اشتغالزایی پایدار با تسهیلات قرض الحسنه بانک مهرایران

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ اشتغال و بیکاری دو عنوان مهم در عرصه اقتصاد است. هرچقدر میزان بیکاری بالا باشد، درصد اشتغالزایی پایین است و چون در قانون اساسی، اشتغالزایی بر عهده دولت گذاشته شده، هر چقدر بیکاری بالا و اشتغالزایی پایین باشد، عملکرد دولت زیر سوال می رود. بیکاری تبعات خطرناکی را در پی دارد، زیرا جوان بیکار، بعلت نداشتن شغل و درآمد، امکان حرکت در مسیر عادی زندگی از درآمدزایی تا تشکیل خانواده را ندارد، شرایطی که بدترین بزهکاری های اجتماعی از سرقت تا ناهنجاری های اجتماعی را رقم می زند.

سقوط به زیر خط فقر

بدتر آنکه بیکاری تأثیرات جبران ناپذیری بر اقتصاد و ثبات اجتماعی می گذارد، زیرا سقوط جامعه به زیر خط فقر را باعث می شود و کج تابی های جدی در عرصه های جرم و جنایت اوج می گیرد. البته نباید بحران های روحی و روانی ناشی از بیکاری را نادیده گرفت. جوانی که شغل ندارد، انواع تخلفات از سرقت با کلاهبرداری و فسادهای اخلاقی را به عنوان شغل برمی گزیند، رویکردی که او را از مسیر عادی به انحراف می کشاند، انحرافی که ادامه آن مشخص نیست.

آمار بالای بیکاری

ایران در بین کشورهای جهان از آمار بیکاری بالایی رنج می برد و همواره این سوال پیش می آید کشوری که یک درصد جمعیت جهان و 7 درصد ذخایر جهان را دارد، چرا باید اسیر بیکاری باشد، بیشتر مردم زیر خط فقر زندگی کنند و توان اشتغالزایی لازم را ندارد. بی شک ریشه این بحران ها در چالشهای سیاسی است. چالش اقتصادی تحریم همه چیز را تحت تاثیر قرار داده و باعث شده فرصت های شغلی در بسیاری از زمینه ها کم رنگ شود.

آینده در گرو درآمد پایدار

برای آنکه یک جوان بتواند برای آینده تصمیم گیری کند، باید منابع درآمدی پایداری داشته باشد که ریشه در یافتن شغل پایدار دارد. فردی که امنیت شغلی ندارد و نمی تواند نسبت به ادامه فعالیت در قالب یک شغل امیداور باشد، امیدی به آینده ندارد و چون بخش خصوصی هیچ امیدی به ادامه فعالیت ندارد و هر لحظه این خطر وجود دارد که بنگاه اقتصادی دچار ورشکستگی شود یا مالک بنگاه اقتصادی تصمیم بگیرد در نتیجه بروکراسی و موانع اداری، بنگاه تولیدی خود را تعطیل کند و اموالش را به خارج از کشور منتقل کند، نیروی کار هرگز از بخش خصوصی به عنوان شغل پایدار یاد نمی کند.

ناامید از بازار کار

جوانان به اندازه ای نسبت به بازار کار ناامید هستند، که قرار گرفتن پشت میز دولتی را تنها شغل پایدار می دانند، به همین دلیل است که هر جوان بیکاری سعی می کند بدنبال یافتن افرادی صاحب نفوذ باشد تا بتواند خود را به یکی از بخشهای دولتی تحمیل کند، معضلی که باعث شده دولتی فربه و ناکارامد داشته باشیم.

تقویت تفکر کارآفرینی

آنچه اهمیت دارد، تقویت تفکر کارآفرینی و نهادینه کردن آن است. جوانان باید به جای آنکه تلاش کنند نان خور یک دستگاه دولتی بشوند و پس از 30 سال در حالی بازنشست شوند که حداقل های یک زندگی را دارند، باید تفکر کارآفرینی را در خود تقویت کنند و سعی داشته باشند جوانان بیکار بسیاری را مشغول بکار کنند.

توانمندی های جوانان

با نگاهی به توانمندی های فکری و درآیتی که در بین جوانان وجود دارد، متوجه می شویم که تراوشات فکری ویژه و ایده های متفاوت بسیاری در بین جوانان وجود دارد. بدتر اینکه فرار مغزها به اوج رسیده و بسیاری از جوانان نخبه که رتبه های بالای دانشگاهی را بدست آورده اند، به سرعت جذب بخشهای تحقیقاتی اروپایی و آمریکایی می شوند و اختراعات و اکتشافاتی را رقم می زنند که تحولات اساسی را رقم می زند.

ناتوانی تبدیل ایده به ثروت

اینکه جوانان نمی توانند ایده های خود را به تولید و ثروت تبدیل کنند، کمبود منابع است و یکی از جدی ترین کمبودها، مشکلات مالی است. البته دولت اقدامات گوناگونی همچون افزایش سرمایه گذاری در اشتغال زایی و حمایت از کسب و کارهای کوچک را در  دستور کار قرار داده و بنیادهایی همچون بنیاد کارافرینی امید را تعریف کرده، با این وصف، هنوز مشکل بیکاری حل نشده زیرا آنقدر موانع ایجاد شده که کارآفرین را ناامید می کند.

حمایت از بیکاران

بانک قرض  الحسنه مهر ایران، برای حمایت از بیکاران و توانمند کردن آنها، وام خوداشتغالی تعریف کرده است. مبلغ وام قرض الحسنه بانک مهر ایران برای اشتغال‌زایی بین ۵۰ میلیون تا ۲۰۰ میلیون تومان است که بیشتر به مشاغل روستایی داده می‌شود. برای گرفتن این وام هیچ محدودیت و ممنوعیتی وجود ندارد و تنها شرط دریافت این وام از بانک مهر ایران، این است که نباید قبلا از سایر تسهیلات خود اشتغالی استفاده کرده باشید.

اشتغال در روستا

وام اشتغالزایی بانک قرض الحسنه مهر ایران جامعه روستایی را هدف گرفته که اهداف بلندی پشت این وام نهفته است. با نگاهی به وضعیت روستاهای کشور، متوجه می شویم که هزاران روستا خالی از سکنه شده و هزاران روستا نیز با جمعیت کمتر از 100 نفر سالمند نشین هستند. این در حالی است که امکان اشتغالزایی در روستاها بسیار است و چنانچه تسهیلات اشتغالزایی به روستاییان پرداخته شود، اشتغال پایدار، جلوگیری از مهاجرت به شهرها، کاهش معضل حاشیه نشینی و بسیاری مزیت های دیگر رقم می خورد.

بیشتربخوانید:

جایگاه بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بین پرتراکنش‌ ترین بانک‌های کشور تثبیت شد

کارمزد ناچیز

نکته جالب توجه وام های اشتغالزایی بانک قرض الحسنه مهر ایران، کارمزد پایین است. فردی که قصد دارد شغل مناسبی راه اندازی کند و در ابتدای راه قرار دارد، اگر قرار باشد وام با بهره سنگین 18 درصد دریافت کند، تمامی سود و حاصل دسترنج خود را باید بابت بهره به بانک بپردازد، عاملی که انگیزه کار و تلاش را از او می گیرد، اما کارمزد پایین نه تنها انگیزه فعالیت را به جوانان می دهد، بلکه اندیشه توسعه تولید که در قالب طرح های دیگر بانک قرض الحسنه مهر ایران قابل تعریف است را رقم می زند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *