون تن (معادل ۲۳ درصد)، تولید گندله ۱۲.۰۷ میلیون تن (معادل ۲۳ درصد)، تولید آهن اسفنجی ۳.۹ میلیون تن (معادل ۱۲ درصد) و تولید شمش فولادی 836 هزار تن (معادل 3 درصد) بوده است.
گل‌گهر در تولید کنسانتره و گندله کشور در جایگاه نخست، تولید آهن اسفنجی در جایگاه دوم و تولید شمش فولادی در جایگاه هشتم کشور قرار دارد.
معدنکاری، یکی از اهداف گل‌گهر به شمار می‌آید که در سال گذشته رشد ۱۶ درصدی را رقم زده است. علاوه‌ بر این شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر توانست به ۱۲ رکورد کمی و ۲۰ رکورد کیفی در سال 1402 دست پیدا کند.
توسعه روز افزون گل‌گهر
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر از تعریف و اجرایی شدن 52 طرح در راستای توسعه ای به ارزش ۵٫7 میلیارد یورو خبر داد.
که شامل ۱۳ طرح پیشران در راستای اقتصاد مقاومتی و 39 طرح صنعتی و زیربنایی است. این طرح ها در حوزه های تولید کنسانتره، گندله، احیای اسفنجی، نورد، سیم بکسل و غیره است.
بخشی از این طرح ها، زیرساختی بوده و در زمینه تولید برق، تامین آب، گاز، تامین ماشین آلات و نیز در حوزه اکتشاف و افزایش ذخایر معدنی است. طرح های مذکور به مرور تا ۱۴۰۵ به بهره برداری می رسند.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با اشاره به سرمایه گذاری برای طرح های توسعه ای گفت: بخشی از این طرح ها شامل خرید ماشین آلات معدنی، بهبود کیفیت محصول کارخانه های گندله سازی شماره ۱ و ۲، احداث کارخانه تولید سولفات آمونیوم از طریق سولفورزدایی گازهای کارخانه گندله شماره ۱ و احداث کارخانه طلا در سیاه جنگل است.
به گفته مدیرعامل گل گهراحداث نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاواتی، احداث پایانه ریلی جدید، فاز ۳ بازیابی آب، توسعه و ارتقای کیفیت خطوط ۵، ۶ و ۷ کنسانتره، ساخت و نصب پایلوت پلنت فرآوری و گندله سازی، بخش دیگری از این طرح هاست.