افزایش ادامه‌دار قیمت نفت جهانی / اقتصاد ایران از نوسانات بازار نفت چه سودی می‌برد؟

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ قیمت نفت با وجود کاهش در معاملات روز جمعه بازار آسیا، در مسیر ثبت دومین رشد هفتگی متوالی قرار دارد.

بهای معاملات نفت برنت از ابتدای هفته جاری تاکنون، حدود ۱.۳ درصد و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، حدود ۱.۲ درصد افزایش داشته است.

بهای نفت برنت در معاملات روز جمعه، ۲۲ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت و در ۸۰ دلار و ۸۲ سنت در هر بشکه ایستاد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت با ۳۰ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش، به ۷۷ دلار و ۸۶ سنت در هر بشکه رسید.

داده‌های خرده‌فروشی آمریکا که روز پنج‌شنبه منتشر شد، بهتر از حد انتظار بود و همزمان، داده‌های جداگانه نشان داد آمریکایی‌های کمتری برای دریافت مزایای بیکاری در هفته گذشته درخواست‌های کرده‌اند که باعث خوش‌بینی مجدد به رشد اقتصادی در آمریکا شد. تحلیلگران شرکت ANZ Research اظهار کردند: نفت خام ضررهای اخیر را معکوس کرد زیرا داده‌های مثبت اقتصادی و نگرانیهای مربوط به عرضه، اعتماد سرمایه گذاران را تقویت کرد.

تحلیلگران شرکت مشاوره هم FGE اظهار کردند: بازارهای نفت اکنون تمرکز خود را به مسائل ژئوپلیتیک متمرکز کرده اند. با وجود ادامه حملات نیروهای رژیم صهیونیستی، دور جدیدی از مذاکرات، در روز پنجشنبه، برای رسیدن به آتش‌بس در جنگ غزه، آغاز شد. این مذاکرات که از سوی حماس تحریم شده بود، ادامه یافته و روز جمعه، در دوحه قطر از سرگرفته خواهد شد.

عاملی که رشد قیمت نفت را محدود نگه داشت، کاهش نرخ پالایش نفت توسط پالایشگاههای چین در ماه گذشته به دلیل تقاضای ضعیف برای سوخت بود.

اوپک دوشنبه هفته جاری، برای نخستین بار در یک سال گذشته، پیش بینی خود از میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴ را کاهش داد.

بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران ANZ اظهار کردند: با وجود افزایش ذخایر نفت در هفته گذشته، تقاضا برای بنزین و سوختهای دیگر همچنان قوی است. اما به نظر نمی رسد این مورد درباره چین، صادق باشد و تقاضای ظاهری برای نفت در این کشور در ژوئیه بر مبنای سالانه، 8 درصد کاهش یافته است.

افزایش قیمت نفت، چرخ اقتصاد ایران را به گردش در می‌آورد؟

فرشاد قاسمیان کارشناس اقتصادی در اینباره به خبرنگار خبرداری گفت: بالا رفت قیمت نفت می‌تواند روی اقتصاد همه کشورهای نفت‌خیز تاثیر گذار باشد؛ اما این نکته را فراموش نکنید که باید با برنامه و استراتژی از این سرمایه ملی استفاده شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر تحریم‌ها همچنان مانع فروش آزادانه نفت ایران به بازارهای جهانی می‌شود و دورزدن تحریم‌ها هم هزینه‌های اضافی را به کشور تحمیل می‌کند.

قاسمیان با بیان اینکه چین بزرگترین مشتری نفت ایران است، اظهار کرد: این نکته را نیز باید مد نظر داشت که در شرایط فعلی و با توجه به وجود تحریم‌های نفتی علیه کشورمان، در برخی موارد قراردادهای بلند مدت با کشورهای خریدار نفت انعقاد می‌شود که قیمتی ثابت در فروش در نظر گرفته می‌شود و نوسانات بازار جهانی روی این دسته از قرار دادها تاثیر چندانی ندارد.

این کارشناس در پایان خاطر نشان کرد که قیمت نفت دارای نوسان است و روند بازار ممکن است در چند ساعت بعد تغییر کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *