افزایش صادرات کشور طی چهار ماه نخست سال / تحریم‌ها بی‌اثر شد یا بایدن آن را جدی نگرفت؟

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ به نقل از خبرداری، صادرات غیرنفتی کشور در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: در چهار ماه نخست امسال حدود ۱۷.۵ میلیارد دلار کالای غیرنفتی از کشور صادر شده که با رشد ۸.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه همراه بوده و بیش از یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار نسبت با چهار ماه نخست پارسال صادرات افزایش یافته است.

سید روح اله لطیفی افزود: صادرات غیر نفتی کشور در فروردین ماه به سه میلیارد و ۱۷۳ میلیون دلار رسید که با وجود کاهش ۱۷ درصدی صادرات دراین ماه نسبت به فروردین ۱۴۰۲، در دومین ماه سال، علاوه بر جبران، صادرات با رشد ۲۴ درصدی نسبت به اردیبهشت سال قبل همراه بوده و در این ماه (اردیبهشت)، با صادرات چهار میلیارد و ۸۴۹ میلیون دلاری کالای غیر نفتی، ۹۳۴ میلیون دلار بیشتر از اردیبهشت سال قبل، کالا صادر شده است.

لطیفی در ادامه گفت: بالاترین میزان صادرات کالا‌های غیرنفتی در این مدت مربوط به خرداد ماه بود با پنج میلیارد و و ۴۹۶ میلیون دلار که نسبت به خرداد سال قبل با رشد ۱۴ درصدی همراه بوده و ۶۶۳ میلیون دلار کالا نسبت به سومین ماه سال قبل بیشتر صادر شده است.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص صادرات در تیرماه گفت: بر اساس آمار‌های تجاری منتشر شده توسط گمرک، در ماه چهارم امسال چهار میلیارد دلار کالای غیرنفتی صادر شده که بیش از ۴۰۰ میلیون دلار از تیر ماه سال قبل بیشتر بوده و رشد ۱۱.۵ درصدی نسبت به تیر ماه ۱۴۰۲ داشته است.

لطیفی ابراز امیدواری کرد: در دولت چهاردهم ضمن ادامه و سرعت بخشی به مسیر رو به رشد صادرات در دولت سیزدهم، با کاهش مداخلات غیر کارشناسی، هماهنگ سازی نهاد‌های مرتبط با تجارت خارجی چه سیاستگذار و یا مجری، ایفای نقش موثری تسهیلگری دولت در بازاریابی و بازار رسانی، ایجاد بستر مناسب برای حمل و نقل مستمر و ارزان، فعال‌تر شدن دیپلماسی اقتصادی، همکاری و مشارکت بیشتر دولت و بخش خصوصی، تسهیل در تبادلات مالی، رفع موانع ارزی در داخل و خارج از کشور، سوق دادن کشور به تولید کالا‌های با ارزش افزوده بیشتر، با کیفیت و با قیمت رقابتی به جای کالا‌های خام و نیمه خام، رفع موانع تولید صادراتی، فعال سازی ساز و کار تجارت آزاد با کشور‌های بیشتر یا امضای موافقت نامه تجارت ترجیحی، بهره گیری بیشتر اقتصادی از ظرفیت‌های سازمان‌ها و اتحادیه‌های بین المللی و منطقه‌ای که در آن عضویت داریم و یا سایر سازمان ها، شاهد رشد چند برابری صادرات غیرنفتی در کشور در ماه‌ها و سال‌های پیش رو باشیم.

تحریم‌ها بی اثر شده است؟

محمدحسین ملاوردی کارشناس اقتصادی درباره علت افزایش صادرات کشوربا وجود تحریم‌ها به خبرنگار ما گفت: این موضوع علت‌های محتلفی دارد و یکی از آن‌ها کاسته شدن فشارها از سوی غربی‌ها به علت تحریم روسیه است. با تحریم روسیه منطقه و جهان نیازمند توازن است که بازار ایران یکی از اهرم‌های این توازن‌سازی است.

بیشتر بخوانید:

وی ادامه داد: از سوی دیگر دموکرات‌ها و دولت بایدن نیز چندان فشاری به ایران نسبت به دولت ترامپ وارد نکردند و آن‌ها چون طرفدار برجام و احیای آن بودند، تلاش کردند تا فشار کمتری بر ایران وارد کنند و به طور کلی بخشی از برجام غیر رسمی در حال اجرا است.

این مدرس دانشگاه افزود: البته هرچه روند تحریم‌ها افزایش یابد، مسئولان نیز راه‌ها دور زدن برخی از آن‌ها را پیدا می‌کنند و مجموع همه این عوامل باعث کاهش فشار تحریم‌ها و در نتیجه افزایش صادرات بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *