اتفاقات مبارکی در صنعت مس برای اقتصاد کشور رقم می خورد

اشتراک گذاری :

خبرداری؟ سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه صنعت مس در ایران و جهان گفت: در حالی رتبه پنجم مس در جهان را بدست آورده ایم که از ظرفیت های این صنعت بخوبی استفاده نشده است.

روح الله جانی عباسپور با ابراز تاسف از اینکه در دولت‌های گذشته توجه لازم به صنعت مس صورت نگرفته گفت: بزرگترین چالشی که گریبانگیر صنعت مس شده، سومدیریت بوده که باعث شده نتوانیم از ظرفیت های بزرگ صنعت مس بخوبی بهره بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه تغییرات مدیریتی در صنعت مس باعث شده تا مدیری توانمند در صنعت مس شاهد باشیم گفت: خوشبختانه مدیریت جدید شرکت ملی صنایع ایران نگاه توسعه محور دارد و با پیگیریی های خوبی که در این مجموعه شاهد بودیم، شاهد افزایش تولید، درآمدزایی و ارزآوری بالایی در حوزه صنعت مس برای اقتصاد کشور هستیم.

نماینده بویین زهرا در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اختلافات و تنگ نظری‌ها در حوزه مس گفت: آنقدر این اختلافات به زیان صنعت مس و اقتصاد کشور تمام شده که ترجیح می‌دهم وارد مصادیق آن نشوم.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم کارشکنی های مغرضانه در صنعت مس پایان یابد گفت: به جای آنکه چوب لای چرخ تولید بگذارند و اختلاف سلیقه با مدیران صنعت مس را کنار بگذارند و برای  پیشرفت این صنعت کمک کنند، با حاشیه سازی ها، مشکل آفرینی می کنند.

جانی عباسپور بر انسجام مدیریت در صنایع مس تاکید کرد و گفت: تمامی فعالان صنعت مس باید تابع مدیریت کلان این مجموعه باشند و از تفرقه افکنی و ایجاد چالش خودداری کنند تا از این ظرفیت بخوبی استفاده کنیم.

وی بر توسعه صنعت مس به ویژه صنایع پایین دستی تاکید کرد و گفت: باید کاستی‌ها، کمبودها و موانع موجود بر سر راه توسعه صنعت مس را شناسایی و به سرعت برطرف کنیم.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه یکی از ظرفیت‌های بزرگ و تاثیرگذار کشور در عرصه اقتصاد، صنعت مس است گفت: صنعت مس می‌تواند در عرصه شکوفایی اقتصادی و کسب درآمدهای ارزی جایگاه ویژه‌ای برای ایران داشته باشد.

وی بر سیاستگذاری مناسب تاکید کرد و گفت: باید معادن کشور شناسایی شود، اکتشاف در آنها صورت بگیرد و به بهره‌برداری برسند، در این صورت صنعت مس می‌تواند همتراز نفت برای ایران درآمدزایی، اشتغال زایی و رونق داشته باشد.

جانی عباسپور با اعلام اینکه مس در زمره بزرگترین ظرفیت‌های اقتصادی کشور است گفت: امروزه میزان بهره‌برداری از معادن مس زیر ۳۰۰ تن است، در حالی که چشم انداز تولید مس بالای یک میلیون تن است که در اسناد بالادستی تعریف شده است.

وی با اشاره به انتقادهایی که از سوی رهبر انقلاب در خصوص عمکلرد معادن صورت گرفته گفت: آیت الله خامنه‌ای گلایه کردند که نتوانسته‌ایم از ظرفیت معادن به خوبی استفاده کنیم و این انتقاد درستی است.

بیشتربخوانید:

مشارکت با شکوه صنایع ملی مس در میهمانی 10 کیلومتری عید ولایت

نماینده بویین زهرا در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه آنچه از صنعت مس توقع بود در دولت‌های گذشته صورت نگرفته گفت: در مدیریت جدید شرکت ملی صنایع مس ایران اقدامات بسیار تاثیرگذار و چشمگیری صورت گرفته که توانسته تا حدودی توقع اقتصاد کشور از صنعت مس را به سوی اهداف تعیین شده هدایت کند، اما هنوز به ایده آل‌ها نرسیده‌ایم.

وی با اعلام اینکه هزینه تولید هر تن مس ۲۵۰۰ دلار است گفت: ظرفیت مس در بخش‌های گوناگون به اندازه‌ای گسترده است که می‌توانیم مس را تا میزان ۱۲ هزار دلار به فرآوری برسانیم و نزدیک به 10 هزار دلار سودآوری و بهره وری داشته باشیم.

جانی عباسپور با اعلام اینکه در صنایع مس انواع تولیدات را می‌توانیم به دست آوریم گفت: از ساخت کاتد تا لوله های مسی، سیم و کابل و بسیاری موارد دیگر به  عنوان زیرمجموعه های صنعت مس مطرح است.

وی با اشاره به وجود رگه های طلا در معادن مس گفت: هنوز به ظرفیت مس پی نبرده ایم و اگر به توانمندی های این صنعت پی ببریم، اتفاقات مبارکی در صنعت مس برای اقتصاد کشور رقم می خورد.