اتفاق مبارک در منطقه ویژه اقتصادی لامرد: واگذاری زمین به سرمایه گذاران واقعی

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ برای آنکه اقتصاد با جهان برقرار شود، نیاز به تسهیل شرایط و کاهش موانع است. امروزه فرار سرمایه آمارهای وحشتناکی را رقم زده که از دهها میلیارد دلار عبور کرده است. از سوی دیگر جذب سرمایه گذار خارجی نیز بسادگی امکان پذیر نیست، زیرا شرایط سیاست خارجی و تحریم های گسترده باعث شده سرمایه گذار تمایلی برای ورود به کشور نداشته باشد. از یک سو انتقال سرمایه به داخل کشور با چالش رو به رو می شود و از سوی دیگر درآمدهای صادراتی باید به کشور بازگردد که با ذائقه سرمایه گذار همخوانی ندارد. بدتر آنکه موانع موجود بر سر راه کسب و کار نیز چالش آفرین است. دربدری و سرگردانی در ادارات برای گرفتن مجوز و اشکال تراشی های سوال برانگیز، با انگیزه ترین سرمایه گذاران را متواری می کند.

نقش آفرینی مناطق ویژه

برای آنکه چالشهای ناشی از کم کاری ها، مانع تراشی ها، بحران آفرینی ها و بسیاری موارد دیگر مدیریت شود، مناطق ویژه اقتصادی در محدوده‌های جغرافیایی مشخص، در مبادی ورودی و خروجی کشور تعریف شده است. مناطق ویژه اقتصادی به منظور جذب سرمایه‌های خارجی و داخلی و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت‌های صنعتی، تولیدی و تجاری با هدف افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات برای حضور فعال در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی ایجاد شده است.تمرکز اصلی در این مناطق بر ساده‌سازی فرایندهای تجاری است. به همین دلیل در این مناطق قوانین مبادلاتی آزادانه‌تر، معافیت‌های گوناگون در تعرفه‌ها و عوارض گمرکی و تشریفات ارزی ساده‌تری نسبت به سرزمین اصلی حاکم است.

مزیت های مناطق ویژه

آنچه در قانون به عنوان مزیت های مناطق ویژه اقتصادی تعریف شده شامل تسهیل و تسریع در اجرای درخواست‌ها و رویه های گمرکی، برخورداری از معافیت مالیات بر ارزش افزوده، پیگیری در برخورداری سرمایه‌گذاران از معافیت‌های قانونی در محدوده منطقه ویژه اقتصادی، پرداخت هزینه زمین واگذاری به صورت اقساط، تامین زیرساخت‌های موردنیاز سرمایه‌گذار توسط منطقه ویژه، تسریع در صدور مجوزهای قانونی، تشکیل کارگروهای اختصاصی برای تسهیل و رفع موانع و راهنمایی و ارائه معرفی‌نامه برای اخذ مجوزهای قانونی است.

نقش آفرینی ایمیدرو

در بین مناطق ویژه اقتصادی، مناطق ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد و پارسیان تفاوت فاحشی با دیگر مناطق ویژه دارند. این مناطق در اختیار ایمیدرو قرار گرفته که البته هدف گذاری بسیار درستی است. ایمیدرو، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی است که محدوده فعالیت بسیار گسترده ای دارد. ایمیدرو برای آنکه بتواند در عرصه فعالیت های خود به خوبی عمل کند، دو منطقه ویژه اقتصادی لامرد و پارسیان را در اختیار گرفت که درخشش بسیار خوبی در عرصه های سرمایه گذاری، تولید، صادرات و واردات دارند.

بیشتربخوانید:

طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد به تصویب هیئت وزیران رسید

لامرد متفاوت از بقیه

اما عملکرد منطقه اقتصادی لامرد در توسعه زیرساختها، جذب سرمایه گذار و فعالیت های اقتصادی بسیار چشمگیرتر است، عملکردی که آینده درخشانی را پیش روی این منطقه ویژه و مردم لامرد ترسیم می کند. در این رابطه مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد از رشد ۴۵۵ درصدی واگذاری اراضی و ۱۶ درصدی حجم سرمایه‌گذاری‌ها در این منطقه خبر داد و گفت: حجم سرمایه‌گذاری‌ها و توسعه زیرساخت‌های این منطقه در سال ۱۴۰۲ رشد قابل‌توجهی داشت.

اهمیت واگذاری زمین

اتفاق مبارکی که در منطقه ویژه اقتصادی لامرد واقع شده، واگذاری زمین به سرمایه گذاران واقعی است. اگر به شعار “سرمایه ترسو است” توجه کنیم، متوجه می شویم که باید دقت و ظرافت خاصی صورت بگیرد تا سرمایه گذار راضی به آوردن سرمایه و زمینگیر کردن در یک منطقه اقتصادی شود. کورش فتاحی اعلام کرد: در حوزه زیر ساخت، تعداد پروژه‌ها از ۱۴ به ۲۰ پروژه زیرساختی ارتقا یافت. این عدد نشان می دهد منطقه ویژه اقتصادی لامرد زیرساختها را برای سرمایه گذار فراهم کرده و شرایطی را رقم زده که سرمایه گذار را ترغیب به آمدن در منطقه ویژه اقتصادی لامرد کرده است. نکته مهم دیگر واگذاری مقادیر قابل توجهی زمین به سرمایه گذاران واقعی است که در این رابطه مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: در حوزه سرمایه‌گذاری با انعقاد ۶ قرار داد و تحویل زمین به سرمایه‌گذار با حجم سرمایه‌گذاری ۴۷۷ میلیون یورو گام‌های اساسی در مسیر دستیابی به اهداف توسعه‌ای این کانون بزرگ صنعتی برداشته شد. بی شک هنگامی که بدین اندازه سرمایه برای احداث 6 بنگاه اقتصادی صورت بگیرد، این سرمایه گذار ماندگار است تا تولید، اشتغالزایی و رونق اقتصادی چشمگیری را برای منطقه ویژه اقتصادی لامرد رقم بزند.