اشتراک گذاری :
خبرداری؟ اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران (شتاب) به شبکه پرداخت کارتی روسیه (میر) از جمله خبرهای اخیر اقتصادی بود که طی دو هفته اخیر در رسانهها به طور گسترده منتشر و واکنشهای گستردهای به دنبال داشت.
به گفته کارشناسان اقتصادی این اتفاق باعث افزایش و تسهیل تجارت بین دو کشور همسایه خواهد شد که هر دو در شرایط تحریم قرار دارند و تجارت خارجی برای هر دو کشور شریان حیاتی محسوب میشود.
علاوه بر این، اتصال این دو شبکه بانکی، در بخش گردشگری و توریسم نیز بسیار اهمیت پیدا میکند و گردشگران هر دو کشور میتوانند به راحتی با کارتهای بانکی کشور خود، از انواع خدمات بانکی کشور میزبان استفاده کنند.
این موضوع زمانی اهمیت پیدا میکند که بدانیم در سال گذشته گردشگران خارجی ۷۰ هزار میلیارد تومان در ایران هزینه کردند.
بر اساس جدیدترین آمار شورای جهانی سفر و گردشگری، سهم صنعت گردشگری از کل اقتصاد ایران در سال 2023 نیز به 4.7 درصد افزایش یافته است. در سال پیش از آن سهم این صنعت از کل اقتصاد ایران 4.6 درصد گزارش شده بود. به همین ترتیب ارزش این صنعت در ایران طی سال گذشته به 740 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
اشتغالزایی صنعت گردشگری ایران در سال 2023 با رشد 10.3 درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. تعداد افراد شاغل در این صنعت 1.6 میلیون نفر بوده است. سهم صنعت گردشگری در کل اشتغال کشور طی سال 2023 بالغ بر 6.6 درصد بوده است.
بدون شک با اتصال شبکه بانکی ایران و روسیه، این آمارو ارقام رشد قابل توجهی پیدا میکند و رفته رفته صنعت توریسم ایران میتواند به یکی از ارکان مهم اقتصاد کشور تبدیل شود.
بانک گردشگری به عنوان تنها بانک فعال متمرکز در حوزه گردشگری کشور، نقش بهسزایی در جذب گردشگر در ایران دارد. چندی پیش طی مراسمی مرحله نخست اتصال شبکه شتاب به شبکه میر، بانک گردشگری به عنوان یکی از ٨ بانک پیشرو کشور به شبکه میر روسیه رقم خورد.
با اجرایی شدن پروژه اتصال شبکه پرداخت کارتهای شتاب ایران و میر روسیه، هماکنون بانک گردشگری به عنوان یکی از بانکهای پیشرو در ارائه خدمات نوین این امکان را برای مشتریان خود فراهم کرده که دارندگان کارتهای بانک بتوانند وجوه خود را به صورت روبل از دستگاههای خودپرداز روسیه دریافت کنند. هدف از راهاندازی این پروژه استفاده از ارزهای ملی در مراودات مالی و تسهیل گردشگری بین دو کشور است.
بر اساس این گزارش، در مرحله دوم این طرح اتباع روسیه در ایران هم میتوانند از این امکان بهرهمند شوند و وجوه خود را به صورت ریال از دستگاههای خودپرداز بانک گردشگری دریافت کنند. در مرحله سوم هم دارندگان کارتهای شتاب میتوانند از پذیرندههای کشور روسیه استفاده کنند.
مشتریان بانک گردشگری میتوانند کارت بانکی خود را در پلتفرم و نرمافزاری که در سامانه بانک مرکزی وجود دارد، تعریف کنند و با استفاده از تلفن همراه و قابلیت NFC که در خودپردازهای کشور روسیه وجود دارد به صورت Top and Go از این خدمت بهرهمند شوند.
یکی از جاذبههایی که این طرح برای مشتریان بانک گردشگری خصوصا در صنعت گردشگری میتواند داشته باشد، تسهیل در تبدیل ارز است. با این طرح مشتریان بانک گردشگری بدون اینکه نیازمند تبدیل پول خود باشند میتوانند با استفاده از کارتهای بانکی خود به صورت مستقیم در مرحله اول از خودپردازهای کشور روسیه و در مراحل بعد از دستگاههای پذیرنده فروشگاهی استفاده کنند. با استفاده از این طرح مشتریان دیگر نیازی به تبدیل ارز و به طور ویژه استفاده از ارز دلار ندارند و میتوانند از ارزهای ملی استفاده کنند.